Ridning 24/4-10 ursäktar sent inlägg

Tyvärr kunde jag inte blogga igår för nätverkskortet la av. Men i alla fall. Jag red Mistral för första gången i mitt liv, och han var jättesnäll, och hade exakt en sådan personlighet jag vill att en häst ska ha. (innan hade jag tyvärr bara hört vilken elak ponny han var). Jag ställde ut honom när jag skulle sköta honom för jag visste inte hur han var, men när jag skötte honom var han jättesnäll bara stod där med öronen bakåt strukna som vanligt :) När jag skullle sadla honom var han också jättesnäll, trotts att jag nästan tappade sadeln på honom, han bara stod där som en annan staty. Att tränsa honom var inte heller något problem. Sedan på lektionen skulle vi rida ut, och så fort vi bara hade kommit till hagarna drog han ner huvudet...och åt. Men jag fick snabbt upp honom igen, sedan provade vår ridlärare att ta en runda ute och så fort vi skulle trava började problemet....jag fick ledare såklart! Bara för att Mistral råkade snubbla lite på en sten :( Så då fick en tjej hålla Mistral i ett järngrepp medan han travade (och vi travade bara kanske 50meter). Och jag kan faktiskt trava utomhus utan ledare, säger bara det till alla om någon skulle tvivla på att jag inte kunde det! Men i alla fall, sedan kom vi upp mot Platån (en ridsports-tävlings paddock, men två framridningsbanor) och bara för att Mistral, började äta lite när vi gick över en gräsplätt och jag råkade vingla till lite,lite men direkt återfick balansen, fick jag ledare, även i skritt! Och jag kan faktiskt rida ut utan ledare oavsett häst/ponny. (Förlåt om jag låter sur). Så det var inge vidare roligt. Men efter att jag ridit klart gick jag, min mamma och Natalie (min bästis i stallet) upp och åt på stallcaféet, så satt vi där och snackade i någon timme. Sedan gick vi ner igen när ponnylektionerna var slut, då skötte vi först Lukas och sedan Mistral. Det gick såklart jättebra :) Efter det sedan gick vi ut och kollade lite vad det var för hästar i hagarna. Sedan hade mina kusiner kommit (som också rider fast 15.45-16.30) Då visade jag och Naties dem lite runt bland hästarna. (Deras hästar var redan på lektion så dem behövde inte sköta någon.) Sedan tittade jag, min mamma och Naties på när dem red, dem hoppade och min ena kusin fick Beauty och min andra fick Uberina, det gick jättebra för dem. Efter det hade mina kusiner bråttom hem så jag och Naties skötte "Ubban" (för "Bea" skulle ganska precis tävla så hon skulle bara tränsas av) och att sköta Uberina var roligt, för hon var supersnäll. (Det enda problemet var att hon är 157cm i mankhöjd så det var lite svårt att nå.) När vi hade skött klart henne så körde vi hem Naties och kollade på deras villa dem precis höll på att flytta in i, och snacka om stor och lyxig till 1000! Ja, det var i alla fall lite om min dag det.


Mistral, bilden är tagen med min mobil 24/4-10
Och återigen till alla som förstår sig på hästar, det finns en anledning till varför jag inte lägger ut en bild på när jag rider Mistral (den anledningen kan du säkert lista ut, med hjälp hans snabb-fakta här nedan)

Snabbfakta om Mistral:

Riktigt namn:
Mistral

Kallas: Misse, Katten

Född: 1990

Import: England

Härstamning: Okänd

Mankhöjd: 129cm eller 130cm vet ej vilket av dem.

Hästkompisar: Felix vad jag vet



Beauty, som min ena kusin red, bilden är tagen med min mobil i mars 2010.

Lite snabbt om Beauty:

Riktigt namn: Beauty

Kallas: Bea

Född: jag kommer inte ihåg, tror det är 1993

Import: Det är jag också lite osäker på, men tror det är England eller möjligen Holland.

Mankhöjd: 148,0cm Exakt maxad ponny



Uberina, som min andra kusin red, bilden är tagen med min mobil i februari eller mars 2010

Lite snabbt om Uberina:

Riktigt namn: Uberina

Kallas: Ubban

Född: Det är jag lite osäker på, är typ 90% säker på att hon är född 2001

Import: Danmark

Mankhöjd: 157cm



En nästan helt vanlig skoldag

Idag var det en nästan helt vanlig skoldag, utom att vi blev vaccinerade, sedan hade vi matte med grön och vi spelade brännboll på ena ep-lektionen. Om vi börjar med vaccineringen, när jag kom tillbaka till vistet efter tyskan så hade vissa redan fått sprutan, och typ det enda svamlet jag hörde var att folk sa till varandra hur ont det hade gjort (vilket blev tröttsamt att höra på efter typ 30sekunder) och även om jag inte alls är spruträdd visste jag inte var jag skulle tro, för jag hörde folk hela tiden säga "ja det gjorde jätteont" typ. Men i alla fall, sedan hade jag ep (första passet) och på engelska lektionen (lektionen efter ep-passet) så var det min tur att få sprutan. När jag väl kom utanför skolsysternsrum så var det lite kö, och jag fick vänta i kanske 10-15 minuter. Men dem som precis hade tagit sprutan sa till varandra att det inte alls gjorde ont så jag började undra vad jag skulle tro på (inte för att jag hade varit rädd om det gjort ont, men åsikterna var ju väldigt delade). När jag väl kom in var jag ganska lugn, och när sköterskan väl stack in sprutan kände jag ingenting, verkligen ingenting. Nog pratat om det. Sedan efter lunch var gröns mattelärare inte där så vår (blåas) mattelärare fick ha båda klasserna, och det var väldigt roligt för då fick jag sitta brevid mina kompisar :) Vi satt såklart vid fönstret. Sedan efter matten skulle vi ha haft ytterligare ett ep-pass men då bestämde vår mattelärare (som vi även har i idrott) att vi skulle spela brännboll i stället. Det tyckte jag såklart inte var så roligt eftersom jag rent ut sagt är för jävlig på det. När jag skulle slå så flög bollen typ 1 meter bara, och jag ville först inte springa, för då skulle jag ha bränt ut vårat lag, men tillslut sprang jag ändå. Men det måste ha sätt sjukt ut, en tjej som redan springer som en ko, ska springa på mjukt, ojämnt underlag i 3cm klackskor. (Ingen bra idée). Ja, det var lite om min dag det minsann hoppas du har haft en minst lika bra dag. Godnatt!

ny bloggdesign tillverkad av voffwoff.blogg.se

Tänkte att du behövde en ny bloggdesign, tog mig 2 timmar och göra denna design, hoppas du gillar den [:
xox puss o kram.


Ridning 17/4-10 :)

Idag red jag Cawa igen, och vi red ut för första gången denna termin :) Det gick jättebra, Cawa var jättesnäll, åt inget, galopperade inte, var jättesnäll. Men när vi skulle trava skulle alla ha ledare :( för att min ridlärare var rädd att något skulle hända. Men när vi travade den 3:e sträckan hade jag inte ledare :) och Cawa gjorde ingenting, bara travade så snällt.


Jag på Cawa på vägen tillbaka. Foto: Lennart West
Och till alla som förstår sig på hästar, ja jag vet att jag ser på tok för stor ut :)

Frågor som fördriver tiden

Har jättejättetråkigt nu så det får bli lite tidsfördriv. Här kommer det:

ELEKTRONIK:

Egen dator? Ja

Vilken modell och vilket märke? Har inte en susning om det.

Egen mobil? Jepp

Vilken modell och vilket märke? Sony Ericsson W595

Egen MP3-spelare? Nix

TV i sitt rum? Absolut inte!


TIDER:

Vilken tid går jag upp? Vardagar: 04.00-05.20 (Ca) Helger/Lov: 05.15-06.00

Vilken tid går jag och lägger mig? V: 20.30-21.00 H/L: 20.45-21.15 (ca)

FAMILJEN:

Hur ofta bråkar jag/ skriker jag/ svär jag till mina föräldrar? Kan jag inte svara på, svaret på motfrågan skulle bli sällan!

Till hur många % Gillar jag mina föräldrar? Kanske 10-60% beroende på om vi bråkat

Syskon? Nej

Hur gamla är mina föräldrar? Mamma 50 år fyller 51. Pappa: 51 fyller 52.

Det var lite tidsfördriv det...................kanske inte så roligt att läsa men, men...............
En liten sak bara kommentera mera! Det är roligt att få kommentarer så skriv på :) och läs mycket av det som står på bloggen (okej om man inte vet så mycket om hästar kanske man bara förstår typ 25% men ändå)

Ridning 10/4-10 <3 :) <3

Idag fick jag ponnyn Cawat för första gången i mitt liv (jag skulle ha haft honom på ett ridläger för länge sedan men då låg han och sov). Han var verkligen jättesnäll, både att sköta och rida. Men den senaste tiden har han varit gruppens "problem", han har försökt alternativt slängt av folk. Men det gjorde han absolut inte i dag med mig på ryggen. Min ridlärare sa att det var ett måste att ha ridspö på honom, men det behövdes verkligen inte, det enda jag behövde göra för att han skulle komma fram i trav var en diskret skänkling. Idag tränade vi på samma gamla vanliga övning som alltid, att vända upp från A och gå ut varannan till höger varannan till vänster vid C, det skötte "Cawa" väldigt bra, det var som om han var programerad till att gå ut åt motsatt håll som ponnyn framför :) Sedan när jag hade ridit åt jag lunch på stallcaféet (och åt två toast som vanligt) sedan stannade jag kvar i stallet för att se när min kusin som har börjat rida igen rider (egentligen har båda mina kusiner börjat rida men den ena kunde inte komma idag för hon skulle plugga till något prov) innan hennes lektion hängde jag lite i stallet och hjälpte till, bla. med att tvätta ur vattenkopparna som efter någon vecka utan att ha blivit tvättade geggat igen. Jag tvättade bara ur "Bisses" (Piecenics), men det var nog! Den var jättegeggig, full av dregel, gammalt foder och lite torv också.


Jag och Cawat efter min ridlektion, min mamma fotade (den 10/4-10)

LITE SNABBFAKTA OM CAWAT:
(så du vet ett något om ponnyn jag nyss skrev om)

Riktigt namn: Cawat II

Född: 11/6 1990

Import: Ingen, han är i Sverige (typ den enda ponnyn på M.R.S som är det)

Ras: Svensk Ridponny? Korsning "Russ"/Welsh? (jag vet ej, men något av de två är det)

Härstamning: E: Cavallo Bolero RW35 U: Anjola UE: Eklunds Anjo RW30

Färg: Stickelhårig fux

Mankhöjd: 133cm? ( vet ej exakt men mellan 130,1-140,0cm i alla fall)

Ja det var lite snabbfakta om "Cawa" det, obs! Jag skrev inget om hans smeknamn för han har så otroligt många, men jag brukar från pch med nu kalla honom "Cawa".

Det var min lördag det, hoppas du också haft en rolig dag och ett riktigt skönt påsklov.

Privatlektion 8/4-10 :)

Idag hade jag privatlektion:) Jag fick Picasso och han var jättesnäll,lydig och snabb. När jag gjorde i ordning honom så var han ovanligt snäll, han gjorde verkligen ingenting :) Han fick skötsel av lyx klass, för jag kom en timme tidigare. Sedan gick själva lektionen jättebra, först tränade jag på kort trav och bra avsaktningar till skritt, sedan lite på att ställa honom rätt i hörnen och på volterna (även att byta om volt och öka/minska volten). Sedan blev det en liten överraskning, jag fick galoppera, sex gånger på långsidorna (ja,jag har inte lärt mig det en, men jag har provat det en gång tidigare,på en långsida med ledare som har hållt i och sedan typ 50 gånger när hästen har "stukit iväg") men idag gick det jättebra, dem första fyra gångerna sprang min ridlärare brevid Picasso och höll i, den femte gången sprang hon bevid utan att hålla i, typ två och en halv meter innanför spåret och den sjätte gången så ställde hon sig vid K och bad mig att fatta galopp vid H, så fick jag galoppera långsidan själv :) Det gick jättebra och jag kunde till och med sakta av honom själv :) Så nu kan jag en ny gångart också*. Och det är verkligen jättekul att galoppera, det känns som en korsning mellan att åka berg-och-dalbana (egentligen hatar jag det) och flyga, känslan är obeskrivlig :) <3 Ja, det var min dag det, hoppas du också har haft ett bra påsklov hittills och ha ett fortsatt bra.
*= ja, nu kan jag galoppera så tillvida att jag varken ramlar av, tappar stigbyglarna eller tyglarna,(och har en helt okej sits balansmässigt) men jag måste hålla i mig i framvalvet på sadeln och min sits kan man diskutera mera...


Picasso, fotograf:Antonia K.M West 12/12-09

RSS 2.0