30/12-10 Frågestund


Ja, fråga på bara :) Jag svarar på de allra flesta frågor, och ska i alla fall försöka svara ärligt :)
Jag kan inte säga något exakt datum som den kommer avslutas, jag avslutar när jag tycker det räcker med frågor :D


28/12-10 (igår) Några av dem första bilderna tagna med min nya mobil

Ja, som rubriken säger. Jag kommer alltså visa någon bild, tagen med min nya mobil, i går kväll...
Men först måste jag bara berätta om den helt fantastiska 8,1 MP kameran :) Den är helt underbar att fota med, och Lennart säger att den är jämförbar med en helt okej kompaktkamera :D

Här kommer i alla fall några bilder, de är tagna på kvällen 28 December, med min nya mobil, av mig


Älskar denna bilden!<333 Enligt mig, är det en av dem allra finaste bilderna som någonsin som har tagits på mig


Bjuder på denna bild!

28/12-10 Ytterligare en julklapp

När vi var på väg hem från Maxi (vi hade varit där och handlat, jag och Lennart), plingar det plötsligt till i hans mobil, och när vi kör in till vägkanten och läser står det ungefär såhär: "Ditt paket är mottaget och sorterat på Tullinge post service/Matextra Tullinge" Gissa om jag blev glad?! :D Det var alltså min mobil som kommit :) Så vi svängde förbi centrum :) Sedan när jag kom hem så började jag ju såklart hålla på med den, men när jag öppnat paketet så visade det sig att på kartongen var det en svart, men när jag öppnar den, så är ju telefonen röd :) Jag packar upp den, sätter i SIM-kortet osv. Men när Lennart skulle läsa ev. manualer utbrister han "Antonia, jag kan inte läsa detta, det är på tyska!" Så nu fattar jag varför den var nedsatt, den hade fel kartong, och manualen, själva mobilen och T9:et var på tyska (ok, T9:et föreslår fortfarande tyska ord....). Men jag är jättenöjd med den, den är skön att sms:a med, och har VÄRLDENS BÄSTA KAMERA! (Inget mer dålig färgåtergivning, och färgsvaghet :D) Dv. Svart BLIR svart osv. :)

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna med Lennarts digitalkamera 28/12-10



Min nya älskling <333

28/12-10 Kanske den bästa julklappen av alla, men lite sen (brev från skolan)

Ja, som rubriken säger. Fick jag nyss brev från skolan...Och normalt sett tycker jag att brev från skolan är "inte jätteroliga, men helt okej". Men nu så var det jätteroligt att läsa, det stod nämligen om ny klassuppdelningar :D (Eller, de skulle göra en klass för sådanna som behövde mycket hjälp, en klass för de som behövde lite hjälp, och en klass för de övriga :D) JAG vet inte, men jag TROR att jag hamnar i klassen för de övriga, har jag en känsla av.
Nu kanske det äntligen blir lugn och ro på lektionerna :D  Ett bra steg mot att jag INTE ska byta skola (eller rättare sagt behöva det)! Detta var nog en av dem bästa julklapparna jag kunde få :)  (Okej, det var ju ingen riktig julklapp, men nästan). Så detta brev gjorde verkligen min dag :D
Jag var bara tvungen att berätta detta för dig som läsare, eftersom det verkligen gjorde mig lycklig :)

27/12-10 (Igår) Varit i SKHLM igen, fråga mig INTE varför....

Ja, som rubriken säger...Jag visste inte vad jag skulle hitta på igår, och hade EN MASSA presentkort......Mamma föreslog att jag skulle köpa något par jeans (har några par hemma, men dem är i fel storlek, därför använder jag jeans så sällan i skolan också....).
När vi väl kommit till SKHLM (ok, vi hade väl varit där i kanske 10 min), så träffar jag och mamma Nataly, som tydligen också var där :) Så hon var med oss :) När jag hade köpte jeansen (och även en topp, se bild nedan), så föreslog Nataly att vi skulle äta lunch på MC.Donalds, vilket vi även gjorde. Men när vi stod i kön där, så, framför oss ser jag en blonderad tjej, med en slarvigt uppsatt knut, och jag tycker att jag sett henne förr, men kunde inte komma på vart och när, sekunden senare slår det mig att "det där är ju "Bella"!" Ytterligare en sekund senare ser jag en tjej, som står brevid "Bella", som också ser sådär läskigt bekant ut, och det slår mig att "det där är ju Mimmi!" Sekunden efter det ser jag att hon vänder sig om och säger "HEJ  "ANTI"!" och slår armarna om mig :) Så jag träffade de två också :D  Sedan beställde jag, mamma och Nataly, satte oss och åt och så.....Men när vi precis satt oss sa Nataly att hon tappat sin New Yorker kasse (hon hade köpt handskar där), hon äter upp, sedan börjar hon leta, hon frågar på MC.Donalds först, om de fått in en upphittad New Yorker kasse, men, nej, hon letar även utanför, men hittar den inte.....:( Stackars Nataly, hon hittar den ingenstans! Nästan direkt efter att vi hjälp Nataly att leta lite och så, åker vi hem......

Här kommer lite bilder, om inget anges, är bilden tagen 27/12-10, av mig, med min mobil


Våran bil, innan vi skulle åka hemifrån


Några snöflingor på mitt finger :) (Älskar denna bild, 1:a när autofokuset verkligen fungerat perfekt, dv. gjort snöflingorna skarpa och bakgrunden suddig)

Och nu vad jag köpte:


Topp-New Yorker, rea, fråga mig INTE varför jag köpte den....(Den är lila i verkligheten, men som sagt, min mobilkameras färgåtergivning fungerar ju inte....)


Jeans-BikBok (dem är mer ljusblåa i verkligheten, men som jag skrev till förra bilden, färgåtergivningen på min mobilkamera är dålig, och den är ju som bekant färgsvag)

Ja, det var vad jag gjort igår, och om någon undrar varför bloggen varit lösenordsskyddad, så är det för att jag har haft problem med min design....

Eftersom alla jag träffade i SKHLM har en blogg tänkte jag länka till deras bloggar

Natalys: www.natiie.blogg.se

"Bellas": www.isabellaeabdu.blogg.se

Mimmis: www.biibeziic.blogg.se

Besök, läs och kommentera gärna deras bloggar :)

(När jag ska gå in på bloggar brukar jag skriva utan "www", men när man ska länka går det inte...)


Back on track! / natiie


tyvärr har vi haft lite tekniska problem i antonias blogg men nu är det fixat! =) varsegod och läs! :D


26/12-10 (Annandag jul) Köpte lite saker på mellandags rean samt till mormor på "julmiddag"

Ja, idag var jag och mamma alltså först och tittade på mellandagsrean, och sedan även hemma hos mormor på "julmiddag", kusinerna, moster, mosters sambo och Daniel var där såklart :)  (Alltså alla, och till och med Daniel :)  )
Om man börjar med mellandags rean, så var det TOTALT KAOS i SKHLM! Första gången jag inser att det är till fördel att vara så liten som mig.....Det var alltså PROPPFULLT av folk......(Okej, av någon anledning var vi i Kungens Kurva, på H&M först...fråga mig INTE varför...). Men i SKHLM var det alltså fullt av folk......Där var jag inne på Gina Tricot och Twilfit typ, och mamma var inne på Stadium, hon skulle leta efter överdragsbyxor hon :) När vi var i SKHLM hade jag även en ganska intensiv, och lång sms-konversation med en person som vi här på bloggen kan kalla "C.A".....Det kanske inte var den roligaste sms-konversationen jag någonsin haft, men, men....
Här nedan kommer även bilder på vad jag köpte.
När vi varit i SKHLM åkte vi till min mormor, vi skulle nämligen på "julmiddag" hos henne (eller, det är en middag, då hon bjuder på kalkon med tillbehör, och hela nära släkten är samlad). Och alla var ju där :D Så vi pratade mycket, åt mycket och jag lekte även en del med Kila, försökte bla. få henne att hoppa upp i mitt knä, men det ville hon inte....Stackars Anna hade kramp i magen hon, stackars tjejen....:(
Bilder finns här nedan (säger mer än text tycker jag)

Här kommer bilderna, om inget anges, är dem tagna 26/12-10 av mig, mamma eller Lennart, med min mobil såklart

Dagens klädsel:



Dagens klädsel:
Blus-Min mosters gamla, från KappAhl
Bälte-Gjorde Anna på syslöjden i typ 5:an eller 6:an
Tights-H&M
Strumpor-Twilfit


Från mellandags rean (vad jag köpte) OBS! Allt jag köpte var INTE på rea!


BH-Twilfit (ej rea), bilden är redigerad (lappen nere i högra hörnet, det står hemligt på, och är målat med grått istället för att det står storleken)


Underkläder-H&M (båda var på rea) och dem är lila i verkligenheten (säger det för att det inte framgår tydligt pga. min mobilkameras färgåtergivning :(  )


Trosor-H&M (ej rea)


Linne-H&M (ej rea)


Tröja-Gina Tricot (ej rea)

Ja, det var alltså det jag köpte.....

Nu från mormors "julmiddag"


Kila


Kila i Fridas knä





Anna Tonner<3Daniel Ålund


En trött Kila...


Ett julkort från någon tysk släkting, hemma gjort var det visst....


Julkort från...Ja, du ser nog själv

Ja, det var vad jag sysslat med idag...Godnatt!


natiie gästbloggar! =)




hejhej antonias läsare, vet att jag inte ha frågat om lov att gästblogga men jag tyckte att jag förtjäna en eftersom jag designar antonias blogg varenda månad typ? =)

Mig har ni sett massor av gånger på antonias blogg! =) jag började lära känna antonia vid 08-09 då vi började i samma ridgrupp alltså, M1 lördagar kl 11.00! Vi blev ganska bra vänner på direkten och klickade ihop. Jag flyttade till tumba i maj och då fick jag reda att hon bodde i tullinge. Vi rider fortfarande tillsammans på samma ridgrupp och tävlar tillsammans! :)
Lite om mig:
Nataly heter jag men kallas oftast för Natiie av mina kompisar&lärare. I min fritid så rider jag i Mälarhöjdensryttarsällskap och du ser mig oftast rida c till d ponnysar då jag inte gillar och rida stora ponnysar som t.ex Beauty, är även '' medryttare '' på min kompis häst som heter Roxy! :) I skolan så driver jag min tid genom att prata,busa och driva mina vikarier till vansinne! :D Om man skulle snacka om min klädstil så är jag nog den tjejen som folk på stan skriker '' EMO '' efter, men vet ni jag är stolt över att vara '' EMO '' föratt jag älskar den musiken, jag älskar punk&hårdrock och allt! förutom Jazz och såntdär skit. Jag spelar även lite gitarr och skriver låtar och läser Poesi och Dikter :D I min blogg kan du hitta allt från Ridning,Poesi och Vardag till min sjuka humor! :D klicka HÄR föratt titta in min blogg. det var lite om mig. puss och kram♥

26/12-10 Kommentars regler

Ja här kommer lite regler angående kommentarer:

* Var HELST inte helt anonym (skriv helst ditt namn, men om du har någon blogg så kan du länka till den, men kalla dig "anonym")

* Skriv inte dumma eller konstiga saker

Om ni läsare följer dessa två regler när ni kommenterar är chansen 99,99% att kommentaren blir godkänd (dv. Publicerad).

Men fortsätt att kommentera! Sluta INTE bara för att jag blivit tydlig med reglerna!

25/12-10 Kommentar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Läs gärna innan du kommenterar!! Detta inlägg innehåller starkt språk, men är INTE tänkt att såra någon!

Anonym om 25/12-10 (Juldagen) 2 glömda julklappar, 3 bakslag och 1 framgång:

använder du string?
du har jättesnygga bröst, vad för storlek? <3 :)


Till dig som skrev denna kommentar: Tror du på allvar att du ska få ett vettigt svar eller?! Tror du att jag ska godkänna denna kommentar eller?! NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svaren på dem där frågorna kan du ju bara drömma om!

Nog för att jag har en blogg, men ska man inte få ha NÅGOT privatliv? Ska man inte kunna lägga ut bilder på sina julklappar eller?! Utan att få en massa konstiga kommentarer?!

Till "Anonym": Förlåt om du tar illa upp för det som står ovan, det är inte meningen att du ska bli ledsen....Men skriv inte sånna där kommentarer! Okej? Det gör mig bara på förj**ligt humör! Ta det inte för personligt, men gör inte om detta, okej? Jag är bara sur för att detta inte var 1:a kommentaren av detta slag jag fått senaste tiden!

Detta kommer även i fortsättningen att bli konsekvenserna av dumma/konstiga kommentarer! Så, snälla, gör något bättre av eran tid än att skriva sånna här kommentarer till mig, okej?

Så nu vet ni det, ha en fortsatt trevlig jul alla bloggläsare :)


25/12-10 (Juldagen) 2 glömda julklappar, 3 bakslag och 1 framgång

Ja, som rubriken säger. I morse kom jag på att julklapparna som var från mig själv (som jag köpte 23/12-10) fortfarande inte var öppnade (igår när jag kom hem från kusinerna slängde jag ju mig bara i sängen...) Så jag öppnade dem :)  I går förmiddag berättade Lennart att Media Markt hade 20% rea PÅ ALLT idag (alltså skulle vi köpa mobilen idag), så vi åkte dit i förmiddags, och frågade om de hade några silver färgade W995, hon vi frågade sa direkt att dem silverfärgade var slut, men hon skulle kolla på datorn om det fanns några röda kvar, men det fanns det inte :(  Så jag blev ju inte direkt glad...Men Lennart sa att då kunde vi ju kolla med On Off, sagt och gjort, vi åkte dit och frågade, men då sa han vi frågade att dem hade utgå, och aldrig mer skulle komma in, och då blev jag helt knäckt :( Lennart sa att jag skulle tänka på om det fanns någon annan modell jag skulle vilja ha i stället, men jag kom inte på någon, så han sa att vi kunde göra ett sista försök på Expert (det var typ kö enda från IKEA till Elgiganten), så då åkte vi till Expert....Han vi pratade med sa att de hade sålt sin sista W995 i AUGUSTI! Så efter dem 3 beskeden vi fått var jag ju totalt knäckt (jag BEHÖVER ju en ny mobil, och den verkar ju superbra). Men då satte vi ju oss i bilen och skulle åka hem, men när vi var vid typ City Gross (när vi med andra ord bara åkt några 100 m), sa Lennart att han var sugen på att äta på MC. Donalds, och undarade om jag var sugen på typ Chicken bitts med pommes, vilket jag var, så vi åt på MC. Donalds.... Sedan när vi hade ätit så frågade Lennart om vart jag kollar på mobiler på nätet (alltså om jag tittar på någon nätbutik), och jag sa att jag brukar kolla på Eshop247, och det är deras priser jag nämner om jag säger något om priset på en mobil, sedan undrade han om de kan ha var någon W995, och jag sa att jag trodde det, de har ju tom. Typ 3 år gamla modeller där. Så när vi kom hem så kollade först jag, och senare även Lennart, jag sa att jag hade sett att de hade den i svart, men Lennart, smart som han är tittade på Demo/retur telefoner, och där fanns en röd (jag ville allra helst ha en silver, på 2:a plats röd och sist svart) :) Det stod typ att den hade varit fotoexemplar (?), och alltså helt ny (bara att det var den som hade använts på bilderna till röda W995 på deras hemsida). Dessutom var den nedsatt typ 400kr (deras ursprungspris, var 2390kr, det var vad den svarta kostade), men denna kostade bara 1995kr :) Det var ju som hittat som Lennart sa (och denna gång menade han verkligen det, han brukar säga det om något är väldigt dyrt), dessutom kostade den ju lika mycket som den hade kostat på Media Markt efter rabatt. Så Lennart kollade lite snabbt att Eshop247 verkade seriösa, sedan sa han åt mig att leta efter något i tvättstugan, och när jag kom upp sa han såhär "En röd "tonårsleksak" kan väntas mellan 30/12-10 - 5/1-11" Och jag visste inte vad jag skulle kläcka ur mig, så jag sa bara "VAD ROLIGT, TACK LENNART!!!!!!!!"  :'D
Ja, lyckligt slut på jobbig början :)

Här kommer bilder på dem 2 sista julklapparna, om inget anges, är de tagna 25/12-10 med min mobil

Jag "fick":

Långärmad tröja (den är skrikröd på riktigt, men som vanligt har ju min mobilkamera problem med färgåtergivningen)


Underkläder (Dem är inte röda, utan typ skrikrosa, men färgåtergivningen är ju åt h**vetet)

Ja, det var min dag hittills.

24/12-10 (igår) Hemma hos kusinerna och firade jul :)

Ja, igår så firade ju jag och mamma julaftonen hemma hos mina kusiner. Vi kom väl dit vid 13.30-tiden typ, och då så la vi våra paket under deras gran och så......Sedan (efter en stund) satte Anna och jag mig för att se om det var något bra på TV, det slutade med att vi såg någon film som gick på 4:an (?) Klockan 15.00 satte sig alla och tittade på Kalle Anka, min "favoritdel" är när Kalle Anka är i djungeln (eller något) och ska fota fåglar, men den där jobbiga hackspetten hela tiden stör, om någon undrar :) När vi sett Kalle Anka så var det dags att äta, och jag som hade struntat i frukosten och ätit EN bit julskinka till lunch, var ju såklart jättehungrig, maten var jättegod :) När vi hade ätit och pratat ett tag så tyckte "Tomten" (Anna) att det var dags för paket öppning :) Så alla gick in i vardagsrummet då...Alla fick paket de verkade vara nöjda med :) Och jag fick det näst största av alla paket :O (vad det innehöll får du se bland bilderna nedan), det största paketet fick mormor, som innehöll en micro :) Anna och Frida fick bla. en resa till London i påsk :) Även Kila och Tramp Von Klös fick paket (av mig), Tramp fick en leksaksråtta med ett rött paketsnöre i svansen, som han gillade :) och Kila fick ett rep (så ut som överskottet efter grimskafts tillverkning :D) och ett pipande gummiben. Hon gillade båda sakerna :) Efter paket öppningen så satt de vuxna och åt ost vid köksbordet, jag satt och kollade på Harry Potter med Frida och Anna (den gick på TV också, dock minns jag inte kanal, och inte heller vilken film i ordningen det var). Men i mellanåt gick jag ut till de vuxna också, men jag tänkte ta lite kort på de vuxna, men då kollapsade autofokuset på min mobil (sååå oväntat), så alla bilder blev suddiga. Så jag använde Annas mobil (som låg på köksbordet), som foto objekt, för att försöka få autofokuset att funka igen, lyckligtvis gjorde funkade det, efter ett litet tag (om någon undrar, så gör autofokuset att bilden bli bra på det man vill ska vara bra, men när det inte fungerar blir hela bilden dålig och oskarp, och det var det som hände...). Vid 21.20-tiden sedan så skjutsade jag och mamma hem mormor, samt åkte hem själva....

Här kommer lite bilder, om inget anges är dem tagna av mig, med min mobil 24/12-10


Anna, när hon precis hade sminkat sig


Kila


Jag och Annas fötter på vardagsrums bordet


Ännu en bild på Kila


Julgranen


Min mat....


Frida som dricker vatten(?)


Anna (typ den sista bilden innan autofokuset la av)



Annas mobil (när autofokuset precis hade blivit normalt igen)


Jag, bjuder på denna bild!


Bjuder på denna bild också!


Mina julklappar från mormor och kusinerna (dock INTE papprena som ligger högst upp till höger i bild, bakom väskan)


Och nu vad jag fick:

Strumpor från mormor (dem där grå/svarta med bruna lappar under fötterna), dem röda och dem vit/orangea är från några av mormors släktingar i Tyskland :)


Presentkort på H&M, från kusinerna, pengar från mormor och kort från mormors släktingar i Tyskland


Häst kalender från mormor


Väska från kusinerna och neccesär (stavning?) speciellt från Frida och Anna (neccesären var med 90% säkerhet en äkta Gucci)

Ja, det var min julafton det, tack för alla fina paket, jag blev jätteglad :D

24/12-10 (Julafton) Mina julklappar från familjen

Ja, nu tänkte jag visa vad jag har fått i julklapp hittills (av mamma och Lennart).

Om inget anges är bilderna tagna av mig, med min mobil den 24/12-10 (Det som inte står att det är från Lennart är från mamma)


Alla presenter tillsammans

Och nu VAD jag fick:

Presentkort från BikBok, New Yorker, Hööks och Gina Tricot


Lennarts hemma gjorda "presentkort", men jag funderar fortfarande på vad han hade för betyg i bild när han gick i grundskolan......


Strumpor från Hööks, en bok med gåtor/roliga historier och en Hälge bok

Ja, det var vad jag fått i julklapp hittills, det finns ytterligare 2 packet från Lennart som jag inte öppnat än, dem ska jag ta med mig till mina kusiner (jag och mamma ska vara hos mina kusiner idag...fast vi åker först vid 13.00)

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA MINA ÄLSKADE BLOGGLÄSARE!

24/12-10 Har tyvärr tråkigt......Test taget från "Anki" (Nygrenis.blogg.se)

Ja, jag har tråkigt......................
Så ja, det blir tidsfördriv....Hoppas det var okej att jag tog testet "Anki"!

Från "Ankis" Blogg:

Var det en tjej eller en kille som ringde dig senast?  Minns ej!

Vad står det i ditt nionde sms? Skickat eller i inkorgen? (Tar skickat) Till Angelica Nygren:  :D


Vem ringde dig senast? Mamma, TROR jag, minns ej, eftersom jag aldrig svarar


Vad har du för bakgrundsbild på din mobil?

(Bilden är tagen av min mamma, med min mobil, på ridavslutningen 19/12-10)

Vilket språk är din mobil på? Svenska såklart?

Vad heter din ringsignal? Minns ej, orkar inte titta


Hur många sms har du i din inkorg? Vem orkar räkna? INGEN!


Vad står det i ditt tredje sms uppifrån och vem är det ifrån?
Från Angelica Nygren: Ja :P


Vem är din 13:e kontakt?
Det vill jag ska förbli privat/hemligt, men jag kan säga att det är en kille...


Vem är din 20:de kontakt? Emelie Eriksson


Ogillar du nr 5? Alexander Darnakas, nej, han är snäll och trevlig...

 

Har du varit i hop med nr 1? Jag, nej.....


Vad har din mobil för färg? Svart (mest), och silver, med inslag av repor, bucklor och en spräckt skärm...

Vill bara informera om att delar av ("Kontakt") frågorna kan vara  fel, då min mobil hackar, och jag försöker räkna, kan det ha blivit fel, så om du någon gång får titta på mina kontakter och ser att en viss person inte alls har den platsen på kontaktlistan som anges här, så bli inte förvånad, och ha överséende med det! Men det SKA vara rätt som står här......

Egna frågor:

Mobilen

Om du får en ny mobil, vad vill du ha för någon? Märke osv.
Jag vill ha en..............................................
Silver färgad Sony Ericsson W995!

Hur många "skador" har din nuvarande mobil? Får se...12 sprickor i skärmen, 1 repa och ca. 25 pyttesmå bucklor........

Hur gammal är din nuvarande mobil? Jag har haft den sedan 29/8-10, så nästan 4 månader!

Har din nuvarande mobil en bra kamera? Hur många MP har den? Den har en h**vetes kamera! Tex. Blir Beauty ALDRIG (nästan), svart på bilderna, hon blir BLÅ! Jag har kanske 5 bilder, tagna med min mobilkamera där hon verkligen ÄR SVART! Den har dålig färgåtergivning, är färgsvag och är allmänt bara irriterande! 5 mp har den om någon undrar......


Om mig

Jag heter: Antonia Karin Maria West

Jag är född: 29 Augusti 1997 klockan 09:13

När jag föddes var jag 44 cm lång och vägde 2,3 kg

Jag är född/uppvuxen/bor:
I en ljusgul villa i Tullinge

Jag har 0 syskon

Mina föräldrar är 51 respektive 52 år gamla

Språk jag kan: Svenska (såklart), lite engelska och lite tyska

Vad har du för betyg/omdömen i skolan: Jag är väl godkänd i det mesta utom Idrott tror jag...

Jag brukar bråkar med mina föräldrar 5 gånger varje dag

Jag är smal: NEEEEJ!

Jag väger: 47,7kg

Jag är bland de kortare i min årskurs: Verkligen.....

Jag är 1m, 62 cm och 8 mm lång

Jag har klädstorlek:
38, S, M

Jag har skostorlek: 39 eller 40

Om jag lyssnar på musik lyssnar jag på: Sofijah

Finns det någon låt du inte "tål" att höra? I sådanna fall vilken? Ja, Sofijah-Du var så mycket, den väcker liiiite väl mycket minnen hos mig.......Som gör mig ledsen...(dessutom stämmer låten helt in på mig, och  den skulle exakt i minsta detalj om det var "gumman" i stället för "gubben" (alltså i låttexten), tyvärr...)

Jag är rädd för: Berg-och-dalbanor, karuseller, om någon skrämmer mig typ......

Jag hatar: Min nuvarande mobil, kålpudding, taskiga människor, djurplågare, att man äter hästkött (jag gör såklart inte det, men att det finns att köpa), och sprutor!

Äckligaste maten: Kålpudding! Men pizza är inte heller så gott.....

Godaste maten: Grillat kött med pasta eller potatissallad, allt med pasta (äter pasta varje dag om någon undar), och stekta kantareller med pasta.


Kärlek

Jag är kär:
Ja

Om ja på frågan över, i vem? Tänker inte säga namnet på den personen, men en kille i min parallell klass...

Du gillar honom föratt: Han verkar vara min "typ" i skolan (dv. Inte sitta och prata på lektionerna, göra sina läxor i tid, är smart osv.), han verkar vara snäll och rolig mm.

Han är söt: Ja <333

Han verkar gilla mig: Nej, han verkar inte göra det, han har sagt att han hatar mig, men det tror jag inte på!

Hans utséende, kortfattat: Ljusbrunt, kort hår, lång (typ 180cm skulle jag tro, eller i alla fall inte långt ifrån, han är i alla fall typ 1 huvud längre än mig), grön/blåa ögon. (Om man ska vara kortfattad)

Du vet var han bor: Ja, jag vet vilken adress han bor på, på ett väldigt ungefär vad det ligger, samt hans postadress.........


Ja, det var lite tidsfördriv det......








23/12-10 (idag) Julklappar till mig, en glassig mobiltelefon och el fel vid Tullinge.....

Ja, som rubriken säger...................................................................................................................................
Först var jag och Lennart i Kungens Kurva för att köpa julklappar TILL MIG! Jag vet att det kan låta helsjukt osv. Men jag ska ju få en mobil av honom (vi ska köpa den under mellandags rean), så han tyckte att jag skulle få NÅGONTING PÅ JULAFTON, så vi åkte till Kungens Kurva........Och H&M......................................................Köpte lite där som JAG slog in :D Får öppna det i morgon.....(känns på något sätt lite onödigt...) Vad Lennart köpte  till mig KANSKE jag visar här på i morgon, KANSKE, (är osäker på om jag vill visa den ena grejen, mamma blev inte så glad för den grejen, eller det är egentligen 2 saker....).Sedan när vi hade varit på H&M så åkte vi till MC. Donalds, jag åt chicken bitts.....Men Lennart tyckte att jag skulle ha efterrätt, så han köpte en glass till mig (passande, när glassen är varmare än utomhus temperaturen...) Men i alla fall, jag åt den, men tänkte inte på att min mobil låg liiiiite väl nära...................förrens det var försent...Och då så var inte den inte svart/silverfärgad längre.....Hade runnit jättemycket på den....(därav delar av rubriken...). När vi hade ätit så åkte vi och handlade det sista i matväg som vi behöver på Kvantum....När jag precis hade skannat mandarinerna hör jag en bekannt ringsignal, det ringer i Lennarts mobil, och det visar sig vara mamma, som behöver skjuts hem (hon hade nämligen varit i stan och köpt dem sista julklapparna), på T-Centralen var det TOTAL KAOS, det var något el fel vid Tullinge, som hade satt hela kollektiv trafiken ur spel......Så när vi handlat klart fick vi helt enkelt hämta mamma i SKHLM.......Sedan så åkte vi hem igen.........Vid 15.00-tiden(?) så åkte jag och mamma till mormor, vi skulle lämna en del saker...vill inte gå in på närmare detaljer........När vi lämnat det där åkte vi till Maxi och köpte lite julklappar till Kila :) Nästan direkt när jag kom hem slog jag in dem med det lilla inslagspappret som fanns kvar...Sedan har det väl inte hänt så mycket mer intressant.......Strax ska jag gå och fortsätta duscha (började duscha igår, men det blev ju en snabbdusch pga. att det inte fanns något varmvatten typ....)


Den absolut 1:a bilden jag la här på bloggen, när jag precis startat den :')  (i typ 1:a inlägget)
Den är tagen av mig omkring den 20 Juni 2009 (den är tagen sista dagen på ridlägret 2009), och nu väcker den starka minnen hos mig, från den tiden det var du och jag, Chiquita :')

Ska nog inte skriva mer om den där bilden nu, jag klarar det inte.....

Men nu ska jag gå och duscha.

22/12-10 (igår) Med Angelica och till kusinerna

Ja, igår var jag alltså med "Anki", vi hade typ "Mini Julafton" hemma hos mig, (eller rättare sagt vi bytte julklappar).....Sedan satt vi vid datorn, och snackade MYCKET och så..... :) Av Angelica fick jag en penna och choklad, tack gumman! Och av mig fick hon en grimma, ett grimskaft och hästgodis :) 
Eftersom min mamma var och köpte julklappar så fick jag och "Anki" göra lunch själva, och vi skulle äta färdig lasagn (stavning?), som man bara skulle stoppa i micron, men problemet var att tiden inte stod på förpackningen, så jag ringde Lennart han sa att det skulle vara 4-5min, så vi tog min som "försöks kanin", jag satte den på 4 min, tog ut den, och smakade på den, när jag smakade var den helt kall på undersidan och hela alltet var ISTÄCKT, så jag tänkte att våran micro bara är lite dålig, så jag stoppade in den i 2 min till, när jag tog ut den och smakade så var undersidan kall, och på lasagnen var det nu ISKROSS! Vad roligt då! Sedan så körde vi "Ankis" i 8min, och när vi tog ut den var den...................K-A-L-L! Med ISKROSS! Så sedan körde vi dem varannan, in, ut, in osv. 2 min vardera, och när vi kört min i 16min, och "Ankis" i 15,5min, ja, DÅ var dem klara! (Vilken rolig färdig lasagn då! INTE!) Efter maten gjorde vi typ samma sak som innan......:)  Vid 16.00-tiden sedan skulle "Anki" hem...:(
Efter middagen sedan (vid 19.00 ca.), så åkte jag och min mamma hem till mina kusiner (eller anledningen till att vi åkte dit var en grej med min moster, men det vill jag ABSOLUT INTE ta upp här på bloggen!) Så jag var med Frida, Kila och Tramp Von Klös....Och mamma höll på med min moster....Vid 20.45-tiden sedan åkte vi hem....Och då skulle jag duscha, men varmvattnet ville inte....Så jag fick duscha i typ 38.C vatten! (Ush! Vad kallt!) Men jag får väl duscha nogrannare i kväll..........(Om någon undrar, så brukar jag duscha i så varmt vatten att det ryker, vet ej hur varmt det är, kanske 50.C ? Därför tycker jag att 38.C grader är kallt)
Nu ska jag försöka visa MYCKET bilder (de flesta jag tog i går), för jag har fått påbackning av en läsare som tycker att det är alldeles för lite bilder på mig i bloggen!

Här kommer i alla fall en del bilder, om inget anges är de tagna 22/12-10 av mig eller "Anki", med min mobil

Med "Anki"

Jag, bilden är INTE redigerad, men jag innan jag tog kortet så ställde jag mobil kameran på ljusaste läget


Jag "leker" lite med "Ankis" mobil


Bilden talar för sig själv!



Jag och "Anki"


En till bild på mig och "Anki"


Gissa vems öga? (Älskar bilden förresten, den har bra skärpa fast den är tagen så nära, typ 1:a gången autofokuset på min mobilkamera fungerar!)


Hos kusinerna/moster:


Frida, Tramp Von Klös och Kila


En till bild på alla 3 :)


Gissa vad detta är! (OBS! Bilden är JÄTTESUDDIG!) Men blev så rädd, så jag råkade nog skaka mobilen.....




3 Fula egobilder! Men dessa bjuder jag på!

Ja, det var vad jag gjorde igår!

22/12-10 (idag) Angelica "Anki" Nygren gästbloggar

Hejhej! jag är Angelica men kallas för Anki, och jag gästbloggar här. Anti ville att jag skulle skriva lite om mig själv först :P

Blogg: www.nygrenis.blogg.se
Favorithäst: Emerson <333 och Dexter <33
Jag e snäll och lite rolig + flummig ibland xD
aa, de va om mig!

Jag kom till Anti kl: 9.00 och vi bytte julklappar, fick grimma hästgodis och grimmskaft, tack <33333 Anti säger va hon fick av mig sen ;)

Aa, nu har vi ritat ätit gooooodis och de ^^ och lassange som vi fick värma aslänge, den blev aldrig varm! :o och Anti smaka på sin 2ggr när de va is i den, gott va?! xD

så de va lite från mig, hejdå alla Antis läsare! ;D GLÖM INTE MIN BLOGG HEHEHEHE!

20/12-10 Min första julavslutning på Tuna

Ja, som rubriken säger, idag var det julavslutning......Min första på Tuna faktiskt, för förra året körde våran skrotbil fast vid vår brevlåda, så vi kom ingenstans (var snökaos då också), och jag bröt ihop TOTALT (för att jag inte kom till skolan).......Så min fd. Mentor fick ringa och lugna ner mig.....
Men årets julavslutning var jättebra, det var några (3) killar i 9:an som presenterade alla framträdanden, sedan var det några lite yngre tjejer som sjöng, det var novelltävlings prisutdelning, och även någon någon tjej i 9:an sjöng. Rektorn hade sitt tal och så...Som sista nummer så sjöng de 3 presentatörerna "Last Christmas"! De var duktiga, men av någon anledning tyckte jag att det var lite roligt......Men det var som sagt en jättebra/fin avslutning....Men en sak var tråkig, en tjej i min klass, som heter Ellinor, ska sluta.... :(

Godnatt nu alla bloggläsare! Och kom i håg att fortsätta kommentera alla inlägg (ni har kommenterat jättemycket senaste dagarna! Fortsätt så!

Trååååååååkigt!


Som vanligt.......

Då får man väl hitta på några frågor....................................................................................

Hästar på M.R.S

Hur stor är den största hästen du ridit på M.R.S? 
Jag vet faktiskt inte, men typ 165-170cm ("Suzuki")

Hur stor är den minsta hästen du ridit på M.R.S? Det vet jag inte heller exakt men typ 120-125cm (Chantell)

Vad heter dina favvohästar? Beauty och Sif

Vilka ponnyer och hästar är sötast? Ponnyer: Beauty, Wally, Tekla "Coctail", Mistral. Hästar: Sif, Posh, Salsa, Bertie, "Whiskey", Da Vinci, Concerto.


Allmänna hästfrågor

Gör det ont att bli biten?
Nej, det tycker jag inte.

Gör det ont att bli sparkad? Nja, inte jätte i alla fall

Gör det ont att bli avkastad? Senaste gången jag blev det: Ja. Annars: Nej, inte jätte i alla fall


Frågor om killar

Hur lång ska den perfekta killen vara?
Kortare än mig eller bara lite längre än mig (om jag ska säga i cm. så kanske 140-(ca.) 170cm)

Hur ska den perfekta killen se ut? Kan inte säga något så exakt, men mörkblont eller ljusbrunt hår, och inte allt för blek, helst blåa eller gröna ögon

Hur gammal ska han vara?
Lika gammal som mig (helst i alla fall, alltså vara född -97)

Hur ska den perfekta killen vara i skolan? Ungefär som mig, duktig, inte komma försent, inte prata på lektionerna, göra alla läxor i tid, smart osv.

Hur ska han vara som person? Känslig, snäll, rolig, finnas där för mig (om jag skulle må dåligt av någon anledning). Sedan kan jag inte komma på så mycket mer, självklart ska jag kunna lita på honom alltid också.


Utséende

Varmfodrade eller högklackade stövlar?
Varmfodrade, lugnt

Storlek 36 eller 39 på skor? 39 såklart, jag kan inte få ner mina fötter i ett par 36:or

Dina klädstorlekar: (oftast) 38, S, M, 36/38, 38/40

Din(a) skostorlek(ar): Oftast 39, men ibland 40

Vara 158 eller 168 cm lång? 168cm, lugnt!

Kort, "normal" eller lång? "Normal"!

Kort eller långt hår? Mitt i mellan (som jag har nu, ungefär)


Kärlek

Hur många har du varit kära i? Och när?
1:a gången var när jag gick hos en dagmamma, jag var typ 4 år (gillade killen så länge jag gick hos denna dagmamma, ungefär från jul 200?-sommaren samma år),
2:a gången var från mitten/slutet (?) av 2:an-jag slutade på Eklidsskolan i slutet av 3:an (en och samma kille, om någon undrar),
3:e gången var från att jag började 4:an-jag slutade 5:an (en och samma kille, om någon undrar),
4:e gången var från början av 6:an-jul (?) i 6:an, ungefär (en och samma kille),
5:e gången (nu) från ca. Strax före jul i 6:an-fortfarande nu (Jul i 7:an) (en och samma kille) och jag har inga planer på att sluta gilla honom, tvärt om <33333

Har du varit ihop med någon, någon gång? Faktiskt aldrig....

Har du kramat en kille någon gång? När var senaste gången? Lite sådär lagom dum fråga....Senast var väl typ idag (två av mina lärare, på julavslutningen), annars senast jag kramade en lite "yngre" kille, var väl när jag kramade Daniel på Annas 18 års kalas i slutet av november (Daniel är Annas pojkvän om någon undrar)

Har du pussat någon kille NÅGON gång i ditt liv? När jag tänker efter, har jag nog gjort det, en gång, i typ slutet av 2:an (?) I den killen jag var kär i då.....(det var på någon typ "klassfest", när vi körde någon lek....)


Om mig

Fullständigt namn: Antonia Karin Maria West

Född: 29:e Augusti 1997

Bor: Tullinge

Uppvuxen: Tullinge

Född: Tullinge (har aldrig flyttat)

Ögonfärg: Mörkgröna(?)

Hårfärg: Mörkblont

Hudfärg: På hösten/vintern/tidiga våren: Lite "mörkare" för att vara relativt svensk, typ. På våren/sommaren/tidiga hösten: P-E-P-P-A-R-K-A-K-A!!!!! (USH!!!!!!!)

Längd: 163cm (162,8cm)

Vikt: 47,7kg (vilket jag har vägt sedan sensommaren/hösten 2008, konstigt nog.....)

Personlighet: Känslig, rolig, snäll, lättretad/lättirriterad, blyg, pratsam, gillar att inte "synas" så mycket, slarvig, naiv.

Positivt med mig: Att jag är snäll, rolig, pratsam

Negativt med mig: Negativt med mig är att jag är VÄLDIGT lättretad/lättirriterad, och detta gör att jag kan bli j**la arg! Vilket kan gå ut över personer som inte har gjort något, att jag är väldigt blyg och inte gillar att synas/ta plats tex. räcker jag ABSOLUT INTE upp armen om läraren ställer en fråga, och om läraren bara ställer en fråga så mummlar jag typ fram ett svar...Och redovisa gör jag INTE! Om jag inte blir tvingad, men då är mina ben som spagetti, och jag blir VÄLDIGT nervös! (Däremot går det bra att tävla (ridning) då blir jag INTE nervös...). Sedan är jag väldigt naiv också...


Gott och blandat

Hur länge har du haft hål i öronen? (frågar mamma) De första hålen tog jag när jag var 8 år (julen i 2:an) och de andra när jag var 10 år (november i 4:an).

Gjorde det ont att ta hål i öronen? När jag tog de första kändes det inte ens...och när jag tog de andra stack det bara till lite men gjorde ABSOLUT INTE ont.

Vad för smycken brukar du ha till vardags? Jag brukar bara ha örhängen......

Vad har du för mobil? Just nu har jag en Sony Ericsson J10i2, som jag haft sedan 29/8-2010 (Sedan jag fyllde 13 år), men jag önskar mig en ny nu till julklapp...Gillar inte denna, och dessutom har den X antal sprickor i glaset...

Har du en digitalkamera? Jag har en egen jag har haft sedan jag fyllde 8 år, men den använder jag inte längre, utan jag använder Lennarts sedan ca. 1 ½ år tillbaka.....

Gillar du att gå på bio? Nej...

Gillar du att shoppa? Nej!

Om nej på frågan över, varför? För att jag har svårt att hitta kläder som är i rätt storlek för mig, och som dessutom sitter skönt och snyggt (ett ex. På detta är att jag har så korta ben att jag knappt kan hitta vettiga jeans)



Samhället

Du gillar Botkyrka kommun? Jadå :) Dock vet jag en som INTE gör det, snarare tvärt om (Lennart...)

Du gillar SL? Nej! Jag hatar det där h**vetet!!!!!

Du gillar att åka kommunalt? Nej! Det är F*N inte roligt när tågen ALLTID är 10-20min försenade!!!!!


Framtiden

Vad vill du bli/jobba med/som? Jag vill jobba som ridlärare och stallchef på M.R.S (dröm)

Hur vill du se ut? Ungefär som nu (om man tänker inom en överskådlig framtid)

Vill du ha långt eller kort hår? Lite längre än nu (typ till nyckelbenen...)

Hur lång kommer du bli? Enligt vad läkare har sagt kommer jag att bli 162,8-165cm (MAX ca. 165cm, dock inte längre än det...) Jag vet att det låter kort (mina föräldrar är ju JÄTTElånga), men de flesta andra i min släkt (kvinnorna/tjejerna) är typ lika långa som jag är NU eller tom. Kortare...

Vill du ha någon/några piercingar? Nej! Möjligen några till hål i öronen.....(skulle ALDRIG VÅGA pierca mig...är för rädd, men vet inte för vad....)

Vilket år går du ut grundskolan? 2013 tror jag, men orkar inte räkna....

Vilket år tar du studenten? 2016 tror jag, men orkar inte räkna....


Ja, det var ganska mycket tidsfördriv det..........


20/12-10 Statistik

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har fått nytt besöksrekord! (Och det var 3½ gånger minus två mot förra gången!!!!!!!!) Jag är SÅÅÅ glad! :D Vet inte vad jag skriva! Nästa steg är väl 100 besökare! (Okej, det här var ju inte långt ifrån...). Någon som vill gissa vad rekordet var?
Men en sak är lite irriterande...jag vill ha en viss persons mobilnummer, men precis INGEN verkar ha hans nummer.....

Test kopierat/taget från Aannawikstrom.blogg.se

Ja, jag har tråkigt...Hoppas det var okej att jag kopierade detta test Anna.

ANVÄNDER DU:
Mascara?
Tål inte
Kajal? Se svar ovan
Foundation? Se svar ovan
Läppstift? Se svar ovan
Läppglans? Se svar ovan
Eyeliner? Se svar ovan
Plattar håret varje dag? Verkligen INTE! Äger/har aldrig ägt en plattång i hela mitt liv!
Parfym? Tål inte

HAR DU:
Skurit dig medvetet?
-----
Torr humor? Va?
Varit flummig? Va?
Kompisar som sviker? Nej?
Kompisar som är lika i sättet som du själv? Nja...
Killkompisar? Tyvärr inte....
Tjejkompisar? ÖH? Ja?
Har du msn? Det finns på båda datorerna men det fungerar inte
Har du lunarstorm? Måne vaddå? (Luna=Måne, på latin)
Har du bilddagboken? ????

BRUKAR DU:
Bli sur för ingenting?
Hemma: Typ alltid. I skolan/med kompisar osv.: Nej
Skratta åt ingenting? Nej, inte direkt...
Gråta minst en gång i veckan? Nej
Skrattar när någon ramlar? Nej
Skratta så tårarna rinner? Nej
För det mesta ha kul i klassrummet? Ja, de flesta lektionerna förutom engelska, SO och idrott är roliga
Ha sudd krig på lektionerna? Nej! Verkligen inte!

ÖVRIGT:
Har du pojkvän ?
Nej, och har aldrig haft
Vad ska du göra ikväll ? Vara hemma
Är du ofta seriös ? Ja
Gillar du att kramas ? Japp
Hur många biologiska syskon har du ? 0,00
Har du utlänska föräldrar ? Min mamma är inte svensk....
Saknar du någon ? Ja
Mjukisbyxor eller jeans ? Beror på
Bada eller sola ? Inget av det
Har du fräknar ? Nej
Favorit godis ? Gillar inte godis så mycket
Anser du att du är stark ? JAG själv anser det, men det är ingen som håller med om det...
Är du kittlig ? Verkligen!
Vad har du på dig nu? Underkläder, linne, mjukisbyxor, två olika strumpor och en kofta jag ärvt av mina kusiner
Hur mår du ? "Bra", bara dötrött..
Vad kan inte du leva utan? Hästar, M.R.S, Beauty, "min" digitalkamera, mina kompisar, mina kusiner (och i stort sett hela min övriga släkt)
Vart har du ont ? Ingenstans just nu, men mitt "problemknä" är stelt...
Vem vet mest om dig? Mina föräldrar, min släkt (speciellt mina kusiner)
Tänker du gifta dig ? Nej
Är du förlovad ? Nej

HAR DU..
Har du druckit alkohol?
Verkligen INTE!
Har du pussat någon av det motsatta könet? Nej
Har du kysst någon av det motsatta könet? Nej, verkligen inte...
Har du någonsin vart kär? Ja?
Har du någonsin vart otrogen? Nej
Är du kär? Ja


Hittills under 2010 har du:
Druckit alkohol?
Verkligen INTE
Rökt? Verkligen INTE
Snusat? Verkligen INTE
Rökt vattenpipa? Va?
Däckat? Verkligen INTE
Blivit påkommen? Med vaddå?
Kysst en främling? Nej?
Fått ett sugmärke? Bara av X antal hästar/ponnyer....
Gjort ett sugmärke? Nej
Har haft oskyddat sex? Nej
Har strulat med fler än en person under 24 timmar? Nej
Kysst en kille i klassen? Nej
Gjort något dumt? Ja?
Gjort något som du ångrar? Ja
Fixat dig i timmar? Verkligen INTE
Gråtit inför mer än 10 personer? Ja?
Smygit ut? Nej
Haft kvar känslor från ett tidigare förhållande? Har aldrig haft ett förhållande med någon...
Sovit brevid någon av samma kön? Mm.....
Älskat någon så du skulle kunna göra vad som helst för den? Nja....
Gråtit dig till sömns? Ja
Gråtit framför någon du älskar? Bara inför Chiquita...
Har haft sex ute i skogen? Nej
Kysst en tjej? Nej
Vaknat av att du gråter? Nej
Skrikit ord som hora och slampa till någon Håller inte på med sådanna dumheter!
Slagit någon på skoj? Verkligen INTE
Blivit slagen på skoj? Ja, typ...
Lärt känna över 10 stycken nya människor? Typ...
Varit på sol semester? Nej, inte direkt
Badat i havet? Nej
Har haft snöbollskrig? Verkligen INTE
Sett en hel fotbollsmatch? Nej, ush så tråkigt!
Inte sovit på en hel natt? Nej
Varit på sjukhuset? Nix
Sovit i över 12 timmar? Nej
Sett en film mer än 10 ggr? Nej, nej
Tagit någon på röven? Verkligen INTE
Velat dö? Inte direkt....
Fått ett IG? Ja? Såklart jag har fått det (okej, vi har inte börjat med riktiga betyg än, men med omdömmen)
Åkt buss i över 10 timmar Nej
Varit ute en hel natt På nätterna sover jag!
Blivit tagen av polisen Verkligen INTE
Svikit en vän Nej, inte vad jag vet i alla fall

Ja, det var lite tidsfördriv det.....

19/12-10 (idag) Ridavslutning vi hoppade och jag red världens bästa svarta ponny/häst, och julkort från en gammal älskling

Ja, vi hoppade som sagt, och jag fick stallets (enligt mig) bästa ponny/häst* Nämligen Beauty :D Att sköta henne gick såklart superbra, men det såg ut som hon hade sovit i foderkammaren natten mellan igår och idag, för hon hade fullt av halm i svansen och havre under magen.....Men jag ryktade henne blank och fin i alla fall :) Sadling och tränsning var såklart inget problem. Sedan skulle vi ju gå ner till ridhuset, men när vi väntade ute (som vi fick göra rätt länge) höll hon på att förvandlas till en stor snögubbe :) Och när min mamma skulle se om hon gillade snö, och tog lite i handen, och höll fram mot henne  så blåste hon det bara tillbaka på mamma :) Så gullig hon är <3 Men tillslut kom vi i alla fall ner in i ridhuset......Jag ställde henne såklart i hörnet vid F (hennes "favorithörn" verkar det som) om någon undrar, så ska hon inte stå på medellinjen, hon kan typ börja bli tjurig och hålla på då typ....Sedan satt jag ju upp, det gick problemfritt som vanligt (okej, hon trampade ju runt och kunde inte stå still, som vanligt, men det stör inte mig). När vi sedan skulle börja skritta på långa tyglar var hon väldigt snabb. Som uppvärmning skrittade och travade vi lite, samt gjorde några snett igenom och så, men det roliga i traven var att hon trodde att hon var en travhäst, och drog på som in i h**vete........:D Beauty har verkligen humor....Sedan så började vi trava över bommar, det gick såklart bra :) När vi kommit två gånger var från båda hållen byggde vår ridlärare ihop det till ett kryss på kanske 50cm. Vi skulle dela oss lika på volterna, så skulle en person komma i trav (vi gjorde en turordning, så hoppade man i trav). När det var min tur så fattade Beauty inte riktigt det där med att vi skulle gå ut från volten, och att hon då skulle komma fram i trav, men när vi kommit ut på fyrkanten så var det lätt att få henne i trav, men precis innan hindret så började hon öka traven något fruktansvärt och tog ett JÄTTEskutt över (hon inbillade väl sig att hindret var typ 75cm....Som vanligt :D) Men vi hoppade så bra över, vi fick komma tre gånger vardera. Efter det så körde vi en lek som hette 0, 1, 2, 3 leken, det gick ut på att man så snabbt som möjligt skulle göra 0, 1, 2 eller 3. Och såhär var det
0= Halt
1= Skritt
2= Trav
3= Galopp
Om man var för långsam/snabb (alltså inte kunde följa det som sas, och göra det tillräckligt fort, tex. Om man inte kom fram i trav tillräckligt snabbt) så fick man komma in på mitten.....Men för mig och Beauty gick det jättebra, vi kom på delad 2:a plats :D
Det var väl typ hela lektionen.
Angående delar av rubriken, "Julkort från en gammal älskling" Så var det så att innan lektionen så hade mamma gått och tittat på anslagstavlan i stallet, och sa åt mig att komma, och jag tänkte "jaha, vad roligt, finns det plats på någon VDEH tävling?" Ungefär, men när jag kom fram till anslagstavlan såg jag vad det gällde, där hängde ett julkort från Chiquita! (Se bild nedan) Jag höll på att börja gråta av glädje, nu såg jag att hon hade det bra :') Hon verkade trivas :) Så jag blev ganska rörd......Hon har i alla fall kommit till ett bra ställe, till någon som älskar henne :')

Här kommer lite bilder från mobilen om inget anges är de tagna av mig eller mamma 19/12-10



Julkortet från Chiquita :')


Posh


Jag och Beauty precis innan vi skulle gå ner till ridhuset



Jag och Beauty när vi väntade utanför ridhuset, älskar dessa bilder, typ dem första där man ser hennes riktiga färg (annars brukar hon ju se blå ut typ) Såhär riktigt korpsvart är hon alltså <3


Nataly och Tekla


När jag just suttit upp på Beauty (här ser man också hennes riktiga färg) Älskar även denna bild, första "ridhus bilden" jag har på henne. (Att tillägga bara, mina ben är inte jättekort, men jag behövde ju ha väldigt korta stigläder när vi skulle hoppa) Personligen tycker jag även att Beauty är den perfekta ponnyn/hästen för mig, både till tempramentet, storleken osv.


Nataly på Tekla


Och nu bilderna från kameran samtliga bilder är beskurna


Jag som just ska hoppa med Beauty


Nataly och Tekla


Nataly som just ska hoppa med Tekla


Jag som håller på att hoppa med Beauty


Jag och Beauty


En till bild på mig och Beauty

Ja, det var alltså ridavslutningen hösten/vintern 2010

*= Jag vet faktiskt inte om Beauty är en precis maxad ponny (148,0cm) eller om hon är precis över ponnymåttet (ca. 148,5-149cm)

Test taget från Figarofanny.blogg.se

Hoppas att det var okej att jag kopierade detta test Celine.

Jag har tråkigt just nu, om någon undrar, jag håller på att ladda över bilderna från stallet, men när det rör sig om sammanlagt ca. 100 bilder från TVÅ ENHETER, så tar det ju sin lilla tid med denna sega dator...

2009
Vilken klass gick du i?  5:an och 6:an
Vad hade du för hårfärg? Blont typ (som jag har nu)
Hur lång var du? I slutet av 5:an: Typ 154cm I början av 6:an: Typ 158-159cm
Hade du nån Pojk/flickvän -  Nej?
Vad brukade du göra på fritiden Typ samma som nu (stallet, rida, kompisar, fotografera)
Vilka umgicks du med  I 5:an: Angelica I 6:an: Olika
Var allt bättre då? I 5:an: Nej, NEJ, N-E-J I 6:an: Ja, JA, J-A
Skulle du vilja gå tbx dit? Till 5:an: N-E-J Till 6:an: J-A
Har du förändrats? Jag vet inte...

NU
Vilken klass går du i  7:an
Vad har du för hårfärg  Typ blont (min naturliga)
Hur lång är du? 163cm (162,8cm)
Vem är du kär i  En kille i min ena parallell klass....
Har du nån Pojk/flickvän Nej?
Vad brukar du göra på fritiden Rida, vara i stallet, vara med kompisar, fotografera
Vilka umgås du med Olika

Har du:
Kysst någon Nej?
Sovit brevid någon med samma kön Mm
Ljugit för en bra vän Inte direkt......
Svikit någon Inte vad jag vet....


Vem:
Skrev du senast till på msn Har MSN på båda datorerna, men det fungerar ej...
Kramade du senast Nataly
Sov du hos senast Va?
Vill du va Mig själv?
Ringde dig senast Kommer inte i håg, eftersom jag aldrig svarar

Vad:

Drack du senast Cola
Köpte du senast (Förutom lunch i stallet idag då) Varmfodrade stövlar och en tröja....
Gjorde du igår Var med mina föräldrar i Kungens Kurva....
Ska du göra imorn Gå till skolan såklart
Vill du göra just nu Hoppa med Beauty
Åt du senast Chicken bitts med pommes.....
Kärlek : Va?
Du är kär nu Ja
sårat nån så den börja gråta Nej, inte vad jag vet i alla fall
Nån har sårat dig så du börjat gråta Mm...

Ärlighet:
Du har gjort nått som du lovat nån annan att inte göra Va?
Jag har gjort något som jag har lovat mig själv att inte göra Va?
Jag har smygit ut utan lov Nej?
Jag har ljugit för mina föräldrar vart jag är Mm....
Jag har en hemlighet som ingen vet om Inte vad jag vet i alla fall....
Jag har fuskat i ett spel Beror på vad som menas med spel....
Jag har struntat i ett prov Verkligen inte

Dåliga Tider:

Jag har skadat mig sjäv ---
Jag har druckit alkohol 
Nej?
Jag har tagit mediciner mot depression Verkligen inte
Jag har sovit en hel dag utan att behövt det Nej
Jag har vaknat gråtande Ja
Jag har somnat gråtande Ja

Ja, det var lite tidsfördriv det, nu ska jag se om mobilbilderna har laddats över....


Lite fakta om mina föräldrar

Ja, ni läsare vet ju en del om mig och mitt liv, men mina föräldrar vet ni nog inte så mycket om så här kommer lite fakta, om dessa stundtals jobbiga varelser

Min mamma

Född:
26/8-1959 (hon är alltså 51år, och fyller år bara 3 dagar före mig :D)

Uppväxt i: (Om man räknar bort några ställen hon bodde i när hon var typ 0-2 år) Bredäng och Alby

Bor: Tullinge (som jag)

Yrke: Sjuksköterska (på hudmottagningen)

Personlighet: Lättretad, har mycket temprament, brukar vara snäll, men vi bråkar mycket......

Hårfärg: Mörkbrunt

Långt eller kort hår? Kort (ungefär lika långt som min lugg)

Ögonfärg: Brun/koppar färgade ungefär (lite svårt att förklara)

Längd: Något med 170cm (typ dryga 170cm)

Klädstorlek: Hon har förstora kläder, men typ 44 (hon borde ha typ 40 eller 42, för hon är smal)

Skostorlek: 39-40 (som jag har)


Lennart (min pappa)
(fråga mig inte varför jag inte kallar honom "pappa")

Född: 19/6-1958 (han är alltså 52 år)

Uppväxt i: Stockholm (bla. Slussen) och Hässelby

Bor: Tullinge (som jag)

Yrke: Civilingenjör

Personlighet: Lättretad, har mycket temprament, brukar vara snäll, men vi bråka mycket......

Hårfärg: Så länge jag har levt: grått, med inslag av vitt Innan jag levde: brunt (lite mörkare än mig)

Långt eller kort hår? För att vara man, ganska normal långt

Ögonfärg: Antracitgråa, med inslag av blått

Längd: 192 eller 193cm

Klädstorlek: Typ 54-56 i herr storlek

Skostorlek: 43-44


Om familjen

Längsta personen: Lennart (192-193cm)

Kortaste personen: Jag (Antonia) (162,8cm)

Smalaste personen: Mamma

Personen som väger minst: Jag (Antonia) (47,7kg)

Personen som väger mest: Lennart (drygt 100kg)

Bråkigaste personen: Alla i familjen är väl typ lika bråkiga

Snällaste personen: Alla i familjen, om de bara vill

Personen som spenderar mest tid hemma: Mamma

Personen som jobbar mest: Lennart (lugnt!)

Personen som haft körkort/kört bil flest år: (Jag räknar inte mig), Lennart (34år)

Personen som haft körkort/kört bil minst år: (Jag räknar inte mig), Mamma (33år)

Personen som svär mest: Jag eller Lennart

Personen som svär minst: Mamma

Ja, det var lite om mina föräldrar/min familj......

Godnatt!




Jag har tråkigt

Ja, som rubriken säger, och dessutom stinker hela vårat hus rutten fisk!

Allmänt test 1

Hur bor du: I ett renoverings objekt till skrotvilla
Brukar du komma i tid: Öh? Om jag just insett att det är typ 5 min kvar tills en lektion ska börja, och jag inte är där, får jag TOTAL PANIK!
Hur lång är du: 163cm (eller 162,8cm om man ska vara riktigt noga, men avrundat 163cm)
Kan du laga mat: Nej
Vad jobbar du med/pluggar du: Jag går i 7:e klass
Vad har du på dig just nu: En T-Shirt med en uggla (som har gigantiska ögon), ett par gråa leggings, strumpor samt underkläder
Har du någon fobi: Berg-och-dalbanor, karuseller (typ hela Gröna Lund), samt om någon skrämmer mig
Hade du en bra kväll igår: Ja, en riktigt rolig kväll med "Cissi" och Ivana
Vilket är ditt senaste inköp: Ett par varmfodrade stövlar och en tröja
Din favoritdryck på morgonen: Mjölk
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Vet ej? Har inte ägt ett öre på hur länge som helst
Vad hade du sönder senast: Inslags papper
Vem snackade du med senast: Lennart, för typ 30 sek sedan
Varm favoritdricka: Varm Choklad med grädde
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Mjölk
Alkoholhaltig favoritdricka: Får/vill inte dricka alkohol
När gjorde du senast något riktigt dumt: Vet ej vad som räknas som riktigt dumt? Idag(?)
Saknar du någon just nu: Ja, Chiquita
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Skrämma mig, ställa dumma frågor till mig eller bara vara allmänt irriterande
Någon jag stör mig på: Irriterande människor
Intressen: Ridning, vara i stallet, vara med kompisar
senaste person du kramade: Ivana eller "Cissi", när jag sa hejdå till de igår kväll
Senaste person du ringde: Mamma typ ("Cissi" och Ivana tvingade mig)
Senaste person som ringde dig: Kommer inte i håg, eftersom jag aldrig svarar i telefon
Vad drack du senast: Mjölk
Vill du ha barn: Nej.....
Längtar du till din nästa födelsedag: Ja
Har rakat dina ben någon gång: Ja?
Är du sugen på något nu: Mjölk
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Jag HATAR allt som har med kaffe att göra
Använder du hudkräm: Nej, men jag borde göra det (med tanke på hur mina händer ser ut)
Micro-pop eller poppa själv: Inget av det, popcorn fastnar bara i mina tänder
Brukar du baka: Ibland, med min mormor...
Röstade du i det senaste valet: Nej? Jag är (och var på valdagen) 13 år
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Nja....
Vilken låt lyssnade du senast på: Sofijah- Det är borta, tror jag
Vad tycker du är äckligt: Kålpudding (att äta) sedan kan jag inte komma på något mer just nu...
Har du pengar på mobilen: Pengar PÅ mobilen???????????????? Nej, jag har inte lagt några pengar PÅ min mobil

Allmänt test 2

Vilken svordom använder du mest? Använder många.....Men kanske F*N, J**lar, Håll K*ften osv.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Har ingen, men Lennarts är intsälld på 06.00 på vardagar, och när den ringer, så väcks säkerligen hela huset (om man inte redan vaknat!)
Var köper du dina matvaror ifrån? Lennart brukar handla på ICA Kvantum i Kungens Kurva...
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag vet inte, beror på...
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Chiquita (köpa tillbaka henne), Beauty och Sif
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Inte vad jag vet
Vad åt du till middag senast? Jag äter middag just nu, pytt i panna :)
Kan du vissla? Nja...
Tittade du på tecknat när du var liten? Såklart
Äger du några popband t-shirts? Nej
När flög du senast? Typ sommaren -08
Pratar du några andra språk? Jag kan lite, lite engelska och lite tyska
Har du gråtit offentligt? Ja, många gånger....
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej?
Vad har du med dig in på bion? Va?
Vad har du för väder? Ser inte ett dugg, utanför fönstret är det totalt kolsvart
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Jag går i 7:an!
När sov du senast på golvet? När jag var typ 6 år, hemma hos min mormor
Gillar du din boendesituation? Nja....
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? typ 6 ½-7 H är absoluta mini, men jag brukar sova typ
7½ H
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Inte fullbokade, men mina kompisar i skolan säger att jag verkar vara "något stressad/ha något bråttom" i bland
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej?
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 14 år, fast det är om typ 13 månader (om jag inte har räknat fel)
Tror du på liv på andra planeter? Verkligen inte, men jag "känner" en som gör det väldigt mycket...
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag brukar inte prata med mig själv när jag har det svårt, men om jag säger något är det väl typ "fortsätt kämpa".
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej, verkligen inte
Tycker du om att krama folk? Ja
Äger du en digitalkamera? Ja, fast jag använder den inte längre, jag lånar Lennarts (eftersom min digitalkamera har FÄRRE antal megapixlar än min mobilkamera till och med!)
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen, vad jag vet, men det finns väl inga kändisar som är lika fula som jag....
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nej, eftersom jag inte gärna pratar i telefon (i alla fall inte i min mobiltelefon)
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej (om det inte hade varit hästkött jag ätit men DET SKULLE JAG ALDRIG, ALDRIG ÄTA!)
Är du mörkrädd? Nej (trotts att jag har ett extremt dåligt mörkerséende)
Tre saker du alltid har med dig? Kan bara komma på en sak, jag alltid, alltid har med mig, och det är min mobil, men annars varierar det, beroende på vad jag ska göra.

Ja, det var lite tidsfördriv det...






18/12-10 (Idag) Varit i Kungens Kurva och köpt julklappar bla.

Ja, idag var "tyvärr" (mamma+Lennart+på samma ställe samtidigt= Ingen bra kombination)  hela familjen i Kungens Kurva, först var vi på OnOff, och kollade på den mobilen jag troligen kommer att få (Sony Ericsson C901 verkar tyvärr inte finnas någonstans...), så vi tittade på en Sony Ericsson W995, jag vill ha en sådan i silverfärg!
:D Sedan gick vi till HÖÖKS och jag köpte lite julklappar....När vi varit där så tyckte Lennart att vi skulle gå till sko äffärerna (han skulle titta på ett par skor till sig, och han tyckte att jag skulle titta på några också)....Så jag gick in på en av butikerna med mamma, och vi började leta efter några mer varmfodrade skor (vilket jag behöver)...Tillslut hittade mamma en modell som FANNS i storlek 39, men när jag provade dem.......ja, du kan nog gissa vad som hände (dem var FÖR SMÅ!) Vad "roligt" när mamma letat och letat efter ett par i storlek 39......
Sedan hittade hon ett par likadana, fast ljusare, i storlek 40, och dem passade bra! :D När vi köpt dem så gick vi till H&M (vad roligt då! Inte!), där hittade mamma en tröja som hon tyckte att jag skulle köpa, den var ljusrosa typ....Enda saken jag inte gillade med den var storleken, den var i storlek 40....(Ska jag börja få samma sko som klädstorlek igen? (Förut så hade jag det, alltså 38 i skor och 38 i kläder, vilket jag har fortfarande)) Men den köpte vi i alla fall, fast det var jäääääääättelååååååång kö, jag och Lennart stod i kö i typ 15min......När vi äntligen kommit därifrån så gick vi ner och hämtade bilen (som stod parkerad på den jättestora parkeringen mellan H&M/skobutikerna och OnOff, för att det inte fanns plats någon annan stans), men när vi skulle gå ner och hämta den så ville inte Lennart gå i den där lilla trappan vid H&M, han var rädd att ramla XD  När vi äntligen kommit till bilen upptäckte vi att den mer liknade en stor snöhög än en röd skrot B.M.W. Så Lennart fick helt enkelt skotta fram den. Sedan så åkte vi och åt på MC. Donalds....Efter det åkte vi hem och lämnade mamma, hämtade någon rabatt kupong och åkte i väg igen, denna gång för att köpa en julgran (på Maxi skulle vi köpa den). Först skulle Lennart hämta ut lite pengar, och då träffade vi min mormor, som just varit och handlat lite mat nu till julhelgen, så vi började prata med henne :) Sedan skulle vi gå ut och köpa granen. Först kollade jag och Lennart på några väldigt små granar, och Lennart frågade vad det var för sort, och det visade sig vara en extra dyr sort, nämligen Serbisk Kungsgran, det var väldigt fina men dyra, och eftersom Lennart är ganska snål, så kollade vi på några andra, men det var ganska svårt att hitta någon som uppfyller våra krav, och kraven är att granen ska vara MINST lika hög som jag är lång, men ändå så liten att jag utan problem kan klä den.....Tillslut hittade vi en, som verkade bra och vi köpte den, men när vi kom hem sa Lennart plötsligt " Du Antonia, den här granen är högre än mig, så det blir nog minst sagt svårt för dig att klä den, förutom de allra lägsta grenarna". Det var ju roligt att höra (inte!)

Här kommer lite bilder, om inget anges, är de tagna av mig 18/12-10



Skorna jag köpte....

Tyvärr har jag ingen bild på tröjan, men den är enfärgad (ljusrosa) med typ "puffar" på axlarna....den är långärmad också...

Ja, det var min lördag det....


17/12-10 (Igår) En inte helt normal skoldag och varit med "Cissi" och Ivana

Ja, skoldagen i går kan man väl inte kalla 100% normal...Först hade vi städning, vi skulle städa sal 3......Efter det hade vi...jag vet inte vad jag ska kalla det, men vi fick titta på Youtube klipp.Sedan hade vi musik, men vi hade jul frågesport då, så det ble ingen riktig musik...Efter det så hade vi lunch, kommer inte i håg vad vi åt (eller rättare sagt vad JAG åt). Efter lunch hade vi typ fika, med pepparkakor och julmust, vid 13.00-tiden sedan, så var dagen slut. Mamma kunde inte hämta mig, för det inte var plogat i Tullinge, så jag var ganska sur, så jag började gå mot Tumba Station, men när jag gått precis utanför skolgården såg jag att "Cissi" och Ivana var en bit framför, så jag gick i kapp de, och sedan när jag kommit i kapp så fick jag hålla i "Cissis" ena sko (för när de hade haft idrott/lekar så hade de kört fotboll, och "Cissi" hade fått fotbollen på något konstigt sätt på ena foten så hon fått jätteont...).  De tänkte gå till vårdcentralen pga. "Cissis" fot, men de gick till Tumba Centrum, och jag följde med, sedan så blev det bara så att jag följde med "Cissi" och Ivana hem till "Cissi".....(Jag skulle ju lite åt samma håll också, för "Cissi" bor ju i Tullingeberg). När vi kom hem till "Cissi" gosade vi med hennes marsvin Morris och tittade på TV. När vi varit inne någon timme(?) så gick vi ut till en lekplats i närheten, och "Cissi" samt Ivana gungade på en jättestooor gunga och jag gjorde fart :) När i alla fall mina händer (och Ivanas?) Var sådär lagom frysta gick vi in igen, vi var inne ett tag och sedan gick vi och köpte pizza samt godis (nu kanske ni som läser undrar varför jag skulle äta pizza, trotts att jag inte gillar det, men även om jag inte gillar det, så hatar jag inte det), men i alla fall först gick vi och beställde pizza, sedan gick vi och köpte godis, hämtade pizzorna (jag+Ivana), sedan gick "Cissi" och köpte ÄNNU mer godis.....Sedan gick vi hem och åt, pizzan (eller rättare sagt, pizzorna) var faktiskt goda :) Efter maten spelade vi in några "musikvideos" på "Cissis" digitalkamera (eller rättare sagt, Ivana och "Cissi" var "artisterna" och jag var den som spelade in). Innan den andra "videon" de gjorde, så sminkade de sig, (Eller Ivana sminkade sig normal mycket/mycket, och "Cissi" ÖVERDREV T-O-T-A-L-T!)........När vi gjort två videos så bestämde "Cissi" att vi skulle gå ut igen.....Utan att först ta bort allt smink! (Det såg ju lite överdrivet ut på framför allt henne, men även på Ivana). Så vi gick ut....ute gick vi väl typ mest runt......Sedan vid 20.45 så kom min mamma körande, hon skulle hämta mig, så då gick vi in igen, och jag hämtade mina saker, så åkte jag hem.......
Men jag säger bara en sak, det var verkligen jätteroligt att vara med "Cissi" och Ivana, de är verkligen två roliga tjejer :)   (Och så är de ju jättesnälla såklart :D)  

Här kommer lite bilder, om inget anges, är de tagna av mig, "Cissi" eller Ivana 17/12-10, med min mobil



Söta Morris


Ivana (och en liten bit av "Cissi")


"Cissi" och Ivana


En dålig bild på "Cissi" och Ivana i jättegungan


"Cissi" i trapphuset


"Cissi" och Morris


Jag och "Cissi"


Den sminkade versionen av Ivana


Jag och Ivana


"Cissi", Ivana och jag

Förresten kom på några saker: Att få Ivana på kort var I PRINCIP OMÖJLIGT och jag berättade aldrig för varken Lennart eller mamma var jag var, innan mamma började terrorisera mig med telefonsamtal, och Lennart sms bombade mig....

Men det var som sagt en väldigt rolig fredag :)

13/12-10 (idag) en relativ katastrof dag

Ja, idag har det inte varit så himla roligt, för i morse när mamma skulle starta bilen, så kom motorblocks symbolen upp, den blinkade mm. Och när jag satte mig i bilen kände jag att den skakade som F*N! Det var som att sitta i arbetstrav nedsittning ungefär (vilket INTE är normlat för en bil). Sedan så körde mamma mig i alla fall till skolan, men förutom att bilen skakade väldigt när man körde den så gick den MAX i 20km/h, och som bäst i ca. 13km/h (vilket är en normal hastighet när man travar med en häst!) Men tillslut kom jag i alla fall till skolan, vi började med att titta på skolans fina luciatåg i kyrkan.....Sedan var dagen som vanligt...Men när jag kom upp i från tyskan (Alltså när jag slutat) hände en grej jag inte vill ta upp här (men kan säga att en tändare var inblandad...) När jag kommit därifrån så skulle jag åka hem med detta SL.....(mamma ville inte köra bilen som den bettet sig i morse...) Men det var inget större problem med det....Vid 17.00 (?) hade jag tandläkartid så då var vi relativt tvungna att ta bilen, men då var den ännu värre än på morgonen, nu HOPPADE man typ runt, man kunde knappt sitta ner (i alla fall inte lilla jag...). När jag var hos tandläkaren så skulle de ta bort lite tandsten OCH TÄNKTE TYP TA BEDÖVNINGSKRÄM! (herregud! Men det gick jag INTE med på, de skulle ju bara ta bort lite tandsten). Men förövrigt var de jättesnälla :D
När vi var varit där mötte Lennart upp oss, han skulle se hur illa ställt det var med bilen, och det räckte att han satte sig i den och tryckte på start/stopp knappen för att han skulle inse vad det var för fel......Så när vi kommit hem och ätit så ringde han BMW, och de skulle komma med en bärgningsbil! Typ vid 21.00 tiden! Så jag måste alltså ta mig till skolan med SL i morgon bitti, och när jag insåg det, så spred sig paniken i mig, jag kommer inte att kunna komma i tid, för vi börjar 08.20, så jag får väl ta något tåg från stationen vid 06.30-tiden om jag ska hinna...så senaste timmen har jag haft mer eller mindre panik....Men jag får väl se till att gå hemifrån vid 06.15 ungefär, då BÖR jag hinna till skolan till ungefär 08.00 (man vill ju vara där åtminstonde lite tidigare...).

Ja, det var min katastrofdag det....Godnatt nu alla bloggläsare..


12/12-10 (igår) Teori

Ja, igår hade vi ju teori, alltså red vi inte....Det handlade dels lite om hur man tar av och på täcken (och min sötnos var "visningshäst" för det) :D Sedan pratade vi även om säkerhet när man rider och så....lite tips om hur man sadlar och tränslar svår sadlade/tränsade hästar fick vi också ("visningshäst" för detta var Mistral), det var med andra ord mycket lärorikt :) Men när vi höll på och pratade om det här med sadling/tränsning på bästa sätt, så blev Mistral lite våldsam mot mig, och försökte (och lyckades) nafsa på mig....
Ja, det var lite i grova drag om teorin det.....

Här kommer lite bilder, om inget anges, är de tagna av mig 12/12-10 med min mobil






Älskade sötaste bästaste Beauty i hagen, älskar dessa bilder jättemycket <33333

Ja, det var lite om teorin det....

11/12-10 (i lördags) Luciashow i stallet :) Ursäkta sent inlägg.....

Ja, i lärdags var det alltså luciashow i stallet......Deras luciashow är ju inte bara luciatåg utan även lite uppträdanden :) Förutom Pegasus (eller snarare Picasso med vingar) numret var det även kadrilj med  Carthago/Tuva och "Whiskey"/Linda K. vilket var jättefint att se på och de red jättebra :) Sedan var det även lite roliga pjäser, bla. med några tjejer som var utklädda till tomtar och gick runt med Cawat :) Hopp duell var det såklart också, detta år var det O´boy och Beauty mot Tekla och Cawat, O´boy, Tekla och Cawat red felritt men Beauty vägrade två gånger......Sedan red några tjejer voltige med Picasso, det var verkligen superhäftigt! Och de var jätteduktiga :) Årets......var det såklart också,
Årets ridlärare blev Tuva för 2:a året i rad (?)
Årets Häst blev Kefir
Årets Ponny blev Billy
Årets Stallhund blev Cera (stavning?)
Resten kommer jag inte ihåg...

Sedan var ju såklart det klassiska luciatåget vilket såklart var jättefint :)

Här kommer lite bilder, om inget anges är de tagna av mig 11/12-10 med min mobil


Pegasus Picasso


Efter hoppduellen, bilden är beskuren....


Voltigen med Picasso  (inte världens bästa bild kanske....men ingen annan var bättre)


Luciatåget, luciahäst var såklart Sif

Ja, det var om luciashowen det...

12/12-10 Tyvärr kan jag inte/orkar jag inte blogga om teorin och/eller luciashowen nu...

Ja, som rubriken säger...Det är helt enklelt en hel del bilder som ska upp på bloggen till dessa två inlägg...och min "dumburk" som jag just nu skriver är ju inte precis känd för att vara snabb...men de inlägget hoppas jag kommer upp snarast....(annars får väl ni bloggläsare påminna mig, för även om jag inte bloggar varje dag kollar jag, i alla fall oftast, kommentarerna varje dag)
Men som lite "plåster på såren" tänkte jag nu när det är 3:e(?) advent bjuda på delar av min julklapps lista så att ni har någon att läsa, så här kommer delar av den seriösa delen:

Min julklappsönskelista julen 2010
(ej i någon speciell ordning)

* Sony Ericsson C901 (får inte en Sony Ericsson W995 pga. det som hände med min Sony Ericsson W595...).

* Privatlektioner på Beauty (roligt, särskilt när man får hoppa :D).

* Presentkort på HÖÖKS (användbart och bra).

* Hästgodis (går alltid åt).

* Att få bli skötare på Beauty (ok, detta är inte direkt någon julklapp så men....).

* En ny ryktlåda (den jag har nu går inte alltid att stänga, den har råkat ut för en del...).

Ja, det här var delar  av min julkappsönskelista.....

Godnatt nu alla Chiquita/Beauty/Sif lovers  :)

11/12-10 Inte gjort så mycket, ska åka på M.R.S luciashow ikväll

Ja, som rubriken säger, så har jag inte gjort så mycket....Jag har bara varit med Lennart i S.K.H.L.M, vi skulle(framförallt han) skulle köpa lite saker...........(jag fick en grej också....)
Sedan i kväll då ska jag på M.R.S årliga luciashow, det ska bli jätteroligt :D Längtar.......


Picass, som görs i ordning för att vara Pegasus på förra årets luciashow, bilden är tagen av mig, med min digitalkamera 12/12-09

Ja, det var vad jag gjort hittills idag

10/12-10 (igår) Med "Anki"

Ja, igår efter skolan så åkte jag hem till "Anki" och var med henne, jag slutade redan 14.20 för jag hade ingen tyska.....våran "lärare" (vikarie) var borta....
Men sedan så fick jag vänta i vistet innan mamma kom, för som bekant vet hon ju inte vart gaspedalen på en bil sitter (eller det verkar som det i alla fall)....TROTTS att hon haft körkort i 33år! Så hon kör alltså mellan
15km/h-30km/h TROTTS att det på vissa sträckor är tom. 70km/h.......Så medan jag väntade i vistet så satt jag och pratade med Mimmi och "Bella", det var även två tjejer från någon annan skola där......de var trevliga och så.....
Tillslut kom i alla fall mamma.
När jag kom hem till "Anki" började jag med att äta mellanmål sedan så pratade vi, gick ut och lite sådär, det var jätteroligt :) Men när vi var ute så var det svinkallt rent utsagt! Innan vi gick ut så fick jag låna ett par mjukisbyxor av "Anki" (för jag hade bara jeansleggings på mig) Sedan lånade jag även en mössa och ett par vantar.....Tillslut gick vi i alla fall ut....det var ganska mörkt, och halvhalt på marken.....vi gick till "Borgen" och tog lite kort...........fast det gick inte jättebra, för min mobil har ju som bekant stora problem med att ta bilder när det är mörkt, och dessutom är den färgsvag och har dålig färgåtergivning.........Men några bra bilder lyckades vi ta :) Sedan gick vi ganska snabbt tillbaka igen för det var ju som sagt inte varmt ute......
När vi kom in igen satt vi vid datorn, och bara för att jag höll på ett tag så ville "Anki" hämnas, och tråkade ut mig TOTALT, sådär lagom kul var ju det.....Men sedan tog vi i alla fall lite mer kort.... Vid 18.00 tiden kom hennes föräldrar hem, och vi åt middag, jag "Anki" och hennes lillasyster "Fellih" åt färdig mat man bara stoppar in i micron.... det var faktiskt jättegott :) När vi hade ätit så kollade vi på julkalendern som faktiskt var jätterolig (första avsnittet jag såg av årets kalender, har inte tittat tidigare)....När vi hade tittat så gick vi upp i "Ankis" frum och ritade lite (eller jag färglade lite i en målarbok)......Sedan vid 20.15 kom mamma och hämtade mig.....

Här kommer lite bilder, om inget anges är de tagna av mig eller "Anki" 10/12-10


Jag och "Anki", utomhus


"Anki"..........



Jag och "Anki"


Jag...


"Anki" och jag <3


1:a bilden jag färglade, den ska föreställa Beauty


2:a bilden jag färglade, den ska föreställa, just det, Sif...  (jag vet att jag ritade lite slarvigt...och det mesta ska vara mörktbrunt på den där bilden, men som sagt, min mobilkamera har problem...)

Ja, det var gårdagen det.

9/12-10-10/12-10 Lite bilder från veckan

Ja, här kommer lite bilder från i torsdags och igår (fredags)
De är tagna av mig, Isabella eller Mimmi

Från i torsdags

Evelina "Eve"


Isabella "Bella" och Evelina "Eve"

Några bilder från när jag och Lennart i torsdags var på Media Markt och hämtat ut det vi beställt:
(tog de i rulltrappan på Media Markt, för den var så seg att det var långtråkigt att bara stå i den)




Jag, och en liten bit av Lennart "Lempa"

Efter att vi varit på Media Markt så åkte vi till H&M, och köpte lite saker till mig......


.....Bla. den här pyjamasen (den är inte grå, det är bara väldigt dålig färgåtergivning i mobilkameran, den är grön..)

Sedan lite bilder från fredagen:


Dagens klädel på fredagen


En zoomad version....


Skolmaten på fredagen.......som var okej, men inte jättegod...


Mimmi


Jag och Mimmi


Ja, det var lite bilder det.....
Förresten, i torsdags var jag med på 7:ornas Friends möte (för att få se hur de och hon som har hand om Friends jobbar) det var jättebra, jag förstod verkligen att lärarna gjorde något för att hjälpa mig och så....fast mötet blev ganska långt, det började i slutet av NO lektionen och slutade först till lunch, men som sagt, det var jättebra och så, jag önksar att jag får vara med en till gång (om jag inte bytt skola då väl säga).

5/12-10 (förra söndagen) Ridning

Ja, då fick jag "Bosse" :) Vi gjorde inget speciellt, lite sidförande skänkel, jobba på volterna mm. När vi jobbade på volterna hade jag ibland Chantelle framför mig, och då så red jag lite slarviga vägar.......så det behövde jag tänka på jag missade konerna vid X på volterna)....Men det är inte så lätt att ha en ganska storgående ca. 155cm hög häst, med en ganska kortgående, ca. 122cm liten knubbig ponny framför.... Sidförande skänkel gick väl ganska bra...När vi skulle galoppera gick det däremot SUPERBRA! :D Jag behövde typ inte göra någonting, och ändå kom han upp i bra galopp, ökade när det behövdes, av sig själv, jag satt även väldigt bra, för 1:a gången satt jag väldigt tungt i sadeln och känd verkligen "Bosses" rytm, men samtidigt satt jag väldigt stabilt och så :)
Efter att jag hade ridit så åkte jag, Lennart och Natalie förbi Media Markt, jag och Lennart skulle beställa några saker.....

Här kommer lite bilder, om inget anges, är de tagna av mig eller Natalie 5/12-10


Jag och Beauty <333333333



Puss på söta/bästa/snällaste Beauty <33333333


Tekla, en ponny jag red väldigt mycket i M1 (okej, inte lika mycket som jag red Picasso, men nästan)


En vintrig bild på Bertie, älskar denna bild :)

Ja, det var ridningen det..........Imorgon har jag dock teori....

11/12-10 Ursäkta dålig uppdatering

Ursäkta den dåliga uppdatering! Jag har inte haft någon vidare lust och inte heller tid den här veckan....har varit en del data inlämnings uppgifter och så i skolan......hoppas ni bloggläsare förlåter mig :)

4/12-10 (igår) Debutanthoppning, och jag kom såklart sist, IGEN

Ja, som rubriken säger. Var det debutanthoppning igår, jag hade ju Beauty....Framridningen gick väl bra, hon var jättetaggad och ville bara iväg, sedan när vi skulle hoppa fram så vägrade hon först (för att jag hade kommit fram i trav endast ca. 5 steg innan, vilket inte var konstigt)...Sedan hoppade hon perfekt, men det var lite jobbigt, för jag hade inte räknat med att hon skulle hoppa jättehögt över hindret (vilket hon gjorde...) Sedan så var jag ju första start, och min fd. ridlärare (som även hade hand om framridningen) gav lite tips medans man hoppade banan, hinder 1, 2, 3 och 4 gick jättebra, men sedan när jag red mot det 5:e så var hon lite "försiktig", men jag drev bara på, men kanske 2 meter innan hindret så vägrade hon! Bara sådär, utan anledning! Så jag fick rida om det hindret, då stod min fd. ridlärare och någon annan på varsin sida om hindret, och då hoppade hon som om inget hade hänt...sedan gick 6:e hindret bra också....Men efter, när jag hade hoppat banan var jag ju såklart besviken, jag satt ju på en av stallets bästa hopponnyer, men tänkte "det är väl någon annan som också kanske river eller vägrar, så jag kommer nog inte sist", men ingen annan i min startgrupp, eller i startgruppen efter gick INTE felfria (alla red alltså Clear Round), och när jag sedan senare kollade på datorn senare på kvällen visade det sig att jag var den enda som INTE hade gått Clear Round, och det var ju såklart inte så roligt, särskilt inte när man ridit en så bra hopponny, som dessutom är ens favorit, men när jag kollade på resultatarkivet på M.R.S hemsida (ok, kollade bara -09 och -08), så hade det ALDRIG varit så att bara en INTE gått felfri på en debutanthoppning.......Dessutom var det ju inte så roligt med tanke på att jag kom sist i debutant dressyren också (men då kände jag ju på mig att det inte skulle gå så bra, med tanke på att man inte fick ha spö, men nu på hoppningen så kändes det ju bra hela tiden...)

Här kommer lite bilder, om inget anges, är de tagna med min mobil av mamma eller mig 4/12-10


Banan, detta är resultatet av mina "färdigheter" i Paint....bilden är gjord 5/12-10 av mig...(gjorde den för ca. 3minuter sedan)


Beauty, inför tävlingen (det är jag som hade satt upp luggen på henne)


Jag och Beauty på framridningen

Tyvärr var dessa de enda bilderna som blev någorlunda bra, från min mobil alltså...

Förresten, innan jag tävlade så red mina kusiner, fast min moster hade glömt Annas ridkläder hemma :( Men hon fick välja om hon ville ha Billy eller "Coctail" och hon valde såklart Billy (även om jag tycker att hon verkar vara en smula stor på den ponnyn, men men...) Och Frida fick Concerto, jag hjälpte även till att sköta honom, han var jättesnäll, även om han bestämt skulle ha huvudet utanför boxdörren :D Jag tränsade även honom, och höll honom när Frida skulle hjälpa Anna med Billy :)


Concerto med huvudet utanför :)


Jag som håller i Concerto, det är Martini bakom om någon undrar

Det gick i alla fall bra för de två, men jag begriper fortfarnade inte varför Anna skulle han en så lite häst (ponny) som Billy, och Frida ha en så stor häst som Concerto (Concerto är högre i mankhöjd än vad jag är lång, han är väl ca. 167cm i mankhöjd, jag 163cm och Frida som skulle rida honom ca.162cm....)

Det var även någon tjej som skulle tävla Beauty efter mig, hon red felfritt :)

Godnatt alla bloggläsare

4/12-10 Gissa om jag är glad :D :D :D <33333

Ja, igår på tåget tillbaka från Naturhistoriska så kom jag på att debutanthoppningen (som jag självklart anmält mig till) var imorgon (alltså idag), och sedan igår kväll så sa Natalie vem jag skulle ha, och i morse såg jag att M.R.S-U hade lagt upp startlistan till debutanten på deras blogg.
Och bilden nedan säger väl ALLT (den är tagen 4/12-10 med min mobil av mig, bilden är beskuren, och jag har bara tagit kort på dator skärmen.....)


<33333333333333333333333333333333333333333333333333333 :D

4/12-10 Var på Naturhistoriska med skolan igår.....Ursäkta sent inlägg

Igår var vi alltså med skolan och tittade på en utställning som hette "Smal" på Naturhistoriska. Utställningen handlade om skönhetsideal i samhället mm. Vi fick även ett frågepapper som vi skulle svara på.
Men innan vi åkte så var jag en stund i skolan och gjorde lite läxor.......Sedan vid 09.00 hade vi samling och information. Sedan så gick vi till stationen...och tog ett tåg in till Centralen, därefter tunnelbanan till Universitetet....
När vi väl kom fram till Naturhistoriska och hängt av oss kläderna i låneskåpen (ok, jag fick lägga mina grejer i min ena lärares skåp, snäll som hon var :D) Så skulle vi ju gå upp och titta på utsällningen, men vi hittade inte vart den låg först (jag, Monika och Daniela jag gick med+ några andra)........Sedan så när vi äntligen hittat utsällningen så gick i alla fall jag runt och tittade på allt, in i minsta detalj :) När jag och alla andra svarat på frågorna var dags för lunch, jag åt i alla fall lite av det jag tog med mig, två mackor och en drickyogurt (åt jag, men hade med mig en banan och ytterligare en drickyogurt också).
Men problemet för många andra var detta: att skolan hade lovat att ta med sig typ yogurt och frukt, men det blev jucie och riskakor, och några hade inte tagit med sig någon mat, pga. att dem trodde att de skulle få. Tyckte synd om de.....det var typ därför jag själv åt så lite typ...
Men sedan när alla ätit så åkte vi tillbaka, jag satt med några tjejer på tåget tillbaka och snackade jättemycket typ :) (Jag satt med Mimmi, Sandra och Emma).....men det var roligt :D De andra skulle ju tillbaka till Tumba, men jag gick av i Tullinge såklart.....Och jag behövde inte ringa mamma och fråga om det var ok (som några andra typ fick göra när de skulle av någon annan stans än Tumba...eller, de fick ringa sina föräldrar, fråga om de fick och sedan skulle typ någon lärare också kolla att det var ok) men det behövde inte jag :D

Här kommer lite bilder, om inget anges är de tagna av Sandra eller Mimmi 3/12-10


Mimmi och jag :)


En till bild på Mimmi och mig :)

Ja, det var fredagen i skolan det.......

Tråkigt har jag så att räcker och blir över....

Ja, jag har tråkigt.......................................................och tråkigt betyder tidsfördriv!

17 Saker du inte visste om mig.......eller visste du redan?

1. Jag är 25% tysk (min mormor är född och uppvuxen där, hon kom till Sverige när hon var 21 år).
2. Jag själv anser att jag har blont hår, men precis alla säger att jag har brunt.
3. Jag har väldigt dåligt självförtroende (ok, jag hade ännu sämre i 6:an, men jag har fortfarande dåligt).
4. Jag tycker att jag är tjock, men att jag väger rätt lite till min längd.
5. Jag har problem med mitt höger knä, som går ur led ibland
6. Jag har även olika långa ben, detta gör att jag har problem med att springa (detta i kombination med ovanstående punkt, mitt ena ben är 3 mm längre än det andra).
7. Jag hatar min längd! Jag hatar att bara vara 163cm, vill vara minst 167cm.
8. Jag tycker inte allt för höga klackskor är skönare än tex. Converse (Jag menar skor med ca. 2-5cm klack).
9. Jag är allergisk mot sammanlagt ca. 25 saker (om inte mer!).
10. Jag använder sällan jeans för att alla mina jeans är för långa i benen.
11. Jag hatar att ha håret nedsläppt (och gillar inte att ha det i annan frisyr än en slarvig knut).
12. Jag bråkar med mina föräldrar jämnt och ständigt.
13. Jag har aldrig varit ihop med någon, jag har aldrig heller frågat chans på någon.
14. Jag har blivit mobbad....(när jag gick i 4:an och 5:an).
15. Jag trivs inte till 100% i den skolan jag går i (dels för att det är liiite seg undervisning, och dels för en del saker jag inte vill ta upp här på bloggen).
16. Jag hatar att shoppa.
17. Jag har, trotts att jag är rätt liten, ganska stora fötter i förhållande till min storlek (har storlek 39 i skor)


Hur många gånger har du.....

.....Blivit sparkad av en häst? 2 gånger, 1 gång av Picasso, när han skulle sparka mot Felix (när dem två stod brevid varandra), men Picasso träffade i stället mitt ena smalben (detta hände någon gång HT-08) Sedan 2:a gången så skulle jag kratsade Jakuies ena bakhov, och han tog upp benet, men skulle sträcka på det i stället, och träffade min överarm och sida (detta hände VT-09)
.....Blivit biten av en häst? 17 gånger (typ 16 gånger av Picasso under tidsperioden HT-08-VT-09) och en gång av Jakuie VT-09, när han inte ville öppna munnen när jag skulle betsla honom, och man ska ju stoppa ett fingeri mungipan då, men jag tryckte in ett finger rakt i munnen på honom...och nog fick jag upp munnen, men på bekostnad av att mitt finger blev en smula blått...
.....Ramlat av en häst? 3 gånger, en gång på Tekla (HT-08), en gång på "Bosse" (VT-09) och en gång på Chiquita (HT-09)

Vilken storlek har du i.....

.....Skor? 39 (ibland 38½, ibland 40)

.....Tröjor? 38, S, M

.....Jeans? 28-31 (jeansstorlekar)


Dumhetstest

Du har tappat din mobil/ditt pennskrin mer än 1 gång/dag? HAHAHA Jag tappar det MINST 3 gånger/rast

Du har snubblat i en trappa mer än 1 gång i ditt liv? ÖHM? Jag snubblar i trappor varje dag

Du har, när du cyklat, tryckt båda bromsarna i botten, i en relativt brant nerförbacke, och ramlat? Ja

Om någon säger att det är 20 grader ute, på vintern, måste du fråga om det är + eller - grader? Ja, oftast

Om det inte ska hända något speciellt, eller någon speciell har födelsedag, så vet du inte vad det är för datum? Eh? Ja

Om du inte har idrott i skolan, eller ridning, har du inte 100% koll på vilken veckodag det är? Mm...

Du är slarvig? Ja, helt klart

Du kan max 2 telefon nummer i huvudet? Ja...

Antal frågor: 8

Totalt: 8

0-2 Du är väldigt smart

3-6 Du kan råka göra lite halvdumma saker ibland, men alla människor kan göra det någon gång

7-8 Hallå?! Tänker du i huvudtaget någon gång?! Eller?!


Skulle du våga.....

.....Åka berg-och-dalbana?
Nej, NEJ och åter N-E-J!

.....Skada dig själv? Rent teoretiskt skulle jag väl våga, men det är bara dumt, och jag skulle inte ha anledning att göra det
.....Galoppera på en häst? Dum fråga, inget svar

.....Kratsa hovarna på en häst? Se svaret på frågan ovan

.....Hoppa ner från något som var minst 50cm högt? Öh? Ja

.....Pierca dig? Teoretiskt sett så skulle jag väl våga, men jag skulle inte göra det....

....Slå någon? Nej


Är du rädd för.....

.....Hästar? Dum fråga, inget svar.

.....Ormar? Nej

.....Spindlar? Nej

.....Blod? Nej

.....Sprutor/nålar? Nej

.....Smärta? Nej

.....Döden? Nej

.....Mörker? Nej, men mörker är en av dem saker jag hatar, pga. att jag har dåligt mörkerséende...

.....Något? Ja.....när någon skrämmer mig, samt berg-och-dalbanor.......


Ja, det var tidsfördriv det, allt detta har jag kommit på själv, alltså är det INTE kopierat från någon blogg eller så.






RSS 2.0