Hej alla Antis läsare!

Jag är Anki, och bloggar nu. Har lagt in Antonias design. Fast hon har gjort den. Ska sluta nu!
Men besök min blogg - www.nygrenis.blogg.se
Puss & kram skummbanan :)

10/12-11 Lite tråkigt...Så 5 sanningar om mig

Ja, har lite tråkigt för tillfället, så det får bli 5 sanningar om mig

1. Jag brukar inte titta så mycket på TV (dels för att jag tycker att det är tråkigt, och dels för att våran TV är typ trasig nu), men när jag väl tittar på TV så är mina favoritprogram House och Beckfilmerna :)
2. Jag är varken höger eller vänsterhänt
3. Jag orkar inte med skolan för tillfället, det händer bara för mycket
4. Jag föredrar att rida stora D-Ponnyer och stora hästar framför mindre ponnyer
5. Jag har mer eller mindre alla ögonfärger (grön, brun, blå, grå)

4/12-11 Ridning :)

På ridningen skulle vi ha markarbete, och jag fick O'boy :) (Mycket O'boy just nu, haha)
Först gjorde vi bara en del tempoväxlingar och så..O'boy var som vanligt lyhörd och så ;)
Sen skulle vi ha markarbete. På B-långsidan låg två bom serier, som vi först skulle trava över, efter den sista (vid C eller A) skulle vi rida en volt i trav ett varv, sedan bryta av, och gå in på våran minskade volt igen.
Sen gjorde vi samma sak fast i galopp (dock inte första bom serien)

I trav gick det utmärkt med O'boy, han hade bra fart mm. Sen i galopp var han först lite seg, men jag tyckte att jag fick i gång honom någorlunda :)

Tycker överlag att det faktiskt gick hyffsat :D

Sen efter lunchen skötte jag ju såklart Flash, och sen skulle jag ta in Beauty och det var en ganska rolig historia :) Först så hade hon en jävla fart ner för den där leriga backen, sen när vi skulle vänta på att få hennes ben spolade så vägrade hon stå still..Och om det inte varit för att mamma varit där också hade jag och Bea varit i Masmo/Vårby på typ 5 min (skämtade mamma om) xD
När jag gick upp för att hämta Bea såg jag även att Felix hade rymt :O Men en tjej kom och plockade in honom då, så det var ingen fara.
Här kommer i alla fall lite bilder:

Den enda bra bilden...<3 Gillar den skarp (och ja, i början stod hon faktiskt still, det var efter en stund när hon blev otålig)

3/12-11 VDEH hopptävling :D

Inte nog med att jag hade markarb. Kursen, jag skulle även tävla förra lördagen! :D

Jag skulle ha L-J, som var mitt 2:a val, men han är ju jättebra, så jag var nöjd :) Dessutom tävlade jag ju honom på maskeraden. 

Pga. Att olyckan hände på markarb. Kursen blev jag lite försenad, men den andra tjejen som skulle ha honom hade redan börjat, så det var lugnt.

Jag skulle starta i mitten av 2:a startgruppen så jag hade ju tid på mig :) Eftersom det var så många debutanter, och underlaget var halt, så red alla clear round och ideal tid...Alltså alla som gått clear round fick rosett, och alla var med och tävlade om idealtid.

Efter ett tag gick vi banan, och då kändes det bara ännu bättre :) Banan var precis lagom svår, och jag kände mig väldigt säker :)
Banan såg förövrigt ut såhär:

På B långsidan var hinder ett och två, det var en kombination, som stod ganska långt från varandra, sen hinder tre var på H-F diagonalen, och man red mellan hinder fyra och fem. De var en likadan kombination som på andra långsidan. Efter hinder fem fick man svänga upp mellan C-M och red mot hinder sex som stod på halvdiagonal linje typ..Det stod ungefär i höjd med hinder fyra.
Kanske inte så bra förklarat...

På framridningen var L-J rätt framåt, men lyssnade ändå väldigt bra på mig :)
Även på framhoppningen var han väldigt lyhörd, så jag kände mig bara säkrare och säkrare :D

Sen tillslut var det min tur, pga. Den där olyckan och att det var halt så varierade jag trav/galopp i stället för att ta det helt i galopp som jag först tänkt..

Det gick jättebra, han stötte bara i en bom på hinder två lite, men den den låg fortfarande stadigt :) Resten gick jättebra och vår runda var clear round :D

Efter att jag hade ridit så kollade jag på 3:e startgruppen. 

Tillslut var det prisutdelning, jag fick ju såklart rosett, och de som red närmast idealtiden fick rosett osv.

Kände mig ganska stolt och duktigt faktiskt, haha

Här kommer lite bilder, tagna både med systemen av Lennart och mobilen av mig och mamma :)

L-J som hade blivit fint knoppad <3
När vi precis suttit upp..
Och i vanlig ordning hittar man inte system bilderna -.-
Inte så jättebra bild, men där är i alla fall rosetten jag fick :D

3/12-11 Markarb. Kursen

Japp, så var det den 3:e sista gången på kursen...

Jag hade i vanlig ordning O'boy :) Först fortsatte vi lite på det här med att hoppa ett sockerbits hinder på böjt spår, fast denna gång stod hindret vid C/A i stället..
O'boy ville inte riktigt galoppera vid något tillfälle...Men det var väl att jag inte riktigt drev och höll om med skänklarna..

Sen skulle vi hoppa en tre kombination som stod på E långsidan...Det skulle vara ett språng mellan varje hinder, men jag hade inte riktigt bra drivning, och kanske lite förkorta tyglar, så först galopperade han inte riktigt...Men sen gick det :D

Det hände även en rätt obehaglig olycka...Det var nämligen såhär att Picasso snubblade efter kombinationen, och tjejen ramlade av jättehårt på huvudet...Hoppas det i alla fall gick bra för henne!

Här kommer någon bild (om jag hittar) :
Söta O'boy :)
Lite suddig bild..Men jag och O'boy :)

27/11-11 Ridning :)

På vanliga ridningen hade jag lilla söta Pippi :)

Vi tränade på att rida serpentinbågar, och att på de bla. Stå upp några steg, lägga in lite skritt och galopp mm. 
Pippi gick faktiskt riktigt fint! Och jag lyckades t.om. Ställa henne, enligt min ridlärare (och jag visste inte ens om att jag gjorde det!) :D Men Pippi är ju en duktig ponny, så det är väl inte jättekonstigt...
Det enda som jag kan klaga på är att när vi skulle galoppera på sista serpentinbågen första gången ville hon inte riktigt galoppera, men det var typ för att inte hade tillräcklig kontroll, utan lät henne trava lite för snabbt..

Sen skötte jag ju precis som vanligt efter lunchen, och det gick ju såklart jättebra :)
Här kommer lite bilder:
Sådär lagom suddig bild..
Sötaste Beauty <3

26/11-11 Markarb. kursen

Ursäkta uppdateringen...Men har haft fullt upp med annat! 

Jag hade i alla fall O'boy som vanligt...Och vi tränade på att hoppa ett sockerbitshinder på böjt spår (på voltens slutna del, precis vid ena vändningspunkten), huvudsakligen..Det gick väl sådär, jag hade inte tillräcklig fart på honom, och svängen blev lite för snäv, så han bröt av till trav precis innan hela tiden...Tillslut lyckades det dock, efter att jag hade fått upp honom i ordentlig galopp. 
Men jag ska väl ändå vara nöjd, jag rider ju en duktig hopponny, så felet är ju till största del mitt..
Men det går framåt i alla fall, och jag tycker att jag börjat bli riktigt duktig :)
Tyvärr hittade jag ingen bra bild..

RSS 2.0