Ridning 22/5-10 Ursäktar sent inlägg, men det var Lennarts fel

Ursäkta sent inlägg, du får nog räkna med inlägg på söndagar tyvärr, denna gång var det min Lennarts fel, som inte hade laddat över bilderna till datorn :( Men i alla fall, jag fick Mistral och vi red på Platån (M.R.S tävlings ridbana) så vi red helt enkelt upp ditt och hade lektion där, var superroligt och Misse var så duktig. Men när vi travade där trodde jag att han sträckte ut huvudet för att äta (det är maskrosor runt ridbanan, som såklart är utomhus), men jag fel bedömde det och skänklade på honom, lite för hårt. Så han kom upp i en helvetes trav (ursäkta språket), det var inte galopp, men så nära galopp man kan komma, det var jättesvårt att rida lätt för att det gick så snabbt, men om jag inte hade lyckats göra det hade han fattat galopp, direkt. Men på vägen tillbaka gick det inte så bra, han försökte äta två gånger och lyckades en gång. Men min ridlärare sa att jag var jättejätteduktig, och att det var ganska ovanligt med M1:or som red Misse så bra :)


Denna gräsliga bild är tagen 22/5-10 av Lennart S West


Ridning 15/5-10 och återigen, ursäktar jag för sent inlägg

Förlåt för försenat inlägg, jag vet inte vad det är för fel på den här störda datorn, snart ska jag möblera om nätverkskortet tror jag (men den funkade i fredags så jag undrar vad det är för fel), men i alla fall. Jag red Mistral igen och vi red ut, närmare bestämt invigde vi den nya ridstigen (okej, den är inte ny, men dem har fixat till en ny backe på den + att dem spånbelagt typ 80% av den) det gick jättebra, och jag slapp äntligen ledare i trav, när vi travade var Misse jättesnäll han höll ett precis lagom högt tempo och var lätt att sakta av med. Men sedan skulle vi trava en längre bit på den icke spånbelagda delen av vägen, och då så var det massa rötter som stack upp ur stigen (upp till 50cm höga) och då när vi skulle trava över dem fattade Misse galopp och hoppade över dem, han råkade dessutom komma så att han kom mot alla. Detta fick jag berättat för mig efteråt av hon som ledde tjejen bakom mig. Så det var kul att det blev lite hoppning också :)


Jag på Mistral 15/5-10 Foto: Lennart S. West (min pappa)

Och till alla hästtokar: om ni inte redan har förstått det så förstår ni nu varför jag inte lagt upp någon bild på mig och Misse tidigare (men jag tror att alla redan har förstått) men ja, jag är på tok för stor för honom, till och med min pappa som inte vet ett dugg om hur man ska se ut på hästar såg att jag var för stor. Men man får väl bjuda på sig själv lite :)

14/5-10 Stalldag

Idag var jag i stallet, gjorde lite vanliga stallsysslor, tog in hästar från hagen, skötte. Om man börjar med intagningen från hagarna, så skulle alla in, så en som jobbar i stallet gjorde som "vägar" av eltråd, det vill säga att dem fick gå lösa in från hagarna till sina spiltor (det var ponnyerna som skulle in) och det funkade i dem flesta fallen, men inte med "Bosse", Honey och O´boy, "Bosse" gick först in i fel spiltor så hon som fixade med eltråden fick leda honom, Honey fick jag och hon jaga runt halva stallet för att få på rätt plats och O´boy smet när jag skulle gå in och sätta fast honom. Jag hjälpte till att sätta fast de flesta ponnyerna i "stora ponnygången" samt Puzzel i lilla, men att sätta fast Puzzel var lite läskigt, för precis innan jag gick in i hennes spilta så sparkade hon i väggen så hela stallet dånade, men när jag gick in till henne så var hon jättelugn och snäll :) (att tillägga också, så var det så att hästarna skulle få mat då, därför smet dem flesta inte runt i stallet) sedan skulle dem stora hästarna ut på samma sätt, och dem galopperade ju såklart ut så hela stallet dånade. Sedan skulle även jag ta lite lunch, och jag satte mig ute vid den ena hagen med min pastasallad, men då försökte "Whiskey" äta min pastasallad också så, jag fick hela tiden äta med hans mule i mitt ansikte, vilket inte var det lättaste kan jag säga! Efter det skötte jag dem värsta smutsoffrena Chiquita, Mistral och "Coctail" (för första gången), att sköta Cia gick ju så klart bra, Misse var också jättesnäll, men sedan när jag såg att "Coctail" var smutsig var jag lite osäker på om jag verkligen skulle sköta henne för jag hade hört att hon nätt och jämnt skulle gå att sköta om man ställde ut henne (då skulle man typ klara sig med 5 bitsår och blivit sparkad 1 gång) att sköta inne skulle det absolut inte vara tal om. Men jag tänkte att jag skulle göra ett försök att sköta henne inne, det kunde ju inte bli värre än att jag skulle behöva åka till sjukhuset. Sagt och gjort, jag tog upp min rotborste och gick in till henne, jag möttes av en smutsig svartskäck som nyfiket tittade på mig. När jag tog första borsttaget nafsade hon lite mot ficka, där jag hade mobilen. Jag blev positivt överraskad, men började samtidigt fråga mig själv om det verkligen var "Coctail" även om det såg ut som henne, för den häst jag hade hört talas om var ju allt annat en den här. Jag fortsatte att borsta henne, hon gjorde inget mer sedan, alltså hon nafsade bara mig en gång, sedan var hon helt snäll.


För tillfället har jag ingen bild på "Coctail", men om du vill se hur hon ser ut, gå in på www.malarhojdensrs.com (OBS! Länken här från bloggen fungerar ej, du måste skriva in adressen)klicka på "fotoalbum" och sedan Coctail.

Hoppas du har haft en bra dag, men snälla kommmentera mera.

13/5-10, familjedag på MRS och en häst som ville smaka hamburgare och cola :)

Idag var det familjedag på MRS, det var jätteroligt. Man tittade på stafetter, maskeradhoppning och sketcher, superroligt. Om vi ska börja med maskeradhoppningen, så var det några ryttare och deras favvoponnyer som hoppade, var jätteroligt att titta på för alla var så duktiga. Efter det hade min ridlärare och en annan ridlärare gjort en sketch som dem spelade upp, dem var så roligt. Dem låtsades att dem var M1:or som skulle försöka rida :) Sedan var det Hurry Shurry, stafett, det var några lag som tävlade mot varandra i olika grenar, bla. att galoppera fram till ett hinder, göra flygande avsittning, krypa under hindret, göra flygande uppsittning och sedan galoppera långsidan ner, runda en kona, hoppa över hindret och galoppera allt vad man kunde tillbaka. Hästarna dem använde var Cia och Bea, så det gick hett till :) Men när en tjej i det ena laget skulle göra denna stafettgren med Cia galopperade hon först ut ur ridhuset med världens fart, ut i vegetationen, in igen, över hindret och släppte av tjejen på mållinjen :)  Sedan allra sist hade dem "hästridning" för dem som redan kunde rida och jag red "Suzuki", hon var verkligen snäll, mot alla odds. Hon var också lagom hög också, jag fick prova att göra en skänkelvikning i skritt, vilket gick ganska bra, för att vara första gången :) Angående rubriken, när jag åt lunch stod jag vid gamla paddocken (nu en hage) och då var det en häst som försökte att ta en tugga på min hamburgare och ta en slurk av min cola :)


Jag och Suzuki, den 13 maj, mamma tog kort med min mobil, därav kvaliten.

Lite snabbt om Suzuki:

Riktigt namn: Quercia van de Goudblomme

Vardags namn: Suzuki

Smeknamn: zezzan

Född: 23 Maj 1993

Import: Holland

Ras: Selle francais (Franskt halvblod)

Härstamning: E: Boy de la Barre II   U: Pagode II  UE: Jiloi

Färg: Fux

Mankhöjd: Vågar jag inte riktigt uttala mig om för jag tänkte inte på det, men typ 158-160cm

Övrigt: Brukar anses så farlig att hon har en röd varningslapp på boxdörren
och ja, jag skulle nog kunna rida henne normalt sett också? Eller vad säger ni hästtokar? Jag skulle väl kunna rida en häst på ungefär 160cm, jag är ju i alla fall lagom stor på henne.




Ridning 8/5-10 :) ursäkta sent inlägg IGEN

Förlåt för sent inlägg igen, men den här datorn har seriösa problem, men nog snackat om det. Igår red jag Mistral igen, och vi red inte ut utan vi red i ridhuset. Vi tränade på cavaletter och på volterna, cavaletterna var inga problem för Misse, snarare problem för mig att hålla honom i trav. Men han var jätteduktig på att både skritta och trava över cavaletterna :), men som sagt han var ganska snabb så det blev lite jobbigt för mina armar i början, för först ville han bara sticka i väg. Sedan till problemet på volterna, Misse tvärstannade tre gånger och min ridlärare blev lite sur. Men på slutet när hon gick runt och pratade med alla sa hon att Misse hatar att gå på volterna och att jag var jätteduktig. Efterråt uppe i stallet gav till och med de andra barnens föräldrar mig beröm :) och jag vill bara säga en sak om Misse, han är defenitivt med på min 5-i-topp lista bland ponnyerna, jag gillar hans personlighet, den är lite åt Cia hållet :)


Mistral, bilden är tagen för ett tag sedan med min mobilkamera.
Och till alla hästtokar jag såg helt galen ut på Misse, till och med min hästallergiska (och helt ohäst intresserade) pappa sa att jag såg PÅ TOK för stor ut på Misse (dv. när jag red honom så var lite av mina ridskor nedanför magen, och när jag tog ut fötterna i stigbyglarna så hängde mina fötter i samma höjd som hans knän)

RSS 2.0