Dagridlägret på M.R.S sommaren 2010 Dag 5 ursäkta sent inlägg

Ursäkta sent inlägg, men man kan tyvärr inte längre lita på att denna dator ska fungera! I alla fall, igår var sista dagen på ridlägret :'(  På morgonen började den andra gruppen att rida så vi gick igenom banan vi skulle hoppa på avslutningsshowen, sedan när dem andra var klara byggde vi upp den banan, en lagom svår bana, som var på typ 60. Jag fick Felix på både avslutningsshowen och på morgonen. I alla fall, vi galopperade lite, och hoppade den där banan på första ridpasset, allt gick superbra :) Så byggde vi bort banan och hade lunch, dem grillade hamburgare ute, så vi åt ute, både i stallet och i ridhuset kokade man, så ute blev bäst :) Sedan på rasten plockade jag och två tjejer till lite blommor att pynta hästarna med till showen. Efter det började vi göra i ordning dem, Felix blev jättefin :) Sedan var det äntligen dags för showen, min grupp red först, Felix galopperade jättebra, och hoppningen gick super :) roligt var också att min mamma, pappa och mormor tittade på :) Dem sa att jag var jätteduktig :)  Efter att den andra gruppen gjort sitt program så byggde vi i första gruppen bort banan, gjorde i ordning hästarna och sedan var det fika på stallcaféet (som lyckligtvis svalnat en smula). Ja, det var min dag det, bilder från avslutningsshowen kommer senare, men denna gamla klassikern ska ni få se:


Bilden är tagen med min mobil, av mig, i februari-mars 2010

Dagridlägret på M.R.S sommaren 2010 Dag 4 ursäkta sent inlägg

Ursäkta sent inlägg, men datorn la tyvärr av igår :(  I alla fall,  på morgonpasset hoppade vi i trav, en bana med en hinderhöjd på 50 (vi hoppade en och en). Jag fick Felix, och det gick superbra, bara att i svängarna blev det något flängigt, men helt okej. Jag fick jättemycket beröm :) Efter det hade vi teori, vi skulle renskriva några frågor till en tipsrunda, som den andra gruppen skulle rida runt på vår andra teorilektion. Sedan blev det lunch, det blev några curry grillspätt, men eftersom jag inte tål en krydda som finns i curry, så fick jag kötbulls/pasta sallad, mums :) Sedan på vår andra teorilektion skulle vi ledan den andra gruppen som red tipsrunda i skogen, barbacka! Det gick också jättebra, inga problem alls. Efter det hade vi vårt andra ridpass, jag fick Felix igen, och nu skulle vi rida barbacka, jättekul. Först skulle vi bara skritta runt lite, sedan gjorde vi 1,2,3 leken, 1=halt,
2= skritt, 3= trav. Det gick jättebra, och Felix trav är inte alls skumpig faktiskt :) Sedan skulle vi prova att skritta över några bommar, det gick också jättebra, men vi skulle ha lite fart i skritten när vi gick över dem, så Felix började av misstag trava, men ridläraren sa att det inte gjorde något, sådant händer. Efter det skulle vi prova att ta bommarna i trav, till och med det gick bra, att sitta ner över bommar är inget problem :)  Sedan fick dem som ville prova att galoppera, men jag ville inte, vet ej varför. Vi skrittade av dem i skogen, och i uppförsbackar när vi skulle försöka stå upp, men jag misslyckades, men kom på ett annat sätt, som när man kramar hästar, funkade jättebra :)


Felix, bilden är tagen med min mobil, av mig, i februari eller mars 2010

Dagridlägret på M.R.S sommaren 2010 Dag 3

Idag var det alltså 3:e dagen, på morgonpasset red vi ut största delen av lektionen, jag hade Felix och han var jättesnäll och lydig, åt inte så mycket som ett löv i skogen! Sedan när vi kom in igen tränade vi lite på galopp på volterna, och gissa vad?! Jag fick upp honom i galopp (okej, det blev typ 1 steg trav, 5 språng galopp osv), jag fick jättemycket beröm :) Efter det ledde jag, jag fick ta täten med Felix i skogen :) Allt gick bra till på slutet när jag tappade kontrollen på honom och han bla. knuffade in mig i ett träd, med näsan före! Aj!! Sedan när vi kom tillbaka och jag skulle hjälpa den där lilla tjejen med honom, började han knuffas och så igen, denna gång så hårt att skärmen på min ridhjälm (som jag hade på mig) knäcktes :( inte bra. Sedan var det lunch, korv stroganoff, mums! Som vanligt :) När vi hade ätit klart så hade vi teori, vi skulle göra frågor till en tipsrunda, till den andra gruppen, jätteroligt :) sedan pratade vi lite om hästfärger och sits när man rider. Sista ridpasset hade jag Tekla, vi fokuserade på Cavaletti, men tyvärr undvek hon mest dem och saktade av till skritt (suck). När vi sedan skulle galoppera en och en, på E långsidan i vänster varv så gick det undan som bara...jag vet inte vad, det kändes som om jag inte skulle få stopp på henne, ändå är ju hon klassad som seg ponny :) Jättebra Antonia:) Sedan blev det mellanmål, nyponsoppa och skorpor, smasken :)

Ja, det var den dagen det, väldigt lyckad. Oj glömde nästan... det har kommit en ny ponny till stallet, halvbror med Leonardo, fast han liknar Posh (lite mer långhårig, lite mindre och med smalare mule bara) För att se bilder på "Leo" och "Divan" gå in på www.Malarhojdensrs.com/fotoalbum eller något sådant (obs! denna länk fungerar ej) Denna nya skönhet som för all del kom kvällen den 21/6-10 Heter Da Vinci (ganska passande, då hans halvbror heter Leonardo, och deras mamma heter Mona Lisa :)  )
Jag har ingen bild på Da Vinci på datorn nu, har en på mobilen, men jag orkar inte ladda över de, får se om jag gör det nu någon dag , gör det ev. om jag tar fler bilder på honom.


Felix, bilden är tagen i februari eller mars 2010, med min mobil av mig


Bilden är tagen under samma period som över, med min mobil, av mig

Dagridlägret på M.R.S sommaren 2010 Dag 2

Ja, i dag fortsatte ridlägret, första passet fick jag Tekla, vilket inte var jättekul, för hon var ännu segare än vanligt, och gick i princip och sov :( när vi skulle galoppera travade hon bara i okej fart! Herregud, så här seg har hon ALDRIG varit med mig, och jag har ändå ridit henne typ 25 gånger vi det här laget. Så det var inte lyckat. Efter det skulle jag leda en tjej (som går i min normala ridgrupp), dem red ut hela lektionen. Men tro inte att Tekla var seg då, då hade ett himla krut. Jag fick bara leda med grimskaftet när det var absolut nödvändigt (typ när de skulle trava) annars fick jag försöka hålla mig brevid, så snabb var hon. Sedan var det lunch, det blev fickpinnar med potatis, men eftersom jag inte tål fick fick jag en annan sak, det såg ut som en bit bröd, men smakade som kyckling filée ungefär, mums! Efter lunchen hade vi teori, vi skulle putsa sadlar och träns, jag putsade Chiquitas träns+ Thidemantygel (som hon tyvärr har). Sedan var det dags för sista ridpasset för dagen, jag hade Tekla igen, och denna lektion skulle vi fokusera på nedsittning i trav, så vi red utan stigbyglar. Det gick bra för mig, för Tekla hade en väldigt skön och inte alls skumpig trav (upptäckte jag först nu, annars har jag bara ridit lätt och stott upp i traven på henne, förutom på den tiden då jag inte kunde rida lätt, men det var bara typ 3 lektioner). Men eftersom hon var seg även efter lunch och vi rd utan stigbyglar blev det extra svårt att rida henne, eftersom jag är för stor för henne också. (Dv. jag kunde inte skänkla på utan sigbyglar, och nätt och jämt med stigbyglar, när jag hade Felix kunde jag däremot inte skänkla med stigbyglar heller eftersom mina fötter nästan var vid knäna på honom). När vi sedan skulle galoppera så körde ju hon som vanligt sitt gamla hemska trix, att bara öka traven lite, även om jag satt ner i traven, gjorde galoppskänkel och smackade :( Lite jobbig ponny! Vi galopperade på tre sätt denna lektion, först på volterna, sedan alla på spåret och att man stod på ett led på B långsidan, sedan fick man själv galoppera E långsidan. Då, med lite hjälp av att jag hade Liberty (som är väldigt snabb) framför mig (vi fick galoppera två, just bara vi) och att ridläraren stod och smackade fick jag upp Tekla i 5 språng galopp, så ett litet framsteg blev det. Men jag är absolut inte nöjd! Och jag hoppas att jag får en lite snabbare ponny nästkommade dagar!


Tekla, bilden är tagen med min mobil, av min, i februari eller mars 2010

Dagridlägret på M.R.S sommaren 2010 Dag 1

Idag började alltså mitt ridläger :) På första ridpasset fick jag Felix, först red vi ut en liten vända, och  han åt inte ett minsta dugg :) Sedan när vi kom in jobbade vi lite med ridvägar i skritt och trav, mest på volterna i trav, men Felix höll ju som vanligt på att hoppa till, gå in och ställa sig i mitten av volten mm. så det var ju inte så bra :(
Sedan efter det skulle vi ha teori, men teorin var att leda ett av de barnen i den sämre gruppen (vi var uppdelade i två grupper) Dem red ut hela ridlektionen, en lång sväng, typ 5km eller något. Men eftersom det bara var seg skritt så var det inte jobbigt, även om det var en del uppförsbackar. Sedan var det lunch, pastagratäng blev det, mums! Efter det hade vi teori igen, då fick vi lära oss att visitera hästar, först visade läraren på Roger, en av stallets snällaste stora hästar, sedan fick vi prova själva, jag blev i hop parad med en liten tjej, först fick vi visitera O´boy, sedan Coctail, det gick jättebra. Sedan var det dags för det sista ridpasset för dagen, jag fick Felix igen, men denna lektion låg fokuset på galopp, vi fick prova att galoppera utan ledare både på volterna och på spåret, men tyvärr eftersom Felix är en ganska lat ponny och jag är så kraftigt förstor för honom, så blev det endast 2 galoppsprång för mig :( men jag hoppas att det går bättre i morgon.


Felix, bilden är tagen med min mobil, av mig i februari eller mars 2010


17/6-10 Första doppet för den här sommaren

Idag badade jag alltså för första gången den här sommaren, vid Brosjön med Natalie. När vi väl kom dit tog det mig ett "ganska" långt tag innan jag hoppade i (jag är en väldig badkruka) eller rättare sagt det tog den tiden innan Natie tröttnade på mig och knuffade i mig :) Först tyckte jag vattnet var väldigt kallt, sedan var det ganska okej. Några från Naties klass var också där och killarna bar ut tjejerna på bryggan och släppte dem i vattnet, även om dem hade kläderna på :S . Vi pratade även lite med några av tjejer i Naties klass, dem var väldigt snälla och trevliga :) Sedan badade vi ett tag, vattnet var faktiskt ganska varmt, och det var väldigt grunt, inte alls så djupt som jag föreställde mig, tex. på den sidan av bryggan där inte stegen är (höger sida) där var det jättegrunt hela vägen :S  när jag var kanske 25m ut i vattnet där gick det ändå bara mig till magen, likså på Natie och vi är ändå bara ca. 157cm respektive ca. 161cm. Men på slutet, precis innan vi åkte, måste Natie ha fått nog av mig, eller varit på bushumör, för hon knuffade i mig baklänges, så jag landade på ryggen, och råkade sätta typ 1/3 dl. vatten i vrångstrupen, vilket i sin tur ledde till att jag tappade luften i kanske 1 min (det vill säga när jag hade kommit ovan för vatten ytan igen) , inte så kul :( Men dagen var ändå jätterolig :)

Tyvärr har jag inga bra bilder att lägga upp nu, och ingen av dem som togs blev särskilt lyckade!

Ridning 12/6-10 :) Jag ber om ursäkt för sent inlägg

Ursäkta sent inlägg men jag hade fullt upp igår. Igår red jag Chiquita igen, och gissa vad vi gjorde?! Vi hoppade en bana i trav!! :) Först hoppade vi varje hinder för sig och sedan som komplett bana, Cia var ju såklart jättesnabb. När vi sedan skulle hoppa hela banan så gjorde vi det två och två, jag blev i hop parad med "Bosse", med Natalie i sadeln :) så det var extra roligt. När vi sedan skulle hoppa (vi fick hoppa två gånger per par) så gick det jättebra för Natalie och "Bosse", men inte helt perfekt för mig, för första varvet tappade jag lite kontrollen över henne, och andra varvet så missade jag några av konparen som var utställda som "vägvisare", dessutom så saktade hon av till skritt för att jag höll in henne lite för mycket. Men överlag gick det jättebra, och till hösten ska jag byta grupp till söndagar kl.11, en ridborgargrupp, för  in ridlärare sa att jag hade blivit för bra för M1 :)

Beskrivning av banan vi hoppade: Först var det ett hinder på B? långsidan, sedan uppe vid A låg det några bommar, efter det skulle man vända snett igenom från K till M och där på diagonalen låg det några bommar, sedan när man nästan var nere vid M skulle man vända över så att man kom på E? långsidan och där var sista hindret (ursäkta beskrivningen, den är inte så bra)


Jag och Chiquita på väg ner till ridhuset, mamma fotade med min kamera, bilden är tagen 12/6-10


Jag och Chiquita innan ridlektionen, bilden är tagen med min mobil, av Natalie den 12/6-10

Hoppas du har haft en bra dag också


Ridning 5/6-10 <33333333 äntligen ett inlägg på rätt dag igen! :)

Idag red jag Chiquita, fatta hur glad jag är <33333. Vi red upp till Platån och hade lektion där, vilket var jätteroligt, men på vägen upp och ner från Platån åt Cia en massa, såklart, men jag kunde kontrollera det någorlunda :) När vi väl red uppe på Platån var det VÄLDIGT dammigt, när vi travade var det som ett enda stort dammoln! Så alla började hosta.(Det är sand som man rider på.) Men eftersom det är lite gräs i kanterna på Platån lyckades Cia äta lite, men som sagt jag hade fortfarande kontroll. När vi travade var hon såklart jättesnabb, och sista varvet vi travade hade jag "lite" för långt avstånd till O´boy som var framför så Cia fick upp en VÄLDIG trav, när vi sedan skulle sakta av till skritt, och gå ner till stallet igen, fick jag använda O´boy som bromskloss, för jag fick knappt ner Cia i skritt igen (normalt sett brukar ju hon vara jättekänslig, det räcker att man sätter sig ner i traven och lutar sig lite tillbaka så kommer hon ner i skritt igen) men jag hade nog fått upp "lite" för hög fart :) Det var min toppendag det, till nästa lektion (den sista) fick man önska tre hästar, jag önskade Chiquita som första, Sir Lucas som andra och Liberty som tredje. 

 
Jag på Chiquita, bilden är tagen av Lennart, med min kamera, den 5/6-10

Ja, äntligen fick jag en ponny som jag är lagom stor för :) och dessutom älskar <3

Studiedag 2/6-10, Stalldag

Idag var jag i stallet för det var studiedag i skolan. I stallet gjorde jag inte jättemycket men en del, jag skötte Coctail, Cawat och Posh, jag gosade även en hel del med Chiquita såklart. Men om man börjar med när jag skötte Coctail, hon var jättejättesmutsig, såg ut som om hon hade lekt i en sandlåda ungefär. Som vanligt var hon jättesnäll att sköta, mot alla odds. Sedan skötte jag Cawat, en hårig historia rent ut sagt! Jag har aldrig sett en häst någonsin med så många lösa hårstrån, det var som om hela hårremen skulle falla av, så det tog jättelång tid, bara att få bort alla hår,så man kunde börja ta sig an den åtestående hårremen. Men sedan efter det så blev jag så slut, så då tog jag en lunchpaus, välbehövd. När jag samlat krafterna igen, tog jag mig an Posh, som också var ganska hårig, men inte fullt lika mycket som Cawat. Emellanåt gosade jag med Chiquita, ca. 10 min mellan varje häst jag skötte. Jag fick alltså en så bra dag som jag bara kunde ha fått, hoppas du också har haft det bra.


Coctail efter skötseln, bilden är tagen av mig, med min mobil 2/6-10


Piggborsten efter endast 2 drag på Cawat, bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10


Cawat, efter skötseln, bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10


Jag på min "lunchrast", bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10


Jag kramar Chiquita, bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10


Chiquita, som har fått för sig att min mobil är någon sorts godis, bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10


Jag och Posh när jag hade skött klart henne, bilden är tagen av mig, med min mobil den 2/6-10

Hoppas som sagt att du har haft en bra dag, och kommentera mera snälla :)

RSS 2.0