30/6-11 Ridläger på M.R.S, dag 4 näst sista dagen

Ja, idag var det tyvärr den näst sista dagen :(

Först hade vi teori, vi fick rösta om vi ville rida kadrilj eller bana på avslutningen...Jag röstade på kadrilj, men det blev bana....Sedan fick vi borsta schabraken på våran hästs sadel...Posh schabrak blev jättefint :)

Lektion 1:
Jag fick såklart Posh :D Vi skulle rida barbacka på Platån :)
När vi väl kom upp dit började vi direkt göra en övning där man typ skulle rida en 8-volt. På "kortsidorna" skulle vi trava, men annars bara skritta... Posh lyssnade bra, och hennes trav, och hennes steg i huvudtaget är ju väldigt mjukt :D Så det gick bra :)
Efter ett tag fick en del börja galoppera där man skulle trava, mot slutet även jag och Posh :) Jag provade någon gång, och det gick bra, hon race:ade inte direkt ;)
Allt går jättebra, tills på slutet när jag skulle fatta galopp, men hon missuppfattade mig, och saktade av i stället. Jag var helt med på att hon höll på att göra det, men plötsligt tvärnitar hon! Och jag hänger inte med, utan i stället glider jag av henne, och några sekunder senare står jag brevid henne...(Jag "ramlade" alltså av)...Men det konstiga var att jag landades stående...
Jag skadade mig i alla fall inte alls :) Hade inte ont på minsta lilla ställe (men det kan man väl förstå, jag landade ju på fötterna, och gled ner jättesakta)

Efter lektionen var det i vanlig ordning lunch, pastasallad var det idag :) Den var jättegod :D

Sedan, på teorin, gick vi upp till Platån och byggde upp hoppbanan. Den skulle bestå av 5 hinder :)

Lektion 2:
Behöver jag ens skriva vem jag fick? Vi skulle i alla fall prova att hoppa avslutningsbanan på Platån :)
Vi värmde upp på vanligt sätt, självständigt :) Och precis som vanligt lyssnade Posh bra på hjälperna :D
Efter uppvärmningen skulle vi hoppa banan, som bestod av 5 hinder. De 1:a 2 stod på ena "långsidan", sedan det 3:e stod mitt på en snett igenom (man vände från läktar sidan)och ganska direkt efter stod det 4:e ganska mitt på en ytterligare snett igenom (man vände från andra sidan). Det 5:e låg ganska mitt för det blå låga huset, och man fick svänga ganska snävt en bit från det 4:e hindret (dålig förklaring, jag vet)
Jag fick hoppa lite högre än några andra (fast det var rätt många som hoppade på min höjd), och Posh klarade det bra, jag med :) Känner mig faktiskt lite stolt...
Medans vi hoppade var några MRS-U:are och den andra gruppen där och tittade på, även den andra ridläraren :)

Mellis var det efter den lektionen, fil och flinger blev det närmare bestämt

Det var lite om näst sista dagen det....

29/6-11 Ridläger på M.R.S, dag 3

Japp, idag var det den 3:e dagen av detta ridläger...
Kl. 09.00 samlades vi som vanligt, och hade ½ h teori. Dagens teori var att tvätta vattenkopp/krubba/saltsten...(En mycket enkel teori lektion med andra ord!) Jag fixade såklart inne hos Posh, men jag kan säga en sak! Hennes vattenkopp, krubba och saltsten såg INTE rolig ut! Allt var rent äckligt! Som tur var fick jag rent det efter ett tag..

Lektion 1:
Jag fick ju såklart Posh igen :D Vi skulle ha dressyr/markarbete uppe på Platån.
Vi började med att jobba med "snabba övergångar", dv. Att hästarna skulle svara snabbt på hjälperna. T.ex att de skulle komma fram i trav direkt när man skänklade osv. Med Posh var det inga problem, hon svarade jättebra på hjälperna, och var riktigt duktig :)
Efter det gjorde vi galoppövningen vi gjorde igår, att man skulle galoppera i kapp hästen framför. I början var Posh något, något seg (men absolut INTE mycket!), men med en ganska ordentlig galoppskänkel kom hon fram i en...Snabb galopp :) När vi gjort den övningen i båda varven skulle vi galoppera alla samtidigt på volterna (i stället för att galoppera i kapp) och då blev det minsan fart i Posh! Hon galopperade jätte, jättesnabbt!
På slutet fick vi som en liten överraskning prova att hoppa lilla stocken bakom läktaren :) Det var 1:a gången jag hoppade terräng, men det gick jätte, jättebra :D Posh var jätteduktig, och det kändes väldigt bra :)

Efter våran lektion var det som vanligt dags för lunch :) Det blev korv stroganoff, och för 1:a gången i mitt liv tyckte jag att det var gott! :)

Efter lunch hade vi "teori", vi fick nämligen göra hästarna extra fina. Jag och en tjej till gjorde "Bosse" jättefin :)

Lektion 2:
Jag hade såklart Posh :) Men den andra gruppen var typ 10 min försenade från sin lektion...Vi skulle hoppa studs på Platån :)
Det första vi gjorde när vi kom upp dit var att vi självständigt fick jobba med skritt-trav och trav-skritt övergångar, samt volter, som uppvärmning...Posh var såklart lydig :)
Efter uppvärmningen hade våran ridlärare satt upp ett kryss, en förhöjd bom, och en trav bom, som vi skulle trava över (vi gjorde det i båda varven). Posh var duktig och hoppade, men verkade en smula uttråkad av hindrets höjd...
Sedan hoppade vi alla 3 hinder, alltså studs (båda varven), och då blev det äntligen liv i Posh :) Hon drog på ordentligt, och jag fick hålla in henne en del....
På slutet så hade vår ridlärare höjt studsen till kanske 50 cm på de 1:a 2 hindrena och 60 cm på det 3:e, och det verkade Posh verkligen gilla! För hon hade bra tempo, och hoppade på sitt vanliga sätt över :)
Jag fick mycket beröm också :)

Efter lektionen var det liiite bråttom till melliset, eftersom vi dragit över lektionen....Till mellis var det kräm och skorpor :) Jag åt två skålar kräm, och 4 skorpor....

Japp, då var 3:e dagen avklarad.....

28/6-11 Ridläger på M.R.S dag 2

Japp, idag var alltså 2:a dagen på lägret...
Vi samlades som vanligt 09.00 och pratade om dagen.
Vi började som vanligt med teori, och på teorin så skulle vi smörja träns, borsta schabrak och även borsta ev. Benskydd. Jag smörjde Posh träns, borstade hennes schabrak, och eftersom hon inte har några benskydd, borstade jag Sifs benskydd :) Allt blev jättefint!

Lektion 1:
Jag skulle ju som sagt fortsätta på Posh :D Vi skulle rida upp till Platån och ha markarbete/dressyr...
Innan lektionen skulle jag ju såklart sköta henne (för hon gick inte med de andra)...Allt gick problemfritt..Förutom att kratsa hennes hovar. Allt satt superhårt fast, jag fick nästan inte loss det! Till råga på det tyngde hon ju såklart på mig...Så när jag kratsat klart alla hovar var jag så anfådd att jag nästan inte kunde andas...
Men i alla fall, vi red i alla fall upp till Platån, och jag fick som vanligt rida sist med Posh. Väl uppe så började vi att göra skritt-trav och trav-skritt övergångar, fast vi skulle stå upp i lätt sits hela tiden! Snacka om kramp i benen! Men Posh lydde jättebra, behövde knappt skänkla, och bara hålla in lite, lite. När jag och de flesta andra var sådär lagom trötta i benen så gjorde vi samma övergångar, fast vi skulle sitta ner i stället...Även det gick jättebra, och jag upptäckte att Posh har jätte, jättemjukt trav, även när det går lite snabbare :D Vi provade även att göra de övergångarna, utan fötterna i stigbyglarna, problemfritt för min del :)

Efter lektionen var det lunch...De andra åt fiskpinnar och potatis, men jag fick kötbullar och potatis :) Det var i vanlig ordning jättegott :D

Efter lunch hade vi teori igen, men denna gång hade vi rykt tävling :) Jag och en tjej som hette Julia hade L-J :)
Han var redan ganska glansig, men vi gjorde honom jättefin :) När vi ryktat klart var han jätte, jättefin :) Inte minsta tova i manen, och pälsen var perfekt :) Vi slutade på 2:a plats :D

Lektion 2:
Jag skulle ha Posh ytterligare en gång :D Denna lektion skulle vi hoppa på Platån. Så vi red upp dit, samma vanliga väg, och Posh sist...
När vi kom upp dit så började vi med en övning som var sådan att ungefär i mitten var det bommar man skulle trava över, och gå ut varannan höger/vänster. Posh var som vanligt framåt och positiv, och travade över bommarna bra :)
Sedan så skulle vi hoppa en liten bana med 3 hinder. Så vi fick ställa upp en på vardera sida av hindrena, och några fick stå lite vid sidan. Banan var sådan att hinder 1 var vid läktaren, ganska mitt på långsidan, sedan skulle man rida nästan 1 helt varv runt "fyrkantspåret". Strax innan att man ridit 1 varv skulle man vända snett igenom, och i mitten var nästa hinder, efter det hindret skulle man vända tillbaka, förbi det 1:a hindret, och ta lite mer än ½ varv på fyrkantspåret, vid staketet på motsatta sidan som det 1:a hindret var det sista :) (Jag vet att beskrivningen inte är så bra)
Jag hoppade näst sist, och Posh var jättesnäll och duktig! Hon drog inte iväg alls! Hon höll exakt det tempot jag ville att hon skulle ha, och var jättesnäll! Och det här var 1:a gången jag hoppade en bana sedan tävlingen 14/5, den 1:a gången jag red henne...Men jag känner redan att jag är mer säker på att hoppa henne nu! :D
Efter lektionen svampade jag av henne, eftersom hon var så jättesvettig där sadeln hade legat...

Vid 15.30 var det mellis, och vid ca. 16.00 var det slut för dagen...

En liten, kort sammanfattning av 2:a dagen.

27/6-11 Ridläger på M.R.S, dag 1

Ja, jag är ju som sagt på M.R.S dagridläger denna vecka...Och idag var 1:a dagen...
Vi hade samling 09.00, med upprop, utdelning av hästar m.m..Vi delades även in i två grupper, grupp ett och grupp två. Jag är i grupp ett. Ridlärarna presenterade sig även m.m.

Jag fick Posh :D Vi i grupp ett skulle börja rida 10.30, så vi, vars hästar var uppe kunde sköta de noggrant. Posh var uppe, så jag skötte henne jätteordentligt :)

Lektion ett:

Vi började med att skritta en liten runda i skogen, och Posh var såklart jättesnäll :) När vi kommit in igen började vi göra trav-halt, och halt-trav övergångar, Posh var väldigt lyhörd och duktigt, lydde minsta förhållning :D Sedan gjorde vi lite serpentinbågar i trav, även där var hon jätteduktig, gick jättebra vägar :)
På slutet så galopperade vi lite på fyrkant spåret, men det gick mindre bra...Eftersom jag hade ridspö (dumt nog), så började hon race:a i väg i världen galopp! Hon brukar ha en väldigt mjuk och flytande galopp, men nu kände jag, och hörde jag hennes hovar slå i marken, och såg hur allt bara flög förbi! Det gick nästan läskigt snabbt! Tillslut, när vi skulle sakta av lyckades jag stoppa henne :)

Efter det var det lunch, pastagratäng, den var jättegod!

Efter lunchen så hade vi teori, vi skulle lära oss knoppa. Den ena ridläraren visade på Tekla hur vi skulle göra, sedan så delades vi in två och två eller tre och tre på hästarna som var i stallet. Jag och två till knoppade Lucas :) Han blev jättefin :)

Lektion två:

Jag fick Posh igen :D Denna lektion skulle vi rida upp på Platån och ha markarbete. Vi värmde upp genom att rida på ett fyrkantspår i trav, och i hörnen fanns det hinder, och runt de skulle vi göra volter. Mina och Posh volter blev superbra! :) Och var rätt ställd och gick jättebra :D
När vi värmt upp så fortsatte vi att göra volter runt hindrena, på ena "kortsidan", och på andra var det först några bommar, och lite längre fram ett hinder vi skulle hoppa :D Posh travade över bommarna jättebra, och hoppade hindret lugnt, men ändå "på sitt sätt" om man säger så ;) Men jag fick också mycket beröm för det, och jag hoppade henne jättebra :) Tillslut gick vi ner igen till stallet...

Sedan var det mellis, nyponsoppa och skorpor :D

Kl. 16.00 var det slut för dagen....

Måste bara tillägga detta innan jag slutar: Jag gillar bara Posh mer och mer ju mer jag håller på med henne, och ju mer jag rider henne :) Hon är verkligen en underbar häst, som hoppar jättebra (när man väl lärt sig henne), hon är verkligen genomsnäll, och precis så snabb och busig jag vill att häst ska vara :) Jag kan inte undgå att ha "14/5 olyckan" i färskt minne, men det skrämmer mig inte längre. Jag har bara på dessa två lektioner lärt mig att klara av Posh jättebra, och uppskattar verkligen hennes kvalitéer :) Hon är en underbar häst!
Älskar dig Posh <3333333333333333
(Hon har blivit min favorithäst, tillsammans med Beauty och Flash nu, på riktigt)

Japp, det var lite om 1:a dagen det...

Alla bilder kommer EFTER lägret!

23/6-11 Tidsfördriv

Har inget direkt att blogga om....Så här kommer lite tidsfördriv

Skolan

Bästa skolan du någonsin gått i?
Tunaskolan, Tumba
Sämsta skolan du någonsin gått i? Falkbergsskolan, Tullinge
Har du bra betyg? Ja :)
Favoritämnen? Matte, NO, tyska
Hatesämnen? SO, engelska, idrott
Hur bra betyg har du i idrott? Vet inte exakt...Men bra :)

Mobilen

Vad har du för mobil?
En röd bucklig/repig S.E W995
Hur länge har du haft den? Sedan lite efter jul (typ nyår)
Hur många SMS har du skickat med den? 4698 st
Hur många MMS har du skickat med den? 72 st
Vad har du för SMS signal? Meddelandesignal 1
Vad har du för ringsignal? Saam & Mirela- Krossade själar (bästa låten <333333)
Hur många kontakter har du? 50 st

Släkten

Har du en mamma? Ja
Har du en pappa? Ja
Har du en mormor? Ja
Har du en morfar? Nej...Han är död :(
Har du en farmor? Nej...Hon är död...
Har du en farfar? Ja
Har du en moster? Ja
Har du en faster? Ja...
Hur många kusiner har du? 2 st
Hur många kusins kusiner har du? 3 st
Vem är äldst? Din mamma eller pappa? Min pappa (Lennart), han fyllde 53 år i lördags...
Vem är den äldsta nu levande personen i din släkt? Min farfar, 80 år
Vem är den yngsta nu levande personen i din släkt? Jag....
Vem är längst? Din mamma eller pappa? Min pappa (Lennart), 193 cm
Vem är den längsta nu levande mannen i din släkt? Se ovan...
Vem är den längsta nu levande kvinnan i din släkt? Min mamma, 173 cm
Vem är längst av du och dina kusiner? Jag...

Fakta om mina föräldrar

Hur gammal är din mamma? 51 år
När fyller hon år? 26 Augusti 1959
Hur ser hon ut? Väldigt smal, lång
Hur lång är hon? 173 cm
Vilken hårfärg och hårlängd har hon? Mörkbrunt, kort hår
Vilken ögonfärg har hon? Brun/mörkblå
Vilken skostorlek har hon? 40

Hur gammal är din pappa? 53 år
När fyller han år? 19 Juni 1958
Hur ser han ut? Lite lätt tjock, väldigt lång
Hur lång är han? 193 cm
Vilken hårfärg och hårlängd har han? Kort, grå/vitt hår
Vilken ögonfärg har han? Blå/grå
Vilken skostorlek har han? 43-44

Lite tidsfördriv var det...









14/6-11 Alla kapitel har sitt slut, så även det här

Ja, som rubriken säger...Alla kapitel har sitt slut, och så även detta!

Den 14/6-11 Var min sista dag på Falkberg! Jag ska byta skola till hösten...Jag kanske inte gick där så länge, men jag kände direkt att det inte var rätt! Jag trivdes aldrig riktigt, och det kändes fel från första dagen, tyvärr.

Jag kanske bara gick där mellan 2/2-11 - 14/6-11, men det var mer än nog! Jag stod knappt ut efter 1:a månaden, jag vill bara därifrån! Det var även då, i början av mars 2011, jag insåg en sak. Tuna var den absolut bästa skolan jag NÅGONSIN gått i, jag trodde bara 1 månad tidigare att det var den värsta skolan jag någonsin gått i, men insåg relativt snabbt att det var den bästa skolan någonsin! "Man inser inte vad man förlorat förren man gjort det", stämmer rätt bra, tyvärr.

Såklart finns det några jag saknar som gick på Falkberg (ni vet själva vilka ni är), men det var inte jättemånga...Jag blev liksom aldrig en del av gruppen, och attityden var på tok för hård för mig!

Självklart finns det några stunder därifrån jag kan minnas med glädje, men det är ett fåtal...

Tack för att jag fick lära känna er, och lära känna Falkbergsskolan! Men mitt liv måste fortsätta utan er, och Falkberg!

Och en sak vet jag, att jag aldrig kommer att återvända!

Nog pratat om den känslosamma biten!

Skolavslutning började i alla fall vid 08.45, då samlades vi i sal 2. När lärarna presenterat dagens schema gick alla gemensamt till Aulan, där vi tittade på själva avslutningen. Rektorn höll tal, några lärare spelade instrument och några elever uppträdde. Mycket trevligt att titta på :D Ett pris (typ) till extra snälla (m.m.) elever i år 6-7 delades ut, i år 7 fick Mi och Julia N. priset :) Grattis till er!

Vid 09.30 (?) när det var slut, gick vi tillbaka till sal 2, där vår SV/EN lärare som skulle sluta höll tal, och kuvert med info om skolstarten, och ett papper med komplimanger delades ut.
Sedan fick man gå och krama om lärarna, och de önskade glad sommar.

När allt var klart där, åkte jag till Tuna, och tittade på deras avslutning. Även där höll rektorn tal, och några lärare uppträdde :) Roligt att se :D

När skolavslutningen på Tuna var slut, åkte jag och Cissi hem till mig :) Efter en stund kom Oliwia och Linda K. och vi gick/tog bussen hem till Linda K.

Här kommer lite bilder, tagna av mig eller mamma 14/6-11, de är tagna med min systemkamera, eller min mobil

Skolavslutningen på Falkberg:

Jag :)


De fyra som skulle få priset :)


Mi tar emot priset :)

På Tuna:

Bara kärlek till er <33333333333 Älskar er otroligt mycket år 7 Tunaskolan <3333333
(Dock är inte precis alla med på bilden, några var inte där, och några av mina kompisar har redan tidigare bytt skola. Men de på bilden är de flesta som jag gick med på Tuna :D )

Med Cissi:



Cissi <33333

Det var lite om vad jag gjorde på skolavslutning, samt före/efter....

12/6-11 Ridavslutning...

Ridavslutning var det ja....Jag fick L-J och vi skulle rida barbacka (och ja, min första tanke var smått panikartad)...Jag började göra i ordning honom, han var inte så smutsig, och blev jätteglansig direkt :) Att sitta upp gick sådär...Han var så hal. När jag väl kom upp var min allra första tanke att jag inte satt på L-J, han kändes så liten, och jag så stor utan sadel...
I skritten gick det väl ok, hans steg kändes ok och även om det kändes som om jag satt på en pinne med tvål på så gick det an. Vi red serpentinbågar på B långsidan, och red en båge på E långsidan. I skritt gick det som sagt an, men i trav gick det "mindre bra". Det blev typ 3 steg trav, 10 skritt osv. Det var HEMSKT! Han är så himla skumpig så det är inte sant! Vi gjorde samma övning i trav, båda varven...
Efter ett tag skulle vi galoppera på volterna, en volt i taget, och galoppera ½ varv. I början var L-J lite seg och inte så framåt, men efter 2-3:e varvet så fick jag rätt ordentlig galopp i honom :) Men hans galopp är faktiskt skönare utan sadel än med, konstigt nog :)
När det var ca. 20 min kvar av lektionen red vi ut...Vi skulle ha ledare, bara för säkerhetsskull...Mamma gick bara brevid och fotade :)

Efter lektionen skötte jag Flash som vanligt, och gjorde honom extra fin :) Sedan smörjde jag hans sadel och träns med läderbalsam tills det glänste :D

Här kommer lite bilder, BÅDE tagna med min Nikon D3100 VR 18-55 mm objektiv och min mobil kamera, av mig och mamma (du lär märka vilka bilder som är tagna med mobilen och vilka som är tagna med kameran)


Söta Martini :)


Cawat :)


En av världens sötaste ponnyer! Beauty <3333333333333


Jag och L-J


Jag på L-J :)


L-J uppifrån


Jag som skrittar med L-J


Jag och L-J som går slalom


Jag och L-J i skogen..Gillar den här bilden :)


Jag och L-J på väg mot ridhuset...Älskar verkligen den här bilden! En av mina absoluta favvobilder på mig och L-J <3333333333


Jag och Fanta <333333


Fanta <333333


Jag som pussar Sif på mulen <3333333333


<3333


Söta Jasmine <3333333


Det bor inte bara hästar i stallet :D


Kefir :)


Martini som "poserar" :)


Jag som ryktar Flash


Borstar hans ben....


Ryktar på andra sidan...


Jag och en ny ryktad Flash :)


Jag som pussar Flash <3333 Kärlek <3333333

Ja, det var lite om ridavslutningen det....


9/6-11 Anna tog studenten och hennes studentfest :)

Japp, då var det Annas tur att ta studenten då :) Vi kom hem till henne vid 17.15, och trodde vi var försenade, men sedan visade sig att festen skulle börja först 18.00, i stället för 17.00. Moster hade dessutom ringt två gånger sa hon, men det hade aldrig ringt i våran telefon...
När vi kom dit hade inte ens Anna kommit hem, utan hela familjen kom ca. 5 min efter oss...Frida hade med sig sin kompis Filip, som också skulle vara hjälpreda på festen :)
Det första Anna gjorde när hon kom hem var att gå in i duschen så jag hjälpte/tittade på när Frida och Filip slog in några presenter till Anna :) Båda paketen blev väldigt fina :D
Nere i köket höll mormor och moster på att fixa med maten, och när alla gäster anlänt så åt vi :) Jag satt utomhus och åt med mina kusiner (Anna och Frida), Filip, och min ena kusins kusin Erik :) Lika roligt som alltid!
När vi hade ätit fick Anna öppna sina paket, och hon fick precis vad hon önskat sig :) Av oss fick hon choklad och tre (?) body lotion, ett halsband och ett par örhängen...
Efter paketöppning, och efter att moster städat undan var det dags för tårtan, det var gräddtårta med bär. Jag satt ute och åt med samma trevliga människor som tidigare :)
Vid 21.45 så åkte vi hem...

Här kommer lite bilder, tagna med min Nikon 3100 VR 18-55mm objektiv, av mig (allra mest) eller mamma
Fråga, få godkännande och ange mig som fotograf om du vill ta någon/några bilder!


Bilden säger allt :)


Frida som håller på att slå in paketen




Jag och mormor


En glad, men lite frusen Anna :)


Bilden talar för sig själv :) Glad tjej som just tagit studenten! :D


Fin bild på snygga kusinen :) En av mina favoritbilder :)


Kila


Isse :)


En söt bild på en söt Kila


Utsikt över bordet (eller rättare sagt, utsikt över det som var rakt framför mig)...Men varför höll jag kameran snett?




Tårtorna :)




När Anna öppnade sina paket :)


En nyfiken Isse :)


Annas fina hår :D


En plånbok Anna fick :)


Jag och finaste Anna (jag TROR hon står på tå...För jag är ganska mycket längre än henne...)


Jag, Erik och Anna :D


Ego bild av det finare slaget :)




Två ego bilder till...Även de rätt fina :)




Kila är bara för söt! <33333


Fridas nya profilbild på Facebook? I alla fall en sjukt fin bild! :D


Mitt halsband. Är sjukt nöjd/stolt över bilden! Älskar den verkligen! :) <333333


Ytterligare en egobild....

Ja, det var ganska mycket om Annas studentfest det :)



5/6-11 Mimmis grillfest, minnen <33333

Ja, efter stallet åkte jag hem, för att senare åka till Mimmis grillfest :)
Det var jättemånga där (Jag, "Mimmi", hennes kusiner, "Eve", Fanny, Linda K., Linda L., "Felli", Oliwia, Yagmur, Sabrina, "Dille", Rawina och Rubina)
Det började med att alla kom, och att man fick ta välkomst drinkar (som var väldigt goda :D)
Sedan, efter en stund så började vi leka några lekar, först en som hette "Cola, Fanta, Sprite", som gick ut på att man på skulle stå på olika sidor om ett rep, (vänster om var Cola, en fot på vardera sida var Fanta, och till höger om var Sprite) Första omgången vann jag, på något konstigt sätt...(Jag brukar inte vinna) Andra omgången var jag inte med på, och jag minns tyvärr inte vem som vann...
Efter den leken hade vi en lek som gick ut på att man skulle kasta en boll till varandra, medan musik var på, och den som höll i bollen när musiken slutade åkte ut. Jag åkte såklart ut först....
Sedan sjöng "Mimmis" kusin, Mirela :) Och herregud vilken röst! Hon borde bli sångerska!
Efter att hon sjungit så åt vi :) Det blev grillspett :) Jättegoda :D
Efter maten så öppnade Mimmi alla sina paket :) Och vi åt tårta, tårtan var såklart jättegod :D
Sedan  körde vi lite Zumba...Jag tvärvägrade först, men Rubina övertalade mig :)
Eftersom jag har totalt usel koordination, så gick det....Inte så bra, milt sagt....
När vi hade kört det i några minuter var tyvärr Mimmis kusiner tvungna att gå....
Sedan var det lite "fri tid" när typ alla gjorde olika saker...
Festen skulle egentligen sluta 19.00, men många var kvar längre än så (däribland jag)

Här kommer i alla fall ett URVAL av bilderna, dock har jag fått granska och välja väldigt hårt, och dessa bilder är bara ca. 1/4 av alla!
De är tagna av mig eller Mimmis mamma 5/6-11 med min systemkamera


"Mimmi", "Eve", jag, Rawina och "Dille" när vi satt och åt :)


"Dille" och Mimmis kusiner




Alla tillsammans :D




"Felli" och Linda L. :)




"Eve" och Mimmis kanin :)


Mimmis kanin


"Eve" och Mimmis kanin, personligen så älskar jag denna bild :)


Yagmur, Linda K., Linda L., Fanny, "Eve" och "Felli"


"Mimmi" och "Felli"


Linda L. som bär Yagmur :) Personligen så älskar jag denna bild :)


Linda L. och "Felli"


"Dille", Rubina, "Mimmi" och Oliwia




Oliwia, "Dille", Rubina, "Mimmi" och Rawina


"Dille", Rubina, "Felli", Oliwia, "Mimmi" och Rawina :)
Personligen så älskar jag den här bilden




Mimmis söta kanin <3333


Sabrina och Yagmur som hoppar studsmatta :)


"Mimmi" och jag <3333333


Yagmur som hoppar studsmatta

Ja, sammanfattningsvis kan jag säga att den här festen har varit underbar, jag hade verkligen jättekul, och allt var jättetrevligt :) Dessutom har jag genom den här festen lärt känna den genomsnälla tjejen Rubina <333333333

Alla bilder är tagna med min Nikon D3100, med VR 18-55 mm objektiv

Dessa är de ABSOLUT bästa bilderna, jag fick granska och välja något OTROLIGT, dessa är de ca. 20 bästa av typ 300! Så om du inte har någon VÄLDIGT bra ursäkt, kommer jag inte ta bort NÅGON bild!

Fråga, få godkännande, och skriv att bilden är tagen från mig, om du vill använda någon bild!

5/6-11 Ridning :)

Japp, i söndags var det åter vanlig ridning igen :) Men vi hade vikarie...
På teorin så hade man fått skriva upp vilka hästar man ville ha till sista gångerna, men jag hade glömt det, så jag sa det till vikarien :)
Men jag fick i alla fall Flash <3333
Jag hade ju precis skött honom innan, så han var jätteblank och fin :)
Men det blev problem, hans sadel var borta och ingen hittade den! Så jag fick ta Lucas sadel i stället....

På lektionen skulle vi i alla fall rida upp till Platån, och det blev 1:a gången jag red ute med Flash :) Men han skötte sig bra :D

När vi väl kom upp till Platån dammade det för det första väldigt mycket...Men vi började med lite tempo växlingar :) Flash lyssnade han väldigt bra, även om han la in lite travsteg här och där, samt några "diskreta" galoppfattningar, hahahaha :D
Det mesta flöt på riktigt bra tills....

....Vi skulle galoppera på en stor mittvolt...Honey var framför mig, och Coctail framför henne, ingen bra kombination. Men i alla fall, när vi då skulle galoppera i höger varv, så visst, det gick lite snabbt, men det var helt kontrollerbart och så. Sedan skulle vi galoppera i höger varv, och då "exploderade" först Coctail och Honey, och eftersom Flash var bakom så...Men han galopperade i alla fall utanför volten, och när jag drog i tyglarna, och försökte få kontroll på honom, så började han studsa och "halv stegra"...Men jag ramlade absolut inte av eller något! Det kändes faktiskt som om jag hade kontroll hela tiden konstigt nog :)

Här kommer i alla fall lite bilder, tagna av mig eller mamma 5/6-11 med min mobil


Jag och finaste Flash :) Älskar bilden <33333


Jag som FÖRSÖKER få Flash att sakta av till skritt...


Jag och Flash som travar....Vad mina händer gör 3 meter ovanför hans manke, det har jag inte en blekaste aning om...Älskar i alla fall bilden <333333

Det var lite om söndagens ridning det :)

2/6-11 Familjedag på M.R.S, maskeradhoppning och min första riktiga clear round :)

Ja, som rubriken säger, var det den årliga familjedagen då :) Första "numret" var maskeradhoppningen :) Jag var såklart med, och jag fick L-J....Jag var utklädd till fjortis :)
Först så hade vi som skulle tävla samling, och fixade våra hästar och oss själva :) Vid 10.30 hade vi i 1:a startgruppen framridning, och 11.05 var första start :) Jag var näst sist i 1:a start gruppen :) Tyvärr hade någon glömt att hänga upp banskissen, så vi gick bara banan gemensamt en gång...Men det fungerade :)
På framridningen var L-J snäll, men det var mycket krut i honom, och det satt verkligen INTE fast i galoppen :D Tillslut var det min tur att starta. Precis innan verkade L-J fått problem med att stå still, och jag trodde han typ skulle explodera, men när jag höll in lite var han så lugn så :D
Hela banan gick superbra att rida, och jag fick min första RIKTIGA clear round :D :D :D

Efter maskeradhoppningen var det ju prisutdelning, till bäst utklädda och så....

Sedan var det "höjdhoppning" där några stalltjejer hoppade med käpphästar :)

Sedan, efter det, var det dags för den årliga Hurry Skurryn :) MRS-U vann mot skötarna...

Allra sist var det ponny ridning för vuxna, som jag och Anki (som var med hela dagen :D ) ville prova :)
Anki fick rida Posh, och det gjorde hon VÄLDIGT bra :D
Jag fick Martini...Och ja, han var nog en smula stor för mig...Och han tog GIGANTISKA steg i traven....

Här kommer lite bilder, tagna av mig, mamma eller Anki 2/6-11 med min systemkamera!


Anki :)


Söta Salsa <3333


Absolut sötaste Beauty <3333


Jag som fjortis...


Jag som fjortis, i närbild...Bilden är beskuren...


Jag som hoppar 2:a hindret


Jag som hoppar 3:e/5:e hindret


Min rosett :D


Såååå typiskt Vally :) Älskar verkligen bilden <3333333


Jag och Martini


Anki och Posh :)

Det var lite bilder från familjedagen det :)
Alla bilder är tagna med en Nikon D3100 kamera, med VR 18-55 mm objektiv
Fråga, få godkänt, och ange mig som fotograf innan du tar någon bild!

1/6-11 Besökte världens bästa skola (Tuna) <333333333 :D

Japp, har ju varit på Tuna sedan ca. 12.00 idag...När jag kom utbröt lite kaos kan man säga, alla började typ skrika "ANTONIA ÄR HÄR!!!" Men sedan, efter en stund lugnade sig alla...Och alla tjejer kramade om mig, det första de gjorde :D Efter kanske 10 min såg jag att Rubina i 9:an vinkade att jag skulle komma, och när jag precis kommit utanför dörren till 7:ornas viste, kramade hon om mig, och sa att det var roligt att jag kunde komma :) Gulligt, gulligt :)

Sedan när 7:ornas rast var slut (vid 12.30) var jag med på 7 Guls (min förra klass) engelska lektion :D Det började med att "Jonte" redovisa ett arbete om sin mormor, mycket bra gjort :) Sedan körde de "hänga gubbe" resterande lektionen. Efter deras lektion satt jag i vistet och snackade med Rabia, "Nikki", Mert och "Nemo", mycket trevligt! :D 7 Gul skulle ut och spela brännboll efter engelskan, men jag stannade kvar i vistet...När sedan 7 Grön slutade, och "Alex D." kom ut såg det verkligen ut som om han hade färgat håret, det var så ljust...Och jag råkade tänka högt, lite väl högt...Men fick som tur var, bara en ganska förvånad blick tillbaka....Tillslut gick jag i alla fall ut, och tittade på brännbollen, snackade med "Cissi" och lite så... :) Efter att de hade kört brännboll satt jag och snacka rätt länge med Andrea och Alicia, väldigt trevligt :D Sedan var jag med de enda tills mamma hämtade mig typ...Eller precis innan mamma hämtade mig snackade jag med "Felli", och FÖRSÖKTE prata vett i Leon...Vilket misslyckades..

Det mesta var i alla fall som det brukade på Tuna, inte så mycket hade förändrats, förutom att Amer har blivit JÄTTElång, "Nemo" typ växt ÄNNU mer, "Alex Ds." Hår blivit jätteljust och "Jonte" blivit JÄTTEbrun, lång, och att hans röst förändrats....Men frånsett detta var allt som det brukade :DDetta har seriöst varit den BÄSTA eftermiddagen sedan jag slutade på Tuna! Verkligen jätteroligt och jättetrevligt har det varit! :D

(Taget från en FB anteckning jag skreb 1/6-11, precis när jag varit där)

Här kommer i alla fall lite bilder från när jag var där, tagna med min mobil 1/6-11


Andrea, jag och "Felli"


Fina Andrea :)


"Mille" och jag :)

Det var lite om mitt besök på Tuna det...Väldigt trevligt och roligt var det! Minnen säger jag bara! :D


29/5-11 Teori i stallet...Ursäkta jättesent inlägg!

Ja, ursäkta den rent ut sagt för jävliga uppdateringen...Men har haft mycket annat och lite med tid....

Ja, vi hade alltså teori, vi skulle lära oss sitta upp på ett säkert sätt!

Vi började med att göra i ordning Beauty och Felix, jag och några till gjorde i ordning Beauty :)
Sedan sadlade och tränsade jag henne....Men vi var tvungna att ställa ut de :( Känns lite onödigt att ställa ut Beauty...

Sedan tog vi alla fall ner de till ridhuset, jag ledde Beauty :D
Sedan delade vår ridlärare in oss, vilka som skulle sitta upp på Beauty, och vilka på Felix...Jag fick ju såklart Beauty :)

Jag satt upp och fixade sist...Höll mest i Beauty och så :)

Det var lite om teorin i alla fall :)

RSS 2.0