28/11-10 Annas kalas (ursäkta sent inlägg)

Ja, igår efter ridningen åkte vi till Anna (min kusins kalas), eller, vi åkte ju hem och ducha mm. innan, men sedan var det raka vägen till kalaset :)
Vi kom väl dit kanske drygt 1 h försent (pinsamt!) Pga. ridningen, och att det var extremt halt väglag (och vi har en gammal skrotbil!).....inte så roligt....
Direkt när vi kom så åt i alla fall jag (okej, det var choklad tårta, men jag hade bara ätit 2 toast till lunch...). Sedan så pratade jag med Anna och min andra kusin Frida, samt Annas pojkvän Daniel :) Efter det så öppnade Anna sina paket, hon fick bla. en massa pengar, en gammal låda med sygrejer i, choklad mm. Efter det så provade jag även Fridas ena par skor, ett par klackskor, som jag tyckte var ganska snygga, men det gick sådär  att ta på sig dem, för dem var typ storlek 37....sedan när jag skulle ställa mig upp så hade jag visst glömt bort att dem hade typ 10 cm klack....så när jag gick runt inne i Fridas rum såg det nog mer ut som om jag var en fågel som försökte flyga :D  Efter att jag med en del möda fått av mig dem skulle Frida ut med Kila, och jag fick följa med :) Jag fick låna min mosters jeans (som var lite förstora), min mammas jacka och mammas vantar, för jag hade bara på mig en klänning och tights...Men sedan gick vi i alla fall ut, vi gick lite runt i kvarteret, men när vi kom till "hundkullen" så skulle ju såklart Kila springa upp där (vi hade inte henne kopplad), och ja, vi hade ju bara valet att följa efter.....och vi såg ju att det var en del snö på kullen, men att det var typ 30cm fick vi inte veta förrän det var försent....och snön bara vräckte in i våra skor......till råga på det var det så mörkt att vi fick hålla i varandra för att inte ramla och ha på ficklampan som finns på min mobil.....När vi kom hem så tog jag av mig alla lagom blöta kläder och gick upp till Annas rum, där satt Daniel och Anna och höll på med någon skoluppgift, som Daniel skulle maila in senast den kvällen! När vi hade suttit där inne ett tag så sa min moster att hon gjort klart middagen, det blev kyckling med klyftpotatis, mums! Efter maten så satt alla där vi matbordet och pratade, och jag matade Kila med en bit kyckling, som jag själv i orkade :) Sedan så gick jag och Frida upp till hennes rum, och jag provade hennes fd. mobil som hon påstod var seg.....Men det stämde inte riktigt.....den var jättesnabb, hade superbra kamera (8,1 MP), med alla funktioner man bara kan tänka sig och ja, var allmänt bra :) 
Vid 20.15 tiden sedan så åkte jag och mamma hem......

Här kommer lite bilder, om inget anges, så är dem tagna 28/11-10 med min mobil av jag, mamma eller Anna


Kläderna jag skulle ha på mig på klaset, bilden är lite zoomad


Jag och Anna


Största sömntutan....Kila!


Anna<3Daniel


Jag och Daniel


Fridas klackskor, som var minst sagt lite väl högklackade för mig!


Kila ute i snön


En till bild på Kila i snön



Två bilder på Daniel och Anna<3


Kila....



Fridas fd. "Sega" mobil

Ja, det var lite text och bilder från Annas 18 års kalas det :)

28/11-10 Ridning :)

Idag fick jag "Bosse" :) Vi hade vår (eller i alla fall min) fd. ridlärare som vikarie för vår ordinarie var borta...Att sköta var inga problem, och vi gjorde inget direkt speciellt lite skritt trav, sidförande skänkel, att vända rätt upp och gå ut varannan höger/vänster.....allt gick bra men galoppen var nog det mest utstickande, jag tyckte det gick jättebra, vi galopperade några varv på volterna, men "Bosse" hade bra fart och sådär, ridläraren berömde....Men detta höll inte riktigt bakomvarande ekipaget, Natalie och Liberty med om, dem tyckte jag skulle VÄNDA ÖVER VOLTEN OCH ÖKA GALOPPEN! Jag ökade galoppen lite, men att göra sådär hade gjort att "Bosse" skulle gått omkull! Så jag försökte ignorera Natalie......Men allt gick superbra, jag fick jättemycket beröm, "Bosse" var faktiskt väldigt snabb :) Märkte redan det när jag var på väg ner till ridhuset :)

Här kommer lite bilder om inget anges är dem tagna med min mobil 28/11-10 av mig, mamma eller Natalie


Lite suddig bild på Beauty


<3Jag<3Beauty<3


<3Jag<3Beauty<3




Lite vintriga bilder på mig och "Bosse" utanför ridhuset


"Bosse" och jag, han står snyggt med krökt nacke ser jag :)

Godnatt alla bloggläsare

PS. Jag bloggar om kalaset imorgon! (Alltså min kusins kalas)

Bilder från S.T.H.L.M International Horse Show OBS! Bara bilder från kameran...

Ja, här är kamera bilderna från Horse Showen, alla bilder är tagna med Lennarts kamera, på alla förutom dem allra första bilderna är blixten avsatt och telen är på högsta (jag vet att färgåtergivningen inte är den bästa, pga. att vi satt högt upp, det var mörkt och telen var på högsta)
Alla bilder är tagna 27/11-10


Fyrspann


Shettis fyrspannet


Riddarspelet



Shettis galoppen

Dessa var väl typ dem enda användbara bilderna typ, orkar inte bläddra igenom alla och det var som sagt sjukt svårt att fota


Har varit på S.T.H.L.M International Horse Show :) OBS! Bilderna kommer förhoppningsvis imorgon!

Ja, som rubriken säger....och Lennart orkar inte ladda över bilderna så dem kommer förhoppningsvis i morgon :) Men när vi äntligen kom dit så var det bara ½ h kvar innan showen skulle börja, och Frida skulle komma med något tåg (hon hade varit med någon kompis) Men till slut hittade alla varandra :) Det visade sig att vi skulle till entrén längst bort, så vi gick väl ute i kylan kanske 10 min :( När vi äntligen kom till entrén var det fullt av folk som också skulle titta på hästshowen, så vi stod väl i kö i ca. 10 min :( Sedan så skulle vi försöka hitta läktaren och vi skulle uppenbarligen vara ganska högt upp (det visste jag, men inte riktigt så högt, vi var satt inte så högt upp förra året) Men det visade sig att först fick vi gå förbi ingångarna till B-läktarna, och sedan in i ett trapphus OCH UPP 12 TRAPPOR! (Eller, det var som först 1 trappa sedan som en liten plattform och sedan 1 trappa till, det räknar jag som en) annars var det 24! När vi väl kom upp för alla trappor visade det sig att vi var kanske bara
25m från TAKET PÅ GLOBEN! Och jag säger bara en sak, jag är INTE höjdrädd men det här var TILL OCH MED LÄSKIGT FÖR MIG! Det var som ett typ 30-40m stup nedåt! :( Och till råga på det så var det massa personer som sa att vi hade deras platser (vilket vi inte hade) och det förstörde stämningen en hel del det slutade även med att min moster och min kusin (Frida) fick BYTA platser :( ....Men nu till själva showen: Temat för i år var orientiskt, Tusen och en natt ungefär....Sedan var det ju såklart även det klassiska Pegasus numret :) Eftersom det var Tusen och en natt tema så var det även med lite kameler, som gjorde en massa häftiga konster :) Sedan var det agility med dem kända hopp och dressyr ryttarna, shettiskapplöpning, någon känd som kör fyrspann blev utmanad av någon som körde fyrspann med shettisar, riddarspel (där var det även med en häst som var SPRÄMMANDE lik Jakuie), uppträdande med islandshästar samt lite uppträdanden med arabiska fullblod (hoppas jag inte glömmt något nu) Men det var jätteroligt att titta på och många av uppträdandena var väldigt roliga :)
Sedan efter att showen hade slutat så gick vi ner till butikerna...jag hittade ett myckelband jag även köpte, Frida och moster skulle vänta utanför men sedan var dem borta och jag börjad smsa, dem var vi bilen och så gick vi ut så var dem inte där.....och så där höll det på ett tag, tills Lennart kom, då hoppade jag in i bilen, Lennart körde runt och sedan var alla där :) Vi skjutsade Frida och moster hem till oss, där dem tidigare ställt bilen, sedan tog dem bilen hem...
Ja, det var andra hälften av min dag det, hoppas du har haft en rolig dag, godnatt :)

27/11-10 Varit i S.K.H.L.M....... :( Ska på S.T.H.L.M Horse Show snart :)

Ja, som rubriken säger, har jag varit i S.K.H.L.M och handlat....roligt........(NOT!) Varför måste man köpa nya kläder? Ush! Men först så köpte Lennart några glödlampor till våra adventsljusstakar.......men det var svårt att hitta rätt sort. Sedan köpte vi lite saker till mig (bilder PÅ DET MESTA finns nedan). Det var just lagom roligt....men jag köpte typ en KLÄNNING! (Hatar det klädesplagget så j**la mycket, men något vettigt måste man ju ha på sig på min kusins kalas i morgon samt på julen....), en kofta, mjukisbyxor och hårsnoddar (sedan fick man också lite smycken gratis när man handlade på någon affär...). Efter det åt vi lunch på MC. Donalds, köpte lite mat på ICA och åkte hem. Nu sitter jag ju och bloggar, men ganska snart ska min ena kusin och min moster komma, vi ska på S.T.H.L.M International Horse Show, det bli såååååå roligt :)  Vi ska se någon show där det är många ponnyer typ, kul :D Förresten....När vi kommit hem från S.K.L.M så fångade jag en väldigt orädd/social koltrast på bild, den var som närmast kanske 1 ½ m från mig! Och den bara tittade på mig som om inget hade hänt! :) Det var även några änder som åt från vårat fågelbord (men det är inte speciellt ovanligt eftersom vi bor typ 300m från en liten sjö, som man dessutom ser från mina föräldrars sovrum, vardagsrummet och pappas arbetsrum)
Sedan, när jag kommit hem i kväll kommer såklart bildbomb från S.T.H.L.M International Horse Show!

Här kommer i alla fall lite bilder, om inget anges, är bilderna tagna med min mobil 27/11-10



Klänningen, den är från H&M.....(och den är mer rosa i verkligheten, men min mobil har kända problem med färgåtergivningen)



Mjukisbyxor från Bik Bok...


Koftan, också från Bik Bok


Hårsnoddar från Bik Bok



Smyckena man fick gratis (dem var från Bik Bok också), men tyvärr kan jag inte använda dem pga. att jag har nickelallergi, och jag VET att dem innehåller nickel....(alla smycken som inte kommer från smyckesbutiker innehåller nickel, ar jag fått erfara....och så har min mamma berättat det, eftersom hennes yrke är att hjälpa sådanna som fått reaktioner av tex. nickelsmycken (hon är hudsjuksköterska) )


Den sociala koltrasten


Änderna vid fågelhuset (dem 6 gula "fläckarna" kommer från adventsljusstaken som står i det fönstret)

Det var vad jag har gjort hittills idag, men nu måste jag sluta att blogga, ska ju iväg



26/11-10 Skola+julpynta

Ja, idag var det fredag....igen......Skolan var helt okej, först hade vi typ livskunskap med fritidsledarna, vi gjorde lite lekar och så....spelade upp olika scener, och om man tyckte något var fel så skulle man typ tycka till om det (några spelade upp typ en stökig SO lektion...). Sedan hade vi musik, vi skulle spela gitarr, och när jag försökte (vi skulle börja med ackord) så lät det förj**ligt rent ut sagt! Sedan var det i alla fall lunch, pytt i panna för min del, vilket var helt okej....Efter lunch skulle vi haft matte, men vår mattelärare var sjuk så vi hade EP i stället...Sedan var det engelska, för min del var det att sammanfatta kap. 3-4 i Pirates of the..... (Eftersom jag redan tyvärr läst till sidan 40 av 49 sidor....) Sedan var det tyska, delmåls prov, om vägbeskrivningar, det tyckte jag gick bra faktiskt :D  När jag kom hem sedan så julpyntade jag lite tillsammans med min mamma.....

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna 26/11-10 med min mobil



Jag vet att vi inte har så mycket julpynt......(eller har vi?)


1:a adventsljusstaken "framifrån"


1:a adventsljusstaken "bakifrån"


2:a adventsljusstaken


2:a adventsljusstaken+ ett litet luciatåg, på vårt vardagsrumsbord....

Ja, det var min dag det, godnatt alla kära bloggläsare (och jag vet att klockan "bara" är 20:21, men jag ska ändå gå och lägga mig strax...)

25/11-10 Grattis älskade kusin på 18 års dagen :D

Ja, som rubriken säger. Grattis på födelsedagen älskade Anna, 18 år nu, får göra vad du vill när du vill. Lilla kusinen har blivit stora tjejen :D Du är mycket tjej i liten förpackning men du är inte mindre gullig, snäll och rolig för det :) (Absolut inte!) Hoppas du har haft och kommer ha en superrolig dag, samt att du får många presenter :)
Aldrig elak
Nyttig (du äter i alla fall nyttigt)
När det hänt något finns du alltid där för mig, bästa kusin
Alltid  snyggt klädd

Tycker om mig (det hoppas jag i alla fall)
Ordentlig (har aldrig ostädat i ditt rum mm.)
Nu är du en stor tjej
Nu och föralltid min "lilla" kusin
En liten docka? Nej, bara en väldigt söt tjej av det lite kortare slaget
Rolig


Här kommer lite bilder, tagna med min mobil, vid olika tillfällen


Anna som rider ponnyn Pippi 2/10-10


Anna som väntar på att Frida (min andra kusin) ska ha skött klart Leonardo, 2/10-10


Anna och Sif 9/10-10




Anna, på kvällen 9/10-10


Jag och Anna på mormors kalas 14/11-10


Hoppas som sagt att du fått en bra (och har en fortsatt bra!) Födelsedag
/Många kramar Antonia "Anti(Biotika) Karin Maria West/ "Chiquitalover"


24/11-10

Idag så var väl skoldagen sådär, varken bra eller dålig.....Vi skulle jobba 2 o 2 med datorer på temat, annars hände väl inget speciellt.....Jag slutade typ 15.00 med tyska som vanligt på onsdagar....Sedan efter skolan var jag tvungen att ta tåget hem i detta j**la svenska vädret....lagom kul, men tåget var bara 1 min försenat :D Sedan fick jag ju gå hem från stationen....Sedan vid 18.00 tiden kom Lennart hem, lagom glad över att ha varit tvungen att jobba över, detta pga. att han skjutsade mig i morse, och köerna gjorde att han kom fram först vid 09.30 tiden......Vi skulle i alla fall handla mat, men först åkte vi en sväng till M.R.S, jag skulle skriva upp mig på debutant/V.D.E.H hoppningen, jag tog Beauty som 1:a häst (såklart <3), som 2:a Jakuie och som 3:a Posh (även om jag inte ridit henne, men jag har hört och sett så mycket gott om henne), jag skrev först upp mig på 50 cm, men Lennart tyckte att det verkade för högt, och tvingade mig att skriva om det till 40 cm (1. Han kan inte ett dugg om hästar! 2. Han verkar inte ha insett att samtliga 3 hästar jag tog har en mankhöjd + ca. 145cm, Beauty är 148,0cm tex. 3. Han är döds allergisk mot hästar. 4. Han bör inte uttala sig i frågor han inte vet ett dugg om...) OCH ÄNDÅ TVINGADE HAN MIG ATT SÄNKA! :(  Men så det blev 40cm i stället....Jag hälsade såklart även på Beauty älsklingen :)  Sedan åkte vi och åt på MC. Donalds, efter det så handlade vi mat på Kvantum, åkte hem och nu är jag här...

Här kommer lite bilder, om inget anges är dem tagna av mig eller Lennart 24/11-10, med min mobil


Ja, informations lappen om tävlingen...



Jag <3 Beauty, Lennart ville prova att fota med min mobil :)


<3Jag<3Beauty<3


Beauty <333

Ja, det var allt, godnatt

21/11-10 Ridning :D

Idag fick jag "Bosse"....Han var snäll att sköta och inte speciellt smutsig :) På ridlektionen idag tränade vi på sidförande skänkel, vi skulle flytta in bakdelen först, den övningen gick jättebra, sedan skulle vi ju gå som en förenklad skänkelvikning på spåret, och jag kämpade och visste inte om han gjorde rätt, men det blev RIKTIG skänkelvikning :D Sedan gjorde vi typ framdelsvändning det gick också jättebra :) Vi gjorde även en övning där vi skulle trava och rida lätt som vanligt på långsidorna, och sitta ner och korta traven så mycket det bara gick på kortsidorna, detta gick också väldigt bra :) Vi tränade också en hel del på att sitta ner i traven, och jag, som varit en smula osäker i sadeln har blivit VÄLDIGT stadig, enligt min mamma som tittade på :D I galoppen provade ett nytt sätt, vi skulle rida på volterna, och rida i arbetstrav och sitta ner, sedan skulle vi sakta av och skritta ett steg, och efter det fatta arbetsgalopp, och galoppera typ ett helt varv på volten, först försökte "Bosse" smita undan lite, genom att trava mycket, men när vi sedan bytte varv till höger (på volten alltså) gick det jättebra, och han fick ordentlig fart, och jag hade jättebra och stadig sitts :D Sammanfattat gick det alltså jättebra :) 
Förresten, innan ridlektionen så skulle mamma fotografera mig till julkort (som vi skickar in, och sedan skickar ut till nära och kära...) Årets motiv, eftersom det inte precis var vitt ute skulle bli mig, med tomteluva, i Beautys spilta....Först tänkte mamma att jag typ skulle stå brevid henne med ett rött äpple i handen....men den idén gick...sådär, Beauty blev typ galen, och försökte att bita mig i händerna så jag fick ge henne äpplet först, sedan fick mamma några bra bilder :D 
Uppe i caféeterian efter ridlektionen frågade jag min ridlärare om jag fick ställa upp i debutanthoppningen 4/12 och det fick jag :D så på torsdag efter skolan så ska jag åka till stallet och se om anmälningslistan kommit upp...I sådanna fall ska jag skriva upp mig på Beauty, Jakuie och Posh (troligen också i den ordningen jag skrivit dem nu) :D 
Sedan på vägen hem från stallet så åkte jag, mamma och Natalie (vi skulle skjutsa hem henne) förbi Media Markt och frågade vad det skulle kosta att byta glaset på min mobil, dem sa 800(+ moms)=1000kr ca. Så Lennart sa att det blir en ny mobil för min del.... :D

Här kommer lite bilder, om inget ange, är den tagen av mig, mamma eller Natalie 21/11-10 med min mobil


<3Beauty<3


När mamma precis tagit julkorts bilderna, <3Antonia<3Beauty<3 älskar bilden


 
<3Antonia<3Beauty<3


<3Natalie<3Matisse<3


Natalie och Lucas


Söta Salsa


Jag och "Bosse", som precis ska börja gå ner till ridhuset


Jag och "Bosse", bilden är beskuren (Och "Bosse" står så snyggt med spetsade öron och hög hals :D), Han brukar inte stå så när man tar kort...


Jag och "Bosse" och han står så snyggt med krökt nacke och spetsade öron :D

Godnatt alla bloggläsare!

ANTONIA! / Natiie

glöm nt och lägga ut bilderna på mig! ;) t.om de bilderna jassi tog, i need them! urgent!!

21/11-10 Förlåt

Förlåt för att jag inte bloggade igår efter julmarknaden, men jag och mamma bråkade....
Men i alla fall, det var inte så himla roligt där, vi var på Hågelbys julmarknad, mormor var ju också med...vi tittade på lite julpynt och så....vi tog även lite lotter i ett lotteri där man kunde vinna olika saker som folk gjort....och jag fick vinst på första lotten jag tog :D Jag vann några små stjärnor man ska ha i julgranen...Sedan skulle vi gå ner till det där caféet och fika, men det visade sig att dem inte hade några bakverk eller något som jag tålde/gillade det var bara en massa saker med typ mandelbitar på och sådär.....då blev jag såklart sur, och efter att ha suttit där kanske 10 min, så drog jag ut till bilen, jag ocrkade inte vara kvar där... :( Mamma och mormor kom typ strax efter...Vi skjutsade mormor till Tumba station (men mamma ville egentligen skjutsa hem henne hela vägen till Alby, men mormor ville inte, hon tyckte det var onödigt....)  Sedan när jag kom hem så blev mamma förbannad på det där med caféet och vi började bråka om det typ... :( 
Ja, idag är det ju ridning :D  Hoppas jag får denna häst:


Beauty, bilden är tagen 16/11-10 med min mobil...

20/11-10 Ska på någon julmarknad.......

Ja, idag ska jag, min mamma och min mormor på julmarknad någonstans...Det passar ju bra, för i alla fall här i Tullinge är det väl 1 dm snö nästan :)  (Vet inte hur det är i övriga kommunen)......Nu har jag  bara tagit det lugnt på morgonen. Förresten, jag sov VÄLDIGT länge i morse, till 07:36 närmare bestämt mitt rekord är 08:32 (om man räknar bort när man har varit ute och rest, och kommit hem väldigt sent).....Just nu sitter jag i arbetsrumet och bloggar.....Lennart har dragit hit någon gubbe hör jag nu (som antagligen ska titta på allt skräp Lennart har i garaget)
Förresten, idag tänkte jag, efersom jag ska på julmarknad, att jag bara skulle ha gråa kläder (vilket jag har, se bilder nedan) Sedan gjorde jag även en sådan knut i håret som jag blev så nöjd med i går kväll...
Jag bloggar mer när jag kommer hem...

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna med min mobil, av mamma eller mig 20/11-10



Två närbilder på mig....


Dagens Klädsel


Min frisyr.......

19/11-10

Idag har det varit en sådär lagom rolig dag....det har varit VÄLDIGT pratigt på lektionerna......Sedan råkade min kompis spräcka rutan på min mobil, hon skulle ta ut den ur mitt pennskrin och slant.....Vi hade ingen EP och NO idag för vi skulle titta på någon film, det var en ungdomsfilm och mitt betyg på den blir väl typ 1,1/5 eller något sådannt, tyckte inte att den var speciellt intressant eller så, jag håller mig till hästfilmer, om det ska vara film i huvudtaget (tycker att se på film är ganska lång tråkigt...) Sedan fick vi lite frågor till filmen, som skulle vara inne senast på tisdag, ungdomsfilmen och frågorna hör alltså till vårat typ SV/NO projekt vi ska börja med nästa vecka, på allvar....men jag tycker det verkar vara ganska tråkigt....Kemi eller något skulle vara roligare....Sedan har vi fått ny ENG läxa, vi håller ju på att läsa den engelska versionen av Pirates of the Caribean (stavning?)...en läxa ska också var klar till på tisdag, och en på fredag.....Sedan sista lektionen var tyska, och vår tyskalärarinna ska sluta :'(  För hon är gravid.....Så det var typ sista lektionen någonsin med henne......så jag var väl inte på bästa humöret när jag kom upp därifrån.....Efter skolan så åkte jag och mamma till Kunges Kurva och Skärholmens Centrum, för vi var letade efter en present till min ena kusin, Anna, som fyller 18 år på torsdag....:) Men vi hittade inte det vi sökte, för den butiken i Skärholmens Centrum vi skulle kolla i var typ stängd.....Mamma tyckte även att jag skulle köpa nya strumpor (för att mina har blivit söndertvättade, bokstavligt), sedan hittade hon även ett gult linne till mig i storlek 34! Så litet har jag verkligen INTE! Men när jag måttade lite verkade det passa (normalt sett så har jag typ 38-40 i kläder).......Sedan när vi varit där så åkte vi hem.......klockan var väl då typ 17.00 eller något och hela E4:an (eller vad motorvägen nu heter...) stod still, det var ju trevligt.....INTE!
När vi tillslut kom hem så var inte Lennart hemma så mamma fick FÖRSÖKA laga mat.....men det gick väl sådär.....hon kokade pasta som skulle koka i typ 3 min i 30 min. I stället! Ush! Det var I-N-T-E gott (men hon verkade tycka det, men hon är som hon är......) Så började vi typ bråka pga. det....(Vad bra, bråka med sin mamma 3 gånger på samma dag..... kanske.....INTE).
Efter middagen provade jag att "exprimentera" lite med mitt hår, och jag blev väldigt nöjd med en frisyr, som jag tänkte ha i skolan någon dag nästa vecka, det är en slarvigare version av min vanliga knut (se bilder här nedan)

Förresten måste bara berätta en sak, det var på dagen 1 år sedan (okej, det var en torsdag då) jag ramlade av senaste gången, det var 19 November, det var studiedag i skolan, så mamma hade bokat in en privatlektion till mig, på Chiquita. Men hon betedde sig INTE normalt, så efter att jag skrittat några varv (hon var ovanligt nog SEG också, skumt) så vände hon in på mitten, började göra krumsprång och på det 3:e ramlade jag av, med huvudet före, på sidan, så jag fick ett blåmärke på kinden, mitt högra lillfinger blev typ knäckt på något konstigt sätt (och fortfarande sprakar det i det ibland)  och sedan blev HELA mitt vänstra smalben (på "framsidan") blåslaget, och jag har fortfarande lite små blåmärken kvar.....Dessutom fick jag ont i huvudet (lite lite bara) den kvällen...Vet inte varför jag egentligen berättar detta....
Jag och Chiquita upplevde verkligen mycket tillsammans, hon har bitit mig, hon har NÄSTAN sparkat mig, hon har slängt av mig, hon har galopperat iväg med mig, hon har försökt äta upp min förra mobil och VÄLDIGT många hårsnoddar, hon har försökt pussa mig mm. Jag saknar den tiden då det var du och jag, gumman :'( Blir ledsen bara jag tänker på alla minnen....Men jag vet ju att du har det bra i Nykvarn......Och det är ju bättre för dig än ridskoleliv.......(Kan inte skriva mer, då kommer jag att börja gråta....)

Här kommer lite bilder, om inget anges, så är bilden tagen 19/11-10


Dagens Klädsel.....



Frisyren jag blev så himla nöjd med

(Tänkte visa några bilder på Chiquita, men det gör för ont i mig att sitta och bläddra igenom dem minnena....)

Test kopierat/taget från aannawikstrom.blogg.se

Ja, här är ett test som jag blev lite intresserad av (frågorna verkade smått intressanta) och Anna, hoppas det är ok att jag kopierade detta test.

1. Har du en häst? Nej, men skulle gärna vilja ha en
2. Vem var den senaste du pussade? Hmm....Beauty, i tisdags
3. Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? (Om man räknar med Lennart) 4 st
4. Gillar du nån nu? (Om man inte räknar Beauty Sif och Chiquita) Mm...
5. Vad gjorde du inatt? Sov
6. Och i förrgår natt? S-O-V
7. Vad gör du innan du ska sova? Borstar tänderna
8. Kan du prata med din mamma om allt? Nej
9. Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? Vet inte...
10. Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? Mm....
11. Choklad eller glass? Inget av dem...
12. spelar du nån sport? Ja
13. i så fall vilken? Ridning
14. Klackskor eller gymnastikskor? Beror på väder mm.
15. Kjol/klänning eller jeans? Jeans

TIO SAKER OM DITT LIV
1. Har du nånsin varit kär? Ja, 3 gånger (om man räknar bort hästar)
2. Tror du på kärlek? Ibland
3. Har du gjort något du verkligen ångrar? Ja!....
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? Tyvärr....senast för ungefär 5 månader sedan...
5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? Tror inte det
6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? Nej
7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? Det är det enda sättet jag älskar/älskat på
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? Vet inte
9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? Det tror jag ABSOLUT INTE, jag är för ful och dum för det
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Om det gäller hästar: Ja Om det gäller människor: Nja

 

TIO HAR DU NÅGONSIN
1. Har du nånsin blivit upptäckt när du smitit ut? Nej, har aldrig försökt heller
2. Har du nånsin velat ta livet av dig? Inte direkt....
3. Har du nånsin gjort något du ångrar? Ja....
4. Har du hoppat bungy jump? Nej
5. Har du nånsin varit med i en olycka? Det beror på hur man ser det, jag har råkat ut för en ganska allvarlig ridolycka, den 19/11-09 men annars, nej......
6. Har du nånsin ätit en hel tårta? Nej, jag gillar dessutom inte tårta så mycket 
7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? Inte direkt
8. Har du nånsin gått på bio ensam? Nej, har bara varit på bio typ 7 gånger i mitt liv
9. Har du nånsin gillat någon utan att de vart ömsesidigt? Frågan var vadå?
10. Har du nånsin tyckt att världen suger? Nej, inte på det settet

 

KÄNSLOR
1. Saknar du någon just nu? J-A!
3. Är du fundersam? Nja...
4. Är du uttråkad? Ja, Haha
5. Är du tysk? Japp 25%

OM DIG
1. Hur mycket är klockan just nu? 16:19
2. Namn? Antonia
3. Vart bor du? Tullinge
4 Hur många barn vill du ha? 0
5. Vill du gifta dig? Tror inte det
6. Rullar du spaghettin eller skär du den? Båda, av någon konstig anledning
7. Har du ätit sushi? Nej, för jag tål inte fisk
8. Favoritglass? Vet ej
9. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? 3 tror jag

SKULLE
1. Skulle du vilja vara längre? Om jag vill?! Jag önskar att jag var typ 168cm eller något, och inte bara 163cm
2. Skulle du vilja väga mer? Nja...kanske något kilo mer än vad jag väger nu
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nej
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej

KAN
1. Kan du röra på öronen? Nej, bara med mina händer
2. Kan du slicka dig på näsan? Jag tror inte det? (Testar) Jo, jag kan visst...
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Vet ej
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Vet inte
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Verkligen inte, jag är väl jordens största pratkvarn typ
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja
7. Kan dina vänner lita på dig? Jag tycker det det, vet inte vad dem tycker...
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej....
9. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Beror på vilken affär det är


HAR
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Hahaha :D ja, JA och åter J-A
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja
3. Har du syskon? Nix
4. Har du ljugit på någon fråga? Det vet man aldrig...
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Ja
6. Har du varit full den här månaden? Nej
7. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Beror på om man menar människor eller hästar, men hästar: ja, haha människor: nej
10. Har du haft sex med någon som är två år äldre än dig? Nej
11. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej

 

VEM
1. Vem älskar du? Chiquita, Beauty, Sif, mina kusiner, mina kompisar och en person...(beror på hur man ser det, men ingen jag nämner någonsin här på bloggen)
2. Vem kan du berätta allt för? Mina två kusiner, Chiquita, Beauty, Sif (ok, jag vet inte hur mycket dem 3 sista förstår....men ändå....)

Fakta om...Beauty

Här kommer lite fakta, om älskade Beauty

Riktigt namn: Beauty

Född: 1993

Import: England (men JAG har tidigare trott att hon varit imp. Holland pga. att hon ser, i mina ögon ganska mycket ut som en frieser, och frieser hästar kommer ju från Holland)

Färg: Mörkbrun :O  Men jag skulle säga svart (ok jag kan inte allt om hästfärger...)

Mankhöjd: 148,0cm, alltså maxad ponny

Ras: ???????????

Kaliber: Kallblod

Tävlar upp till (INTE med mig): LA, hoppning

Personlighet (enligt mig): Lagom snabb/snabb, snäll att både rida och sköta, har en egen personlighet....


Beauty, bilden är tagen 1/11-10 av mamma, med min mobil, den är lite zoomad

(Delar av denna information kommer från M.R.S hemsida, MEN ÄR ABSOLUT INTE RAKT AV KOPIERAD!)



16/11-10 Studiedag, jag är inget annat än en dum blondin...några kilo kärlek och en Beauty bildbomb!

Ja, i dag var det uppenbarligen inte skoldag idag, men vad tror du att jag tror? (inte så svårt att gissa kanske). Så mamma körde mig i ilfart till skolan, var där typ 08.00, men jag tyckte att det verkade lite VÄL tyst/tomt, i lärarummet var det släckt, men dörren var öppen. Så jag började med att lägga ner några mappar i min väska, men något kändes fel, som om det inte var skola eller något i den stilen...men...som vanligt så tänkte jag att jag bara inbillade mig det....sedan gick jag mot lärarummet, där satt en lärare...jag frågade om det var studiedag eller något och läraren skrattade och sa att det var det........liiiite pinsamt att komma till skolan då, men jag behövde ju trotts allt hämta lite läxor...Så jag gick helt enkelt till Tumba station och tåget hem (och jag kom perfekt i förhållande till 08:22 tåget :D)  Sedan när jag kom hem så satt mamma och åt frukost...    
Vid typ 11:00 tiden så åkte vi (jag och mamma) och åt på MC. Donalds, sedan åkte vi till stallet (vi åt alltså lunch i Kungens Kurva, alltså på väg till stallet, eller egentligen, en bit utanför Kungens Kurva...)
Jag kom väl till stallet vid 11:45 tiden......först gick jag bara runt en sväng i stallet, sedan så kollade jag vilka som stod i hagarna, men när jag skulle upp till "uppe" hagarna var det så lerigt att mina skor fastnade HELA TIDEN och jag fick först dra upp foten, sedan lyfta skon en bit fram, sätta i foten igen...och sträckan mellan dörren mot hagarna (och ner mot ridhuset "hästdörren") till hagarna var väl kanske 50m MAX! Så det var ju trevligt...när jag sedan fotat lite så gick jag ner till stallet igen....innan var det någon som höll på med Beauty, men nu gjorde ingen det så jag passade på att kela "lite" med henne...eller det blev väl typ 45 min jag stod inne i hennes spilta, med ansiktet i pälsen, och pussade henne på mulen MÅNGA gånger mm. Det visade sig att någon skulle rida Beauty (hon som höll på att sköta henne innan), så vid typ 13:45 så kom hon och sadlade henne.....och tränsade mm. (Jag fick hjälpa till och kolla ifall nosremmen var ordentligt spänd, men den behövde spännas typ 1 eller 2 hål) Sedan, medan hon med Beauty, och en till kvinna väntade på att få gå ner till ridhuset, så pratade vi tre lite...
När dem gått ner så kollade jag vad som hände i "gamla paddocken" (alltså stora "nere" hagen), och då höll Nodi och Carthago (eller "Whiskey, kan inte se skillnad på dem, trotts att jag ridit på M.R.S i typ 2 år lite drygt.. eftersom det enda som skiljer dem åt är mankhöjden, Carthago är typ 170cm i mankhöjd, "Whiskey" typ 185cm eller något) Dem två höll i alla fall på att bita varandra i mulen och Carthago/"Whiskey gäspade MYCKET
Sedan kom mamma och hämtade mig eller mer rätt vi gick upp till caféterian och köpte lite, sedan pratade vi med hon som håller i caféterian om bra hästar till debutanthoppningen......när vi pratat klart, efter typ 15min så åkte jag och mamma till Media Markt och tittade på en mobil åt mig (som jag hoppas få i julklapp) jag vet inte vad modellen heter, men den har allt som jag tycker en mobil ska ha, 8,1 mp kamera, ? GB minneskort mm.

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna 16/11-10 med min mobil av mig eller mamma
 

Dagens klädsel....(en ganska fin bild, solljuset kom från "rätt" håll, så kortet fick fin färg mm.)
Vad jag har på mig:
Linne- H&M
Jacka-Hööks
Byxor-Bik Bok
Strumpor-Hööks
Skor-Hööks
(anledningen till att jag vet detta är att jag kollade vad som stod i kläderna...) jag hade dock inte jackan, strumporna och skorna till skolan, när jag åkte dit



"Statyn" Matisse, eller han stod i alla fall VÄLDIGT still...


"Suzuki", som verkade vara på bra humör (och tro att min mobil var godis!)


Uberina...


Sötaste Sif :)


Sif och Uberina


Söt bild på lilla Chantell


Jag och Da Vinci


Da Vinci


Posh


Jag säger inte vad hästen heter, det är bara slöseri med skrivande :D













Ja, det var NÅGRA (dem bästa) av Beauty bilderna jag tog idag, och nej, Beauty är INTE blå/svart, det är bara min mobilkamerablixt som har STORA problem! (Jag ville inte lägga upp alla Beauty bilderna jag tog idag, då hade väl du som bloggläsare blivit tokig? Är jag rädd för....så du får nöja dig med dessa :D)


Vad håller Nodi och Carthago/"Whiskey" på med? Bilden är zoomad


Carthago/"Whiskey" gäspar. Bilden är zoomad


Lille John


En på något sätt rolig bild, på Sif (Fråga mig inte varför den är rolig), typ att hennes huvud stirrar så på mig, och att nosborrarna är gigantiska


Picasso


Mobilen jag vill ha

Ja, det var allt för mig, förresten måste jag berätta en rolig sak, Da Vinci hade slängt ut sitt hö när jag kom, så jat tog upp det och la i hans krubba igen, sen typ 10 min senare hade han slängt ut det igen så jag fick ta upp det, och så höll han på ett tag...sedan trodde han bestämt att min mobil var godis, så han började bita i den, och dregla över den :) Gullig ponny/unghäst det :D


14/11-10 Mormors kalas

Ja, idag hade min mormor kalas, hon fyllde ju år i torsdags. Jag fick stressa lite efter stallet, och det slutade med att vi (jag+mamma) kom typ 1 h försent! (Inte bra, inte bra). Jag var ju såklart väldigt hungrig, så jag åt ganska mycket, närmare bestämt potatispuré med köttgryta och en massa oliver :) Mums (allt hade såklart mormor gjort). Innan detta hade mormor även öppnat några av paketen, ett av dem innehöll en kudde med uppklippta rutor som jag gjort på syslöjden :) Hon blev jätteglad för den :) När vi hade ätit så pratade vi allihopa en lång stund......sedan, efter ett tag var det dags för tårtan....den var rätt så okej (jag gillar inte tårtor direkt) Ganska direkt efter det, skulle min ena kusin åka hem till ? Så min moster följde med henne till tunnelbanan! Herregud, min kusin fyller 18 år om mindre  än 2 veckor, och varför skulle det vara så farligt att gå kl. ca. 17:00 till tunnelbanan (nog för att mormor bor i Alby, men ändå) någon måtta får det väl vara? Vad skulle hända, det var ju inte ens helt mörkt. Men jag ska väl egentligen inte lägga mig i, jag är INTE min kusins mamma, och dem får väl göra som dem vill. Min moster gav mig även en del tips angående hur det är i skolan, för mig (hon är själv lärare). Mina kusiner gav mig också en del bra tips :). Så det var bra :)
Sedan så berättade min andra kusin att hon varit på Älvsjö mässan tidigare idag, det var någon hälsomässa (hon är intresserad av det här med hälsa, men har även ett STORT intresse för hästar) Men i alla fall, på den där mässan fanns tydligen det mesta om kost, vitaminer och så. Sedan berättade hon även att hon ska bli blodgivare (modigt gjort, med tanke på att hon i alla fall när hon var mindre, var rädd för nålar och sprutor? Och fortfarande inte tycker om sådannt?) Sedan hade hon även tagit med Kila, och den hunden har slutat håra jättemycket (nu får man i alla fall inte en stor hårboll i handen när man klappar henne, men hon hårar lite?)
Ja det var i alla fall jätteroligt och trevligt....vi åkte väl hem vid 18.30 ungefär

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna av mig eller mamma 14/11-10 med min mobil



Ja, den övre bilden var bara någon ful, och den undre bara någon bild på vad jag skulle ha på mig på kalaset


Jag och Anna, min ena kusin (som om lite mindre än 2 veckor fyller 18 år)


Jag och Anna i närbild :)


Kila


Tårtan


Jag och min andra kusin Frida, (Annas två år äldre syster)


Frida väntar på att få tårta


Anna, som provar sin mosters (alltså min mammas) glasögon


Jag och Frida (och ja, jag sitter i hennes knä) Två hästtjejer förevigt


Någon ful bild jag tog i hissen, på väg ner (alltså hem)

Ja, det var kalaset det :) Godnatt alla bloggläsare

Ridning 14/11-10

Ja, idag fick jag rida Sir Lucas OCH NATALIE FICK BEAUTY! (Jag var ganska sur i början, särskilt eftersom hon inte gillar Beauty så mycket). Men att sköta honom gick bra, han var inte så smutsig...men sedan krånglade sadelgjorden förresten, för han har sadelgjordstunnel, och den gled ju såklart all världens väg! Men jag fick lite hjälp av tjejen som hade Honey (Förresten, typ alla hästar utom några har fått nya schabrak och/eller nya sadlar), så även Lucas (Beauty hade även fått ett nytt pannband till tränset, och ett nytt träns?) Men i alla fall att sköta gick bra. Sedan när jag skulle sitta upp, så innan kortade jag upp stiglädrena 2 hål (men råkade bli 3 på höger), och 2 hål var lagom! Första gången jag inte ha behövt greja med det i typ 1 ½ min. Sedan i början var Lucas lite enformig och seg, även grinig...vi tränade på att göra övergångarna skritt-halt och halt-skritt självständigt, samt att göra några enkla ridvägar självständigt, i båda varven, i både skritt och trav (men i trav gjorde vi inga övergångar), det gick väl okej, det var bara lite rörigt....och Lucas tuffade på i sin egen takt...tills jag satte stopp för det. Sedan delade vi oss på volterna, men då var Lucas lite grinig, och missförstod mig, så jag fick ta till spöet rätt räjält till slut, tyvärr. Men då blev han så snäll och allt. Vi galopperade då även, samtidigt på båda volterna, och efter dem tidigare uppläxningarna, så var Lucas väldigt snabb, han ville sticka i väg hela tiden, och jag fick hålla igen väldigt mycke, och när han väl galopperade, gick det undan, ordentligt undan :D När vi hade galopperat ett tag, saktade vi av och gick ut på spåret, vi skulle prova det här med sidförande skänkel, alltså att med hjälp av ytterskänkeln flytta hästens bakdel mot mitten, och sedan motsatt, så att hästen stod rakt igen. (Vi gjorde det från halt), första gången gjorde Lucas så, andra gången så gjorde han så, men försökte gå i väg, och jag tänkte "han gör väl bara så för att han tycker det är tråkigt" , men som vanligt med mina tankar, så stämde det inte, så tredje gången var jag lite ouppmärksam, så han började gå iväg, och INTE rakt, utan han gick diagonalt med nacken kröckt (alltså typ som skänkelvikning?) och när vi gått några steg, så sa min ridlärare att jag skulle visa något, som visade sig vara just det som Lucas gjorde (hon sa också att Lucas verkade tycka att det blev för tråkigt att bara vända bakdelen, så han forsatte helt enkelt sådär diagonalt :D) , att gå sådär diagonalt, så jag fick visa upp det för dem andra :D Vi provade även att med hjälp av ena skänkeln på det där sättet, få hästen att gå ½ varv, det gick jättebra det också :) Sedan på slutet, när hon gick runt, sa hon att jag och Lucas var jätteduktiga :D
Det var ingen som skulle ha honom efter, så jag fick ta upp honom, och göra iordning honom, sedan hade jag lite brottom i väg, varför får du reda på i nästa inlägg

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna av mig, Natalie, Lennart eller Jasmine 14/11-10


Jag...hemma


Natalie och Lucas



"Coctail" (T Zolderke Coctail)


Söta <3 Beauty <3


Jag <3 Beauty


Jag <3 Beauty


Beautys nya pannband (ja, jag vet att hennes träns var väldigt trassligt, och att hennes träns hänger bland dem stora hästarnas, trotts att hon är en ponny)


Jag och Lucas


Jag och Lucas, bilden är lite zoomad (men otroligt skarp och fin, den är tagen av den väldigt duktiga fotgrafen Jasmine)


Och sist, men inte minst, en bild på Natalie och Beauty

Ja, det var min ridning det, det gick ovanligt bra, men jag är lite sur för att jag inte fick Beauty

12/11-10 (Kommer inte på någon bra rubrik)

Ja, idag var det fredag igen...i skolan var det relativt rörigt och så.....jag trivs ju inte så bra sedan tidigare, och denna dag gjorde ju inte saken bättre..........sedan fick jag panik stressa till tyskan för att vi blivit släppta sent från engelskan, och jag menar verkligen PANIK STRESSA. Tyskan skulle börja 14.20 nere hos 8:orna, och jag gick ut från engelskan upppe hos 7:orna 14.18! Men jag hann :) Och jag säger bara en sak, jag gillar verkligen tyska gruppen, även om jag är enda tjejen, där vågar jag räcka upp handen mm. (Är inte så blyg där, som jag är annars, men det är ju trotts allt bara 7  personer på tyskan med mig?) Men där är det alltid lugnt och bra (okej, tyska fröken är ju jättebra, älskar henne, synd bara att jon ska sluta rätt snart? För hon är typ gravid....)
Men i alla fall...jag fick inte skjuts hem, så jag fick åka tåg mm. i detta "fina" svenska väder, och SL var ju försenat, som vanligt :(  (tåget var typ 11 min försenat)
Sedan vid 17.00 tiden åkte vi, hela familjen och handlade i Kungens Kurva....Först var vi inne en sväng på H&M, sedan gick vi en sväng till någon skobutik, jag behöver/behövde nya vinterskor.....efter en stunds provande hittade jag några jag gillade SOM FAKTISKT FANNS I MIN STORLEK :)   (det verkar ju totalt omöjligt att hitta ett par vettiga skor i storlek 39...) 
Att tillägga bara, såklart ville ju mina föräldrar att jag skulle köpa något på H&M, vilket jag gjorde, jag FÖRSÖKTE ta kort på grejerna (för första gången TÄNKTE jag lägga upp vad jag köpt på bloggen, MEN min mobilkamera har GRAVA problem!) Lyckades i alla fall ta kort på skorna.
När vi hade varit där så åkte vi till MC. Donalds och åt...efter det köpte vi mat på Kvantum

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna av mig eller Lennart, den 12/11-10



Skorna, dem var väldigt sköna att ha på sig, trotts att dem har 5 cm klack

Det var allt för mig, god natt!

11/11 Grattis på födelsedagen älskade mormor :)

Ja idag i skola var det väl rätt okej.... :(  Hade basket på idrotten, när vi gjorde någonövning var jag rätt bra, men var inte så bra för övrigt...Men nog om det, direkt efter skolan så åkte jag och mamma hem till min mormor, hon fyller nämligen 77 år idag :D Hon var jätteglad över att vi kom, så hon inte behövde vara ensam hela dagen (det riktiga kalaset är på söndag). Mamma hade berättat att vi skulle komma, så hon hade dukat hela köksbordet fullt med olika kakor...när vi ätit lite så var det dags för paketöppning, i första paketet var det årets skolfoto bild på mig (Blääää! Varför ha en bild på en ful vampyr hängandes i vardagsrummet?!), eller jag såg i alla fall ut så på bilden....det enda fina var väl ramen...Sedan i nästa paket var det en ull halsduk som mamma köpt...Mormor gillade den verkligen. Efter det gick hennes telefon sig varm, folk ringde och grattade i ett....vilket var roligt för henne :)  Sedan tyckte hon att jag skulle ta kort på henne och mig, samt köksfönstret med en massa nya blommor, vilket jag gjorde. Men när jag skulle ta kort på henne och mig upptäckte jag en liten sak, mormor har blivit ÄNNU mindre det känns som att hon krymper mer och mer för var dag som går, och hon som redan är så liten (nu är hon väl nere på ca. 153cm...när hon var ung var hon 163cm, alltså lika lång som mig), man ser det tydligt på ett kort här nedan......sedan hittade jag någon gammal dagbok i mormors bokhylla, som hennes pappa skrev under 1:a världskriget, och märkligt nog kunde jag läsa och förstå en hel del, trotts att det var skrivet på slarvig skrivstil, på gammaltyska (och jag har bara läst tyska i skolan i drygt 1 år)  Vi hade i alla fall väldigt trevligt

Här kommer lite bilder, om inget anges, så är dem tagna med min mobil, 11/11-10 av mig


Någon ful bild jag tog i hissen på väg upp till mormor


Bilden jag pratar om, mormor BLIR bara mindre och mindre


Någon ful bild jag tog.....

Ja, det var lite om min dag det, Godnatt

En fråga


(denna "fina" bild är ett resultat av mina kunskaper i bildprogrammet Paint...)
Bilden är gjord av mig nyss

Bilder från Smålands semestern 2010

Ja, här kommer lite bilder från Smålands semestern, och jag ber om ursäkt för att jag inte hunnit ta kort på det jag köpte i Tingdryd...

Nu kommer i alla fall bilderna, om inget anges, är dem tagna av mig eller mamma under semestern, med min mobil


Jag i bilen, 1:a dagen....Bilden är redigerad


Jag i bilen, 1:a dagen


I bilen 1:a dagen, bilden är redigerad (ja, det är EN bild, och INTE tre)


Jag i bilen 1:a dagen, bilden är redigerad


En rastplats vi stannade vid 1:a dagen....


Utanför vårat rum på vandrarhemmet, 1:a dagen


Utanför vårat rum på vandrarhemmet, morgonen dag 2


Långasjö, där vandrarhemmet låg, denna bild hängde på kylskåpet i deras kök
, bilden är tagen på morgonen dag 2


Denna bild bjuder jag på! Den är tagen på förmiddagen dag 2


Denna bild bjuder jag också på! Den är tagen på förmiddagen dag 2



När vi skulle i väg till "Anci" dag 2, bilden är redigerad



"Ancis" stooora hus.....bilderna är tagna på eftermiddagen dag 2


Jag och "Anci", på kvällen dag 2, utanför hennes hus, bilden är redigerad i datorn



Jag har fått höra att jag passar i två tofsar, så här kommer en bild på det, den är tagen på kvällen dag 2


Jag, på morgonen dag 3


Jag vet att det är en tråkig bild! Men att färgerna är så ljusa trotts att jag inte redigerat bilden är rätt häftigt...den är tagen i bilen på förmiddagen dag 3


Mamma ville prova att fota mig......bilden är tagen i bilden, på förmiddagen dag 3

Ja, det var i alla fall några bilder från Smålands semestern....
Det kommer inget ridinlägg idag, för ridningen är inställd pga. Alla helgons helgen...


Ledsen

Tyvärr, bilderna från Smålands semestern kommer i morgon.....min USB kabel har packat i hop fullkomligt, och den här datorn har sedan länge, kända problem med bla. hårddisken och nätverkskortet

Smålands semestern 2010 Dag 3, sista dagen

Ja, idag var det alltså sista dagen på denna semester...Nästan direkt efter det att vi ätit frukost så packade vi i hop alla saker, sedan städade Lennart, vilket tog en j***la tid, för han behövde dammsuga, sopa, skura, OCH städa badrummet (samma saker)...medans så satt jag i vår skrothög till bil, och eftersom motorn inte var på, så höll bilen med viss tveksamhet  0.C, och jag satt där i inte allt för varma kläder i en si sådär ½-1½ h :( När vi tillslut var klara så började vi så smått åka norröver....men det är ju inte allt för lätt att köra med ett släp...vi åkte i några timmar, tills vi kom till Jönköping, där åt vi lunch på MC. Donalds, sedan föreslog mina föräldrar att vi skulle gå och kolla i ett stoooort köpcentrum kallat A6....och det köpcentrummet var packat till BREDDEN av folk (jag var där några gånger i somras också, i samband med Skåne/Danmark semestern, men då var det glest med folk), enda anledningen till att jag inte tappade bort Lennart var pga. hans längd (min mamma vandrade direkt iväg på egen hand, typiskt henne). Förresten när vi var på den där MC. Donaldsen hade jag ett stort problem (du får skratta), det var nämlingen så att vi satt vid ett högt bord, och då var det så att stolarna dels stod typ 3m från bordet (inte bokstavligt, men det kändes så), så jag fick "hänga" över bordet för att kunna nå maten...och dels så var stolarna så höga att jag inte kunde komma upp, så Lennart fick hjälpa mig, mina fötter nådde inte ens ner till fotstödet på stolen......(tyvärr har jag inga bilder på det, men du kan nog tänka dig hur jag satt), jag hängde alltså över bordet och nådde inte ner till fotstödet, vilket blev väldigt vingligt......så jag höll på att ramla, men som tur var så satt mamma brevid mig, och såg till att jag inte ramlade....(hon satt ganska stadigt, som tur var, och HON nådde precis ner till fotstödet på stolen, och hon är ändå 170cm.....så nu förstår du kanske hur höga stolarna var...) I alla fall, när vi varit i Jönköping ungefär 1 H så åkte vi vidare....det var såklart tråkigt att sitta i bilen så mycket....så jag höll på mycket med mobilen...men det fanns mycket hästhagar längs vägen, (med hästar i), så jag hade ju lite att titta på....men nu när jag kom hem upptäckte jag en sak, idag hade jag använt mobilen så mycket att den höll på att dö, den hade bara 49% (eller var det 48%) laddning :O (i morse hade den 100%)....men i alla fall......vi åkte ganska många timmar efter att vi stannat i Jönköping...nästa stopp blev i Norrköping.....där stannade vi också på en MC. Donalds, Lennart köpte en kaffe och tyckte att jag skulle ha en glass med sockersås....(eller det skulle typ vara kolasås, men hela glassen och allt smakade bara socker....)
Sedan stannade vi inge mer innan vi kom hem.....Men när jag kom hem så fick jag två otrevliga överraskningar
1. Vårat värmesystem hade visst kollapsat för 3:e gången på 1 år, så det var bara mellan 14-16.C varmt inne....
2. Privat......tänker inte skriva här i bloggen.....men en otrevlig och jobbig sak (som bara "drabbar" kvinnor....och det var lååångt i från 1:a gången jag fick det)

Ja, det var sista dagen på semestern det men efter att ha varit ute på landet sådär har jag kommit på en sak om mig, jag är en sann söder om söder 08:a...........

Strax kommer bild inlägget

Smålands semestern 2010 Dag 2

Idag var det alltså andra dagen på denna semester....I morse åt jag antaglingen frukost och i förmiddags satt jag vid datorn medans mamma var ute, Lennart hade åkt och skulle köpa en motorcykeln (en av dem största anledningarna till att vi i huvudtaget är här). Sedan åt jag och mamma lunch.....efter lunch, vid 13.00 tiden kom Lennart tillbaka UTAN en motorcykel, han hade blivit lurad på den :(
(Säljaren och Lennart hade kommit överrrens om ett pris, men säljaren ville när Lennart kom dit ha 3000 kronor mer, och dessutom var cykeln inte så fin), så Lennart drog bara, till en annan han skulle köpa ??? av...När Lennart kom tillbaka med bilen så åkte jag och mamma för att hämta "Anci", vi skulle till Börjes i Tingsryd, ett GIGANTISK hästvaruhus :) Där köpte jag ett par antracitgråa ridbyxor, en nyckelring och hästgodis (bilder kommer!) Men att hitta ridbyxor i min storlek, som INTE var små i modellen var lättare sagt en gjort! Först provade jag några olika rutiga ridbyxor i storlek 38, men alla var jättesmala i modellen, jag fick inte/väldigt knappt igen dem i magen och dem var för smala i benen, dessutom kändes tyget som betong! Det var jättehårt. Jag provade även samma modeller i storlek 40 men problemen kvarstod :(  Sedan hittade mamma ett par bruna i storlek 38, tyget var mjukt, men dem var lite små i magen. Men sedan hittade "Anci" ett par likadana i antracitgrått, i storlek 40, och dem var som klippta och skurna för mig :D Så dem köpte vi....Efter det letade vi efter ett kort dressyr spö med klatch (typ 80cm), men det fanns inte.....så då letade vi efter hästgodis, men det fanns i en speciell hästbutik, med bara foder, som låg typ 2 hus bort....så vi betalade byxorna, och en nyckelring jag hittade, och gick till foderaffären, där hade dem 1 kilos påsar med hästgodis, vilket jag köpte.....Sedan så skulle "Anci" fixa med något papper hon skulle lösa in, men man kunde inte lösa in det någonstans! Efter det gick vi till ett stort varuhus, med ett café högst upp. Där satt vi och snackade i typ 1 timme...sedan gick vi och kollade i det varuhuset, där fanns det mesta, kläder, inredning och mat. Så vi gick runt och kollade där.....När vi hade gått där en bra stund så skulle "Anci" köpa lite mat, och vi  följde såklart med....hon köpte även några munkar till Lennart, hon tyckte det var så synd det där med motorcykeln. Efter det så körde vi hem "Anci", på vägen, när vi kört kanske halvägs, såg jag och "Anci" två älgar :D och dem var bara ca. 40 meter bort, på en åker :D Tillslut kom vi i alla fall hem till "Anci", där släppte vi av henne och åkte tillbaka till vandrarhemmet...Lennart tyckte först att vi skulle äta någonstans i Emmaboda, men det fanns tydlingen bara pizzaresturanger där, och jag H-A-T-A-R pizza! Så vi åt på vandrarhemmet (mat som vi själva lagat)..........

Nu kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna med datorkameran, på förmiddagen 5/11-10





Rummet....




Två totalt misslyckade fula bilder.....

Ja, det var min dag det....föressten, när vi kom till Tingsryds kommungräns, så stod det "Välkommen till Hästriket", och det stämde verkligen.....det låg hästgårdar ÖVERALLT!

Godnatt

Smålands semestern 2010 Dag 1

Ja, idag åkte vi i alla fall ner :) Det var ganska jobbigt att sitta i bilen så mycket, men det var ok. I bilen sysselsatta jag mig med att läsa tidningar, hålla på med mobilen och snacka munnen ur led. Vi åt lunch på MC. Donalds i Mjölby....Nu sitter jag och bloggar, på ett vandrarhem som faktiskt är ett omgjort stall! :D och varje rum är en ombyggd fd. Box :D :D (Drömmen för en hästälskare som jag). Vissa gamla plankor sitter tom. kvar....och bara ca. 1 KM från vandrarhemmet finns ett stall :D :D Men så att du bara vet, alla bilder kommer när vi har kommit hem. Men en annan glad överraskning var i alla fall att datorn och MIN mobil hade väldigt bra mottagning, men mina föräldrars hade inngen alls HAHA rätt åt dem :D
Ja vad mer ska jag berätta?! Att det var en "spökbil" som körde framför oss ett tag, när vi var nästan framme, för det var ett äldre par i bilen, men dem körde VÄLDIGT nära mittsträcket på vägen, bara i ca. 30KM/H trotts att det var en 90 väg och dem hade helljuset på trotts att det kom mötande bilar...läskigt.....sedan såg jag samma bil, som kom från andra hållet, lite senare, med helljuset på, körde långsamt och med helljuset på trotts att dem mötte oss.......vi såg även en Golden Retriver som sprang över vägen :O   
Ja, det var allt för mig, godnatt, ska gå och lägga mig nu.

3/11-10 Packa till Smålands semester

Ja, det har jag nog inte nämnt här på bloggen, men jag ska åka till Småland i morgon (torsdag) och vara borta till lördag eftermiddag, anledningen är INTE att vi ska till Lönneberga, Vimmerby eller liknande :) HAHA Nej, Lennart skulle köpa någon motorcykel + delar (trotts att han redan har ett helt garage fullt med hela och nästan hela motorcyklar, redan+ lite annat oidentifierbart skrot), mamma och jag ska hälsa på min mammas kompis "Anci" (Ann Sofie). Vi ska även till en GIGANTISK hästbutik i Tingsryd :D
Så idag skrev jag alltså pack och inköpslistor, samt packade.....sådär lagom roligt, särskilt när ens packteknik inte är den bästa (långt i från....) den går ut på att trycka ner kläderna i väskan (ej vika dem, eftersom jag inte kan vika kläder), och dem stora kläderna underst dem små överst......men resultatet blir alltid det samma, att man nätt och jämnt får igen väskan........

Nu kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna med min mobil 3/11-10 av mig


Ja, min packlista, bilden är redigerad i Paint


Ja, det tog sin lilla tid att få igen väskan...(den är packad enligt min packteknik....)

Ja, det var vad jag har gjort idag....hoppas du som läser har  haft en trevlig dag. Detta blir mitt sista inlägg idag, men såklart är datorn med på semestern.

2/11-10 (igår) med Angelica

Ja, igår var jag med Angelica :) Vi spelade TV spel, var ute och följde med hennes syster och mamma till Kungens Kurva. Vi bakade även chokladbollar :) Med andra ord, vi hade jättekul :D  

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna av mig, eller Angelica 2/11-10


Jag i Angelicas vardagsrum


Angelica, som gungar :)


Jag som sitter på en gunga, bilden är zoomad


Jag som sitter i en klätterborg


Jag och Angelica


Angelica i den där klätterborgen




Bästa vänner


En bara 99,99% seriös bild :D


Angelica "Anki" som bär sin lillasyster Felicia "Fellih"

Ja, det var lite om vad jag gjorde igår


1/11-10 (igår) Privatlektion

Igår hade jag alltså privatlektion, på Beauty. Det gick väl sådär, jag övade på att ställa på volter i skritt och trav samt balansridning. (Största delen av lektionen hade ridläraren "tyvärr" en longerlina fastsatt i Beautys ena bettring, för att ja, mina volter var just, "fina"). Mitt stora problem är uppenbarligen balansen MIN BALANS VAR ENLIGT RIDLÄRAREN I STORT SÄTT EN KATASTROF, och att jag behövde inte kunde koncerade på uppgiften pga. min väldigt dåliga balans (det sista håller jag VERKLIGEN INTE MED OM!). Men i alla fall......när jag skulle ställa Beauty skulle jag göra det på ett för mig okänt och lite konstigt sätt, jag skulle ha innertygeln helt stramspänd, och "trycka" den mot halsen på Beauty, samtidigt som yttertygeln skulle "trycka" inåt, skänklarna skulle reglera farten....resultatet blev att Beauty såg ut som ett upp-och-ner vänt J och när jag ställde skulle tydligen hon gå i sidled utåt på volten, med benen korsade på något sätt som skänkelvikning på en volt, tyckte jag det känds och såg ut som, och med huvudet innåt (mot voltens mitt)  detta skulle jag klara i både skritt och trav, men det gjorde jag inte riktigt....Sedan det här med galoppen....jag skulle galoppera med nästan HELT LÅNGA TYGLAR! Men Beauty ville inte göra det, utan verkade mest allmänt förvirrad....(vilket jag kan förstå, för man brukar väl inte galoppera med långa tyglar?)

Här kommer lite bilder, om inget annat anges, så är dem tagna med min mobil, av min mamma eller mig 1/11-10, alla ridhusbilder är zoomade


Söta Beauty, bilden är lite zoomad


Jag och Beauty


Även om bilden är väldigt suddig, sådär skulle Beauty vara ställd


Beauty och jag, hon var dålig ställd där...


Jag <3 Beauty

Ja, det var privatlektionen det... Godnatt alla bloggläsare! ( Jag borde ha gått och lagt mig för 45min sedan)

31/10-10 (igår) min första tävling någonsin, debutant dressyr

Igår tävlade jag alltså för första gången i mitt liv, debutant dressyr...jag tävlade med "Bosse" (Killberry Boe)
Först, vid 15.00 tiden hade vi samling och genomgång osv. Jag skulle rida som 1:a person i 1:a startgruppen (alltså först av alla på tävlingen) Efter genomgången skulle vi göra iordning hästarna, men mina skor kom bort
:( så Natalie (som också skulle tävla "Bosse") och Jasmine fick göra det mesta av skötar jobbet, eftersom mina skor var borta.....men tillslut hittade någon snäll tjej dem (hon måste ha vetat att dem var mina), två andra tjejer hjälpte även till att leta :D  Sedan, när jag lyckats komma ner så satte jag på "Bosse" hans benskydd, Jasmine sadlade honom och jag tränsade honom (Natalie och Jasmine hade gjort honom jättefin med flätor, tack så jättejätte mycket <3)
Sedan skulle jag ner och värma upp, det skulle vi i första startgruppen göra i ungefär 40min...vi skrittade och travade en del, men sedan kom "the big surprise" Vi skulle galoppera, och först sa hon som höll i uppvärmningen att vi skulle fatta galopp och jag tänkte ungefär "Vad kul, jag ska få galoppera ETT varv på spåret, först gången på länge", men det blev inte riktigt så, det blev TRE varv i höger galopp och lika många i vänster galopp :D
Det var superroligt, så mycket hade jag aldrig galopperat tidigare, och jag satt stadigt och bra, hade en mjuk sits (jag brukar ha lite problem med galoppsitsen), sedan när dem skrittat av sig lite, var det min tur att starta, jag var säker på programmet, men man fick inte ha spö (vilket man fick på framridningen) Så, när jag hade hälsat på dommaren, kände jag att det inte skulle gå särskilt väl, han segade något hemskt, jag råkade tappa  stigbygeln (den ena)  några gånger, och även om jag red programmet som man skulle, gick det S-E-G-T! (Och även om jag brukar ha spö på "Bosse", brukar han inte vara sååå seg), och det gick som det gick, avbrott till skritt (något steg) på 10m volterna, men galoppen var jag ändå ganska nöjd med :) Sedan när jag hade ridit så var det några tjejer i mellan, sedan var det Carolines tur, hon hade Posh, och det programmet gick inte av för hackor, det var så gått som felfritt i mina ögon :) (inga felridningar eller så) Sedan när 1:a startgruppen var klara, var det dags för 2:a, Natalie skulle rida som 1:a i 2:a stargruppen, dem värmde upp hästarna lite, sedan var det hennes tur, och trotts att hon inte hade något spö gick det helt felfritt i mina ögon (precis som det gick för Caroline), inga felridningar, ingen galopp på felställe eller någon ting....  :)  Sedan gick jag, Caroline och Natalie upp (eller Caroline gick upp tidigare, för Posh skulle inte gå mer), och vid 19.00 tiden var det prisutdelning i klubbrummet, det var några andra (tyvärr inte Caroline och Natalie) somkom på 1:a, 2:a och 3:e plats, hon som höll i tävlingen delade ut bedömningarna, jag fick MÅNGA "fel", och bara 84 poäng, 46,66%  :(  Natalie fick typ 92 poäng, jag vet inte hur många procent och med det resultatet tänkte jag "Det var ju inte bra, men av 9 startande kommer jag väl kanske på 7:e eller 8:e plats", men nej....... :'(    Nu när jag i morse tittade på resultatet på M.R.S hemsida fick jag se hur illa det var....när jag kollade såg jag förresten att Caroline hade fått 95 poäng, vilket var bra, den som hade vunnit hade fått typ 105 poäng (Natalies poäng var såklart inte alls dåliga heller), men ja, jag säger bara en sak, detta var den första och sista dressyrtävlingen jag tänker ställa upp på, på mycket länge! (Fast de flesta som var med, hade ställt upp i debutant dressyren minst 1 gång tidigare).........Men jag hade ju känt mig relativt okej, men jag misstänkte redan att det som hände skulle hända :'(  och jag som hade försökt (och gjort det) lära mig programmet utantill, men det, och INTE en katasrof runda räckte tydlingen inte till.......

Nu kommer lite bilder, om inget annat anges, är dem tagna av Lennart  31/10-10, med hans digitalkamera, dem kan vara beskurna och/eller zoomade, men det vet jag inte säkert.....


Jag, på framridningen





Jag som rider programmet


Jag som rider programmet (håller på att vända snett igenom)


Jag som väntar, medan de andra ekipage i 1:a startgruppen rider


En till bild på när jag och "Bosse" står och väntar i hörnet


Caroline, och Posh som rider programmet (vänder snett igenom)


Natalie som rider programmet



Och sist men inte minst, en gammal, men fin bild på Jasmine (som jag har snott från hennes mobil, en är väl tagen i september?)
Hon rider Beauty (världens bästa ponny, okej, jag vet inte om Jasmine håller med om det till 100%)

Ja, det var lite om tävlingen......

Jag vill bara tacka: Lennart, utan dina bilder skulle detta inlägg inte kunna göras, Mamma, för att ha hjälpt till som funktionär och hjälpt mig, mormor, för att du kom och tittade (tog dig tid till det), Natalie, utan dig, hade "Bosse" inte blivit så fin, och han hade inte hunnit bli klar, Jasmine, utan dig hade "Bosse" inte blivit så fin, Caroline, utan dig hade jag inte sett något possitivt i hur jag red (du tyckte ju att jag var duktig)


31/10-10 (igår) Ridlektion........

Igår red jag Lucas....vi övade på lite grejer som skulle vara med på dressyrtävlingen......Det gick INTE bra, Lucas var, trotts att jag hade spö väldigt seg, och när vi skulle göra 10m volter i trav saktade han bara av till skritt, och han ville inte heller lyda mig särskilt väl :(  Han var helt enkelt på konstigt humör, han brukar vara snabbare...men i alla fall.....sedan skulle vi galoppera på båda volterna samtidigt, och det gick bra, då var han snabb och taggad (kaske för att Posh var framför...)  :)  Men det var väl typ det enda som gick bra...jag hade dessutom väldigt bra galoppsits.......

Här kommer lite bilder, om inget anges, är dem tagna med min mobil, av mamma 31/10-10


Jag och söta Lucas jag tycker att jag ser lite lång ut, och det kändes så, men jag inbillade mig nog bara det.....


Jag och Lucas...

Ja, det var min ridlektion det....
 

RSS 2.0