Ridning 27/3-10 :)

Idag gick ridningen jättebra. Jag fick Picasso,och övningen var att vända rätt upp från A, gå ut varannan till höger varannan till vänster och vid H och M skulle man gå i en båge över några bommar på varje långsida. Min ridlärare sa att jag var jätteduktig :) Men nu till dagens olyckor, först upptäckte min ridlärare att Honey var halt (stackars gumman :( ) sedan så ramlade tjejen på Felix av och ville inte sitta upp på typ en halvtimme, och bakom Felix var Pippi som började galoppera också, och hon var nästan på väg in i Picasso, men han hade sedan länge stannat (redan innnan min ridlärare med lite panik i tonen sa det). Så han är säkerhetsmärkt enligt mig nu :) Nästa vecka blir det ingen ridning för då är det påsk, men torsdag nästnästa vecka (8/4) ska jag ha privatlektion :) jag har inte bestämt vem jag ska ta, min ridlärare säger att jag "borde" ta Picasso (för att jag är så bra med honom), men jag vill helst ha Chiquita (min lilla sockerkaka),men vi får se vem jag väljer. Jag skriver självklart då men kanske innan.


Picasso

Favorithäst fakta

Nu vet ju alla ni som läser min blogg lite om mig, men varför ska jag undanhålla fakta om min favvohäst? Självklart ska jag inte det, så här kommer lite fakta om henne:


(Fotograf: Antonia K.M West den 23/3-10)

Riktigt namn: Chiquita IV (men kallas Chiquita)

Smeknamn: Jag brukar kalla henne Cia, men annars har jag inte hört något annat................

Född: Okänt men troligen 2002 eller 2001

Import: Okänd

Härstamning: okänd

Färg: udda typ av flugskimmel

Mankhöjd: 147cm

Talang: Hoppning

Olater/ofog: Bitts, är på tok för snabb (inte med mig) , slänger av folk ibland, och äter på tok för mycket.

Favoritgodis: Allt hon får tag på (hon äter allt som hamnar framför mulen på henne,hon är tjock)

Favoritgångart: Galopp

Hon gillar: Uppmärksamhet, att hoppa, att galoppera, att äta och att bli gosad med

Hon gillar inte: När andra hästar kommer för nära henne, när man inte har godis i fickorna samt när hon inte får galoppera som hon vill. (hon har en stark vilja och är mycket envis, därför går hon inte heller så mycket på barnlektioner utan mest vuxen, för att hon är för "stark" helt enkelt)

Jaa, det var lite om Chiquita det, om du har mer frågor om henne får du gärna ställa dem på "frågestund" inlägget. Mulpuss till alla och god natt.

Studiedag 23/3-10

Idag hade jag studiedag :( Jag var såklart i stallet. I stallet hjälpte jag till att sköta dem värsta ler och fäll offrena. (bland ponnyerna) det var alltså Jakuie,Chiquita,Lukas och Beauty, (som jag skötte för första gången i mitt liv). När jag kom var dessa uppräknade hästar så fulla av löst hår/väta/lera att jag knappt kände igen dem (ja, så illa var det). Resultatet av skötslarna ser du nedan:


Chiquita efterråt,först var hon helt blöt och gul/grå av smuts och lösa hår (bilden är tagen 23/3-10)


Lukas, efter en rejäl skötsel, det såg ut som om han hade rullats sig i ett grustag först,han var helt grå/brun och full av grus. Han fällde även en del. (Bilden är tagen 23/3-10)


Jakuie, efter en omgång med borstarna. Först var han helt grådammig och våt. (Bilden är tagen 23/3-10)


Sist men inte minst, Beauty, som först var helt täckt! Av lösa hår, hade behövt dammsuga av henne, rent ut sagt. Men tillslut fick jag bort alla lösa hår. (Bilden är tagen 23/3-10)

Jaa, det var alltså min dag, hoppas ni alla som läser min blogg har haft en rolig och skön dag.

Ridning 20/3-10

Idag red jag Picasso. Vi tränade på rätt upp men man skulle gå ut varannan till höger och varannan till vänster, det gick jättebra för mig och jag fick jättemycket beröm av min ridlärare. Men Cawat var lite dum idag för han slängde av en annan tjej i min grupp,och galopperade rakt mot Picasso men Picasso bara stod där och kliade sig på benet ;), det var allt för mig.


Picasso. Fotograf: A.K.M.W (Antonia Karin Maria West)

Ridning 13/3-10

Idag var ridningen riktigt jobbig, och jag menar det! Jag hade Picasso och vi fortsatte med cavalletter, men idag travade vi hela lektionen nonstopp! (-10 minuter för lång tygel men annars hela tiden) Det var verkligen jobbigt, jag fick världens jättehåll nästan direkt och när det var typ en kvart kvar av lektionen var jag så trött i benen att jag nätt och jämnt orkade rida lätt. Men Picasso var i alla fall snabb (jag fick faktiskt hålla in honom trotts att han anses vara jätteseg). Men om jag får säga något som inte var så lyckat, så var det nog att den personen som red bakom mig hela tiden gick för nära Picasso, så han strök öronen bakåt och hoppade till (jag blev inte rädd, men det var irreterande, personen bakom blev däremot rädd när den personens häst hoppade till, observera att jag inte vet vem som red bakom mig och inte heller vilken häst). Sedan efter ridningen åt jag på stallcafeét (för typ 
 2:a gången i mitt liv) så det var jag, Natalie, hennes kompis Jasmine? och min mamma, vi satt där i typ två timmar. Men när jag åt lite godis (för en gångsskull) tappade jag en tand (vilket inte var så frächt).
Det var allt från mig nu.


Picasso på luciashowen 12/12-09 som pegasus, fotograf: Antonia K.M West

fint.

en ny design till antonia igen (:
designat av voffwoff.blogg.se

Har dötråkigt

Brukar bara skriva på lördagar men nu så har jag så extremt tråkigt :( hmmmmmm......... vad ska jag skriva?
Kanske lite mer noggrann fakta om mig? Ja det får det bli!

Fullständigt namn: Antonia Karin Maria West

Ålder: 12 år

Intressen: Skolan, ridning, stallet, kompisar och att fotografera

Tycker om skolan: Bra lärare och snälla elever men väldigt trögt tempo och extremt lite läxor.

Ridklubb jag rider på: Mälarhöjdens Ryttarsällskap

Favvohästar: Honey och Chiquita (IV), två halvfarliga, söta och helt underbara ponnyer

Längd: 159cm

Skostorlek: 38 eller 39

Klädstorlek: öh,vet ej typ 38 tror jag

Några saker jag gillar: Hästar, stallet, att rida, kompisar, skolan, min kamera, min mobil och min dator

Några saker jag inte gillar: Att bli skrämd, att shoppa, kålpudding, taskiga människor och djurplågerie 

Favvokläder: Ridkläder

Favvodatum: hmm....måste vara 29/8 (min födelsedag)

Favvomusik: gillar inte musik så mycket men typ Miley Cyrus om det måste vara musik

Antal kompisar jag har: Om man räknar med alla snälla tjejer i 6:an blir det väl typ 75st

Saker jag längtar till nu: ridningen på lördag.

Det var allt från mig nu, ska självklart skriva på lördag, hoppas du läser och kommenterar det och alla mina övriga inlägg. Förresten god natt! 

Ridning 6/3-10 :)

Idag gick ridningen perfekt, jag fick Picasso (normalt sett rankad som stallet 2:a-3:e segaste ponny) men icke, han var jättesnabb (behövde inte ens skänkla,det räckte att tänka trav eller skritt). Vi skulle hoppa lite cavalletter i skritt och trav och det gick superbra, inte minsta tillstymmelse till seg ;) snarare var det så att om jag lättade för mycket i handen slutade det med på tok för snabb trav.Vi var också ganska få idag, bara 8 stycken så jag hade lite förväntningar på Picasso. (Naturligtvis för låga). Ja,jag är ganska nöjd med min prestation nu om jag får säga det själv, det brukar sluta med ganska mycket skäll från min ridlärare när jag annars har fått honom. Dessutom var han jättegullig idag, för dem har inte klippt manen och pannluggen på ett tag så han såg ut som en sagohäst (han är dessutom är han en avblekbar skimmel så han ser ut som en pegasus)

När han faktiskt är en pegasus, på luciashowen 12/12-09 

RSS 2.0